s
Muğla
07 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KENT KON­SEYİ ÜS­TÜ­NE

10 Haziran 2024, Pazartesi 18:31

Tam ola­rak yasal pro­se­dü­rü ta­mam­lan­ma­mış bir olu­şum olan KENT KON­SEYİ'nin yap­tı­rım gü­cü­nün ,sos­yal bir baskı un­su­ru ol­ma­sı el­bet­te se­vin­di­ri­ci. Yeni görev alan tüm ar­ka­daş­la­ra ba­şa­rı­lar di­le­rim.

Te­men­ni ede­rim ki,: yal­nız­ca Be­le­di­ye­mi­zi mu­ha­tap alan ça­ba­la­rı­nın ya­nın­da, diğer kamu hiz­met bi­rim­le­ri­nin,sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın ve Dat­ça­mız­da ya­şa­yan­la­rın­da uyan­ma­sı­na ve­si­le olur.

Kon­se­yin kendi için­de teş­kil ede­ce­ği ça­lış­ma grup­la­rın­da, yal­nız­ca dilek / te­men­ni­ler değil, so­run­la­rın çö­zü­mün­de kay­nak ve yön­tem­le­rin­de içe­ren pro­je­ler üre­tir.

Ör­ne­ğin;

-Gü­neş­ten /Rüz­gar­dan elekt­rik üre­ti­min­de,yerel ve kamu ku­rum­la­rı­nı so­ru­nun içine nasıl çe­ke­bi­li­riz.Sokak ay­dın­lat­ma­sın­dan tu­tun­da,bazı hiz­met alan­la­rın­da nasıl kul­la­na­bi­li­riz. Bu ko­nu­da diğer MEGA kent­le­rin yerel yö­ne­tim­le­rin­den ,lo­jis­tik/proje ba­zın­da nasıl ya­rar­la­na­bi­li­riz. Çünkü ,büyük kent­le­ri­miz­den va­tan­daş­la­rı­mız en az altı ay bizim mi­sa­fi­ri­miz .On­la­ra hiz­met gö­tür­mek­te epey zor­luk çek­mek­te­yiz.

-Ar­ke­olo­ji Mü­ze­si değil, bir KENT MÜZESİ fik­ri­ni ge­liş­ti­re­lim.

-03, Ara­lık,1933 Datça is­mi­nin il­çe­mi­ze tes­ci­li Ba­kan­lar Ku­ru­lu Ka­ra­rı ile onama günü. Yani dok­san ya­şı­nı AN­MA­YA­LIM MI..?

-Sos­yal be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şın­da bir HU­ZU­REVİ Dat­ça­mı­za ya­kış­maz­mı?

-Açı­lan LO­KAN­TA iyi ol­du­da, çev­re­si­ne küçük bir Köylü Pa­za­rı ya­kış­maz­mı.

-Kar­şı­lı­ğı küçük bir jest­le ve­ri­lecek isim­ler­le , An­ka­ra-İstan­bul-İzmir cad­de­le­ri il­çe­mi­ze uygun ol­maz­mı.

-Rah­met­li Op.?Dr. Tur­gut DÜN­DAR ağa­be­yi­mi­zin Re­şa­di­ye ma­hal­le­miz­de vak­fet­ti­ği bi­na­nın MET­RUK hali ne za­ma­na kadar öyle ka­la­cak.?YOKMU BİR CENTİLMEN DAT­ÇA­MI HEM­ŞERİMİZ.

-Kır­sal kal­kın­ma­da yerel des­tek ne ola­bi­lir.?

-Elekt­rik­li araç­lar­la yerel toplu ta­şı­ma se­çe­ne­ği.?

Zaman akıp gi­der­ken,şim­di­lik hoşça ka­lı­nız.


Okunma Sayısı: 116

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.