YUMMA GÖZÜN KÖR GİBİ
27 Mart 2025, Perşembe 17:03Bu köşeden yıllardır ,görebildiğim duyabildiğim aksaklıkları , yazar dururum.Bu konuda da kişileri,hatta makamları temsil edenleri incitmemeye özen gösteririm. İlgili makam veya makamlara diyerek,sorunların çözümünü amaçlayarak defalarca yazar dururum. Yalnızca tenkit değil ,çözüm önerileri mide bıkmadan usanmadan yazıyorum. Datça Mıza gözü kör, kulakları duyarsız (kufu) olanlara ulaşabiliyor muyum,bilmiyorum.
Sosyal politika alanında, herkesin uzman profesör olduğu ,olduğunu düşündüğü şu zamanda ,benim düşüncem ilçemin,ilçe doğasının ,çevresinin insanlarının daha huzurlu yaşayabilme politikaları.Bunun içinde; kimilerinin ve makamları temsil edenlerin ,sorunlarımızı duymalarını,görmelerini sağlayabilmek, bana mutluluk verecektir.
Bir Ramazan ayı bitmek üzere. Nerde eski Ramazanlar gibi özlemlerle kendimi avutmak gibi ,ucuz savunmaya sığınmak istemem.Yaşanan her zamanın güzel bir anı vardır.Tüm olumsuzluklar içinde,güzellikleri bulup yaşatlak geliştirmek almaç olmalı bence. Özellikle, çeşitli konularda ,insanlık için fikir beyan eden,temennide bulunan larımız, birde AKIL/FİKİR temenni etseler...!!!!! Bu vesileyle de ,önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz RAMAZAN BAYRAMINIZI kutlarım.
Kış mevsiminden bahar günlerine ulaştığımız şu günlerde benim en güncel konum SU. Geçen yıla göre biraz daha yağışlı geçirdiğimiz KIŞ mevsiminde yine yetersiz yağış aldı ilçemiz. Yağmur sularını toplamak gibi bir politikamız olmaması sebebi ile, YAĞMUR YAĞDI ,BİZ BAKTIK DENİZE AKTI. Yapılaşmada :SARNIÇLI konut anlayışı,.birilerinin aklında ve gündemindemi bilmem. Mahalle içinde bile ,Artezyen açılmasına kulak tıkayan gözü görmeyen anlayış olduğu sürece , uyandırmak için ne yapmalı.? Herhalde açılan derin kuyulardan tuzlu su çıkmaya başlayınca ,ah/Vah demekte biraz geç kalmayacak mıyız.?
Geçen hafta içinde ,Sevgili Dostum Mehmet ÇENGEL ile ziyaret ettiğimiz ,Alavara mevkiindeki TEKE SUYU kaynağı,çevre yerleşiminin kullanım suyu ihtiyacını uzunca bir süre karşılayacak
gibi.Bu konuda haberdar edebildiğimiz , sorumlu kişi ve kurumlar ,görsün duysun istedik. !!!! Yedek rezerv diye isimlendirdiğimiz, KARAKÖY/KIZLAN havzalarındaki AKİFERLERDEN su çekerek soruna gündelik çözüm üretmek,bu alanlarda tarım yapanlar ile, doğaya en büyük ihanettir. Ayrıca bu alanlarda kontrolsüz /ölçüsüz tarım ilaçlarının bu su kaynaklarına karışmadığını söylemek zor. Halbuki,denize ulaşan ve yerleri belli olan suların, kullanım suyu sistemine entegre edilmesi,akla daha uygun değilmi. ?
Nedenleri herkesçe bilinen ,ancak hep halının/kilimin altına süpürülen Datça GÜZ DOMATESİ nin üretim ve pazarlama sorunları , hep göz ardı ediliyor.Üreticinin derdine deva olabilecek birileri yokmudur acaba.?Bu konudada,üreticiyi tarımdan uzaklaştırıyoruz.
Yıllardır yazar söyler dururum, Datçanın en popüler tarımsal ürünü BADEM. Üretimden kopanlar ile, bu konuda üretim yapmak için kamudan arazi tahsisi alanlar ,ne yapıyorlar acaba. Bilhassa BADEM üretimi için teşvik alanlar kontrol ediliyor mu.? Lutfen yummayın gözünüzü. ?
Bilhassa BETÇE yöremizde,kırsalda yaşam modası içinde,çeşitli bahanelerle yapılaşma izni alanlar,ülkemizin diğer bölgelerin de
aynı sorumsuzlukla hareket edebiliyorlar mı,acaba.,?
Bilhassa çevre konusunda ,mangalda kül bırakmayan ÇEVRELERİMİZ
yummayın gözünüzü KÖR gibi.
Sağlıcakla.
Okunma Sayısı: 336
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.