s
Muğla
07 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞUN­DAN BUN­DAN ONDAN

16 Mayıs 2024, Perşembe 17:46


Yeni Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız sayın Aytaç KURT un, seçim va­at­le­ri ara­sın­da bu­lu­nan ve ay­lar­dır sü­rün­ce­me­de kal­mış. Köy Mi­ni­büs­le­ri­nin kal­kış ye­rin­de bu­lu­nan Lo­ka­li Lo­kan­ta­ya dö­nüş­tü­rü­le­rek hiz­me­te ye­ri­ne dö­nüş­tür­me­si nasıl yo­rum­la­nır, bunu siz­le­rin tak­di­ri­ne bı­ra­kı­yo­rum. Her­hal­de böyle bir talep de var ol­ma­lı ki, buna karar ve­ril­miş. Eko­no­mi­nin ge­tir­di­ği sı­kın­tı­dan tüm hal­kı­mız muz­da­rip, ay­lar­dır atıl du­rum­da­ki bu yere, bir can­lı­lık ka­zan­dı­ra­ca­ğı mu­hak­kak. İyi olur in­şal­lah, Ancak bu alanı çev­re­le­yen is­ti­nat du­va­rı ke­na­rı­nın, küçük bir köylü pa­za­rı ola­rak dü­zen­len­me­si, çok büyük bir ya­tı­rım ge­tir­mez ve bu­ra­ya ayrı bir ha­re­ket­li­lik ka­zan­dı­rır, dü­şün­ce­sin­de­yim. Emeği geçen her­ke­se te­şek­kür­ler.

Hızla ge­li­şen ve ge­niş­le­yen, il­çe­miz elekt­rik şe­be­ke­si­nin, ka­pa­si­te­si­nin ye­ter­li­li­ği el­bet­te tar­tı­şı­la­bi­lir. Ancak bir de bu hiz­me­ti ver­me­ye ça­lı­şan AYDEM per­so­ne­li­ne kulak ver­me­li. Tec­rü­be­li ele­man ek­sik­li­ği, tek­nik do­na­nım mev­zu­at/bü­rok­ra­si, diğer kamu bi­rim­le­ri ile ara­la­rın­da­ki ko­or­di­nas­yon sı­kın­tı­la­rı, ba­zen ­de biz hiz­met alan­la­rın acı­ma­sız­ca ten­kit­le­ri­ne, bil­has­sa ya­tı­rım için karar ver­me­si ge­re­ken, üst yö­ne­tim so­rum­lu­la­rı­nın ih­mal­karlık­ları ek­le­nin­ce, bil­has­sa yaz mev­si­min­de sorun bü­yü­mek­te. Ben hep söy­le­rim, plan­lı prog­ram­lı ola­ma­yan imar/ya­pı­laş­ma ge­niş­le­me­si, ku­rum­lar ara­sın­da­ki ko­or­di­nas­yon ek­sik­li­ği, temel neden de­ğil­ mi. ?

Kargı sem­tin­de­ki küçük ŞAPEL dik­ka­ti­ni­zi çek­ti­mi acaba. Ge­li­şen bir yer­le­şim yeri olan ve bil­has­sa YAZ mev­si­min­de çok ter­cih edi­len bu yer­de­ki bu dini ya­pı­nın sa­hip­le­ni­le­rek mez­be­le­lik­ten kur­ta­rı­la­bil­me­si­nin bir yolu ol­ma­lı.

Benim sev­gi­li dos­tum Av. Ziya ÖZALP in şahsi ça­ba­la­rı ile baş­lat­ma­ya ça­lış­tı­ğı, ta­rih­ten gü­nü­mü­ze Datça/Söm­be­ki (Symi) iliş­ki­le­ri, Yerel Tarih Der­ne­ği ve Kent Kon­se­yi­nin ça­lış­ma prog­ra­mı için­de yer alır mı acaba ?

Esti Datça Ma­hal­le­mi­zin su kay­na­ğı­nın elden ge­çi­ri­le­rek, tek­rar eski çeş­me­sin­de su akı­tı­la­bil­me­si­ne çaba har­ca­yan başta Muh­tar ve des­tek ver­mek is­te­yen­le­re ko­lay­lık sağ­la­mak/yol gös­ter­mek bir kamu hiz­me­ti de­ğil­ mi.?

AH şu bü­rok­ra­si, aşa­ma­dı­ğı­mız en­gel­le­rin başı. Hı­zır­şah kül­tür evi (Ki­li­se) içi­nin ta­va­nı­nın, ru­tu­bet ne­de­ni ile son ha­li­ne bir daha şahit olmam in­şal­lah.
Şim­di­lik sağ­lı­cak­la..


Okunma Sayısı: 266

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.