s
Muğla
07 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KAMU NE­RE­DE

22 Temmuz 2024, Pazartesi 17:23
KAMU NE­RE­DE

Elli yaşam yı­lı­mı har­ca­dı­ğım baş­ken­ti­mi­ze, beş altı yıl ara­dan sonra tek­rar 20/25 gün­lük bir zi­ya­ret, il­çem­den bir aya varan ay­rı­lık­tan arda kalan, her iki me­kan­dan bana kalan iz ,in­san­la­rın bir­bir­le­rin­den uzak­laş­ma ça­ba­la­rı, yal­nız ola­bil­me­ye du­yu­lan özlem. Bu durum biz­le­ri ne­re­le­re taşır bil­mi­yo­rum.? Sonuçla­rı­nı önü­müz­de­ki gün­ler­de, ya­şa­dık­ça gö­re­ce­ğiz.

İlçeme dö­ne­li bir hafta olu­yor, her­ke­sin her şey­den şi­ka­yet et­ti­ği bir ilçe olduk. ?Bu ya­rı­ma­da bu kadar insan yı­ğı­nı­nı kal­dı­ra­mı­yor bence.

Tüm ül­ke­miz­de ol­du­ğu gibi, sı­cak­lık en önde gelen yaşam zor­luk­la­rın­dan biri. Sonuç ola­rak SU en st­ra­te­jik konu. Bu ve­si­le ile MUSKİ' ninde konu gün­de­mi­ne gir­miş­ ki, önü­müz­de­ki gün­ler­de MUĞLA da bir SU ça­lış­ta­yı top­la­na­cak.

Kent Kon­se­yi­nin gö­nül­lü des­tek­çi­si, kabul gö­rü­lür­se, da­nış­ma­nı ola­rak, Dat­ça­mı­zın yaşam so­run­la­rı­nı An­ka­ra'­da İl KENT Kon­se­yi yet­ki­li­le­ri­ne du­yur­ma­ya ça­lış­tım. İki mer­kez ilçe kon­sey yet­ki­li­le­rin­ce de ko­nu­nun va­ha­me­ti an­la­şıl­mış ol­ma­lı. Yar­dım­laş­ma­ya ortak ça­lış­ma­ya ha­zır­lar. Ye­ter ­ki biz­ler­de ilgi ala­nı­mı­za giren ko­nu­lar­da ha­zır­lı­ğı­mı­zı tam ya­pa­lım. Yar­dım­laş­ma­ya diğer MEGA kent­le­rin il­gi­le­ri­ni­ de  çe­ke­bi­lir­mi­yiz, gö­re­ce­ğiz.

Geçen bir hafta için­de:
Yerel yö­ne­ti­min öz­ve­ri­li çöp-atık top­la­ma ça­ba­la­rı iyide, ya­şa­yan­la­rın buna des­tek­le­ri üzün­tü ve­ri­ci. De­niz­den ya­rar­lan­ma öz­gür­lü­ğü, kir­let­me bo­yu­tu­nu ço­o­o­o­o­ok aşmış gibi. Hele KUM­luk mev­ki­in­de bil­has­sa ge­ce­le­ri deniz/sahil iş­ga­li­nin bir sı­nı­rı ol­ma­lı. Bu­ra­sı yal­nız­ca üç beş iş­let­me­ci­nin te­ke­lin­de ol­ma­ma­sı gerek. Hele ka­fe­ler­den bo­yut­la­rın ço­o­o­ok üze­rin­de ya­pı­lan MÜZİK ya­yı­nı, in­san­la­rı İSYAN bo­yu­tu­na ta­şı­mak­ta. Bun­lar­dan so­rum­lu bir KAMU bi­ri­mi ol­ma­lı.

Gezi tek­ne­le­ri­nin bağlı ol­du­ğu is­ke­le ile iş­let­me­ler ara­sın­dan yü­rü­mek be­ce­ri is­ti­yor.. Bu­ra­la­rı taşıt tra­fi­ği­ne ka­pa­tıl­mış gibi ise de (mo­to­sik­let­ler hariç !!!!!), yaya tra­fi­ği­ne iş­let­me­ler­ce ka­pa­tıl­mış. Bir kamu so­rum­lu­su­nu gö­zü­nüz arı­yor.

Müzik ya­yı­nı ile iş­let­me­le­ri­ne sür­dü­ren­ler için bir KURAL OL­MA­LI de­ğil­ mi.

Tra­fik ku­ral­la­rı­nın pek iş­le­me­di­ği , uyul­ma­dı­ğı her­ke­sin ortak gö­rü­şü. Sonuç ola­rak, tek yönlü yol­lar­da gös­ter­me­lik ol­mak­ta, ka­za­lar­da gün­lük ha­ber­ler ka­te­go­ri­sin­de.

Evcil/sokak hay­van­la­rı­nın gün­dem ol­du­ğu şu gün­ler­de, eski Has­ta­ne altı sa­hi­li­nin bu can­lı­lar için TAHSİSİ GÜN­DEM OLABİLECEK GİBİ.

Dat­ça­mı­zın isim günü ola­rak dü­şün­dü­ğüm 04 Ara­lık (1933) ta­ri­hi­ne kadar ba­ka­lım neler gö­re­ce­ğiz.

Dat­ça­mı­zı önü­müz­de­ki gün­ler­de daha fazla SICAK bir mev­sim bek­li­yor. SU EN BÜYÜK SO­RU­NU­MUZ. Dam­la­sı­nı bile ziyan et­me­ye­lim. Eli­miz­den gel­di­ğin­ce TA­SAR­RUF. Pan­su­man ted­bi­ri ol­sa­ da..!!!!!!!!!!
Şim­di­lik sağ­lı­cak­la... Tek­rar MER­HA­BA......


Okunma Sayısı: 201

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.