s
Muğla
07 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

NE­RE­YE KO­ŞU­YO­RUZ

25 Temmuz 2024, Perşembe 17:12


Ül­ke­min ya­rın­la­rı ile il­çe­min ya­rın­la­rı, el­bet­te bir­bi­ri­ne ben­zer. Coğ­ra­fi ola­rak üç yön­den de­niz­ler­le çev­ri­li, yan­ımız Dat­ça­mı­zı biraz zor­lar­sa­nız, ki ta­rih­te MÖ 470 yıl­la­rın­da ,bir adaya dö­nüş­tü­rül­me ça­ba­sı ol­muş­sa­ da, son­ra­dan vaz­ge­çil­miş. (Pers­le­rin Ana­do­lu'yu iş­ga­li)
Neyse bu ko­nu­yu ge­çe­lim ve ta­rih­te ol­du­ğu yerde kal­sın.

Bu akşam (21.?Tem­muz.2024) doğum yerim eski Datça ma­hal­le­mi­zi zi­ya­re­tim­de gör­dü­ğüm ka­la­ba­lık, bana eski bir Yunan Bü­yü­kel­çi­si­nin sö­zü­nü ha­tır­lat­tı. Doğum yeri olan Mi­dil­li Ada­sı­nı (ki onun doğum yeri imiş) zi­ya­ret eden Türk­le­rin yo­ğun­lu­ğu­nu gö­rün­ce, ada ba­ta­cak de­di­ğin­de hep be­ra­ber gül­müş­tük. Bu­gün­ler­de bil­has­sa eski Datça ma­hal­le­miz­de­ki bu yoğun ilgi pek çok so­ru­nu­nu ya­nın­da ge­ti­ri­yor. Tra­fik ve park yeri sı­kın­tı­sı hat saf­ha­da. Papaz Bah­çe­si parka dö­nüş­tü­rül­me­si iyi de, önü­müz­de­ki gün­ler­de pek ye­ter­li ol­ma­ya­cak gibi.?Yaşa­nı­lan bir açık hava mü­ze­si gibi, iş­let­me­le­rin su­num­la­rı im­re­ni­lecek gibi. Datça'nın bir açık ­ha­va Mü­ze­si gibi diğer ma­hal­le­le­ri göre epey önde gi­di­yor.
Bu gi­diş­le il­çe­mi­ze müze arat­ma­ya­cak gibi.!!!!!

Akşam üstü zi­ya­ret et­ti­ğim Ka­ra­köy/Kör­mer­'de­ki ma­ri­na ise, mi­ma­ri ucu­be­lik ya­nın­da, giriş/çıkış ge­riş­te­ki çevre kir­li­li­ği içler acısı. Buna ilave ola­rak sa­hi­le ge­len­le­rin bı­rak­tık­la­rı atık­lar, işin ca­ba­sı. Ma­ri­na iş­let­me­ci­li­ği­nin bi­raz­cık has­sa­si­ye­ti ve öz­ve­ri­si bek­len­mez mi.? Deniz ta­şıt­la­rı­nın bakım/ona­rım atık­la­rı­nın kir­let­ti­ği çevre, pek hoş değil.
Çin seddi gibi, kör­men sa­hi­li­ne sap­lan­mış han­çer gibi beton set, bu ka­ra­rı veren ve uy­gu­la­yan­la­rın ba­şa­rı ma­dal­ya­la­rı ol­ma­lı. Bu­ra­sı yal­nız­ca yat­çı­lı­ğın te­ke­lin­de kur­ta­rıl­mış bölge ol­ma­ma­lıy­dı. Doğa es­te­ti­ği gibi bir kav­ram­dan nasip alın­ma­yın­ca, sonuç böyle olu­yor.
Kamu hiz­met­le­ri­nin ko­or­di­ne edil­di­ği bir baş­vu­ru ma­sa­sı­nın ol­ma­ma­sı bir ek­sik­lik değil mi. ?
De­fa­lar­ca il­gi­li­le­rin gör­me­si­ni arzu et­ti­ğim Has­ta­ne kav­şa­ğın­da­ki set ge­rek­si­ni­mi, doğa ta­ra­fın­dan bir he­ye­lan­la ha­tır­la­tıl­dı­ğı zaman ha­tır­la­nır uma­rım.

Son ha­yat­ta ka­la­bi­len mer­kez ma­hal­le­miz­de­ki SAR­NIÇ ile Kargı'da o küçük ŞAPEL do­ğa­ya ne kadar daha di­re­nir acaba.?

İşlet­me­le­rin yük­sek vo­lüm­lü ya­ban­cı müzik ya­yın­la­rı ise, keyfe kal­mış gibi. Sa­hil­de­ki yaya yü­rü­yüş yol­la­rı İŞLET­ME­LE­RE TAHSİSLİ.

Ben­den söy­le­me­si, yet­ki­li­ler­den bi­rin­den ku­la­ğı­ma gelen bir de­di­ko­du­ya göre, BETÇE ye ba­sı­lan su ku­yu­sun­dan iyi ha­ber­ler gel­mi­yor. Ku­rak­lık ve sıcak hava böyle sü­rer­se, va­a­a­ay ha­li­mi­ze.

Diğer bir konu ise, iş­let­me­le­ri­mi­ze ya­ban­cı isim verme özen­ti­si. Bil­has­sa birde buna bil­has­sa ÖZBEL sem­ti­miz­de ki sokak isim­le­ri.? Sahi bu ki­şi­ler Datça Mızın adını duy­du­lar­ mı acaba. Bir An­ka­ra/İstan­bul /İzmir so­ka­ğı/cad­de­si var­mı­dır DATÇA'DA.

Beton di­kin­ti fur­ya­mız hak­kın­da­ki dü­şün­ce­le­ri­mi ay­rı­ca siz­ler­le pay­laş­mak is­te­rim. Sağ­lı­cak­la…


Okunma Sayısı: 144

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.