LAÇİNNN
Muğla
15 Mayıs, 2026, Cuma
  • DOLAR
    44.51
  • EURO
    51.67
  • ALTIN
    6625.8
  • BIST
    12.938
  • BTC
    66595.100$

SİYAH BEYAZ - YAPILAN ÖDEVLERİN TASNİF ZAMANI

01 Ocak 1970, Perşembe 03:00

Yeni Türkiyenin artık bu güne kadar, hazırladığı ev ödevlerini, önem sırasına göre tasnif edip uygulamaya koyma zamanı gelmiştir. Ekonomik bağımsızlık özgürlüğünü sağlayan, demokratikleşme ortamı, halkın iradesini ve bireyin hak, hukuk, özgürlüğünü, yok eden vesayetin yavaş yavaş tedavülden kaldırılması, Devletin, Sosyal Devlet olma reflekslerine kavuşturulması, toplumsal her türlü barış sürecinin başarısı için gerekli olan en önemli teminat “Halkın ortak mütabakatı olan yeni bir Anayasa ile mümkündür. Demokratikleşme için şimdiye kadar hazırlanan bu ev ödevinin, özlemle beklenen yeni anayasa çatısı altında hayat bulması en büyük beklentidir.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek her fırsata yeni anayasa çalışmalarından iyi sonuçlar alabilmek için gösterdiği olağanüstü çabalarına rağmen olumlu bir sonuç almaması, kendisinden ve bu çalışmalara bel bağlıyan geniş halk kesiminden büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Benim de Çiçek ve bu geniş halk kesiminin Anayasa çalışmalarında beklentilerinin aksine, çeşitli entrikalar ve çeşitli ayak oyunları sonucu akamete uğratılmasının hayal kırıklığını hala yaşamaktayım. Bu hayal kırıklığını yaratan güçleri tasviye edip, yeni sadakat sahibi birilerini getirmeyi bu halk her zaman başarmıştır.

Geçmişte 2012 yılıda başlayan, milletimiz için yeni bir sivil Anayasa ve özgürlükler beklentimiz, umuyor ve diliyorum ki 2015 yılın da yapılacak genel seçim sonuçlarının, tek partinin tek başına Anayasa yapma çoğunluğunu yakalama seviyesine ulaşmasıdır. Cumhurbaşkanının seçim sonucuna bağlı olarak gerçekleşecek bu sonucu şimdiden görebiliyorum. Bu nedenle gelecek 2015 yılının tüm halkımıza, birlik, beraberlik, mutluluk, esenlik, özgürlük, temalarının başlangıç yılı olarak iz bırakacak temennisi ile hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim, vatanımıza, milletimize. 

Başta TBMM içinde ve dışında halkın temsilcisi olan siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, mesleki kuruluşlarımız, derneklerimiz, vs. gibi toplumu, temsil eden bütün organlar hep bir ağızda yeni bir Anayasanın özlemi içinde geleceğe umutla bakmaktadırlar.Yeni Türkiye'nin ilk defa halkın kendi oyu ile seçtiği, Cumhurbaşkanlığının seçiminde ilk turda gösterilen, bu ısrarlı dik duruş, bunun en iyi izahıdır.
Buna rağmen her an, hain bir el bu hayırlı beklentimizi baltalayacak, proveke edecek, dış düşman bağlantıklı iç hain şebekelerini de gözden uzak tutmamak gerekir. Çünkü bu mevcut uygulanan darbe anayasası, hastalık yaratan, devletçi ve baskıcı yönlerini, kötüye kullanmak isteyen şer güçlerine cömertçe imkan sağlamaktadır.

Yoruma açık ifadelerle neyin ne olduğunu bilmek zor. Her ne kadar çeşitli aralıklarla bazı maddeleri değiştirilmiş olsa da, ifadeler arası uyumsuzluk anlatım ahengini bozmuş, yamalı bohça gibi bir iplik çekilince bütün yamalar dökülür, ortaya kaos, kargaşa doğar. Bu doğan kargaşada her zaman hain ve kötü niyetli güçler nemalandığı için, bu hayırlı girişim sonuçsuz kalır diye endişelenmekteyim.

Kendi içinde ki ifadelerin, az ve öz maddelerle, her hangi bir ideolojiyi içermeden,  net, anlaşılır, stabil, bir anlatımla hazırlanacak ilk sivil Anayasanın, zenginliklerimize zenginlik katacağı, özgürlüklerimize özgürlük katacağı, kalkınmışlığımızın şekil bulacağı, tüm halklarımızı kucaklayacağı günü sabırla, heyecanla bekleyeceğiz. 


Okunma Sayısı: 617

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.