s
Muğla
07 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA TASARRUFA KURBAN GİTMESİN!

06 Haziran 2024, Perşembe 18:34

*Önceki kaymakamın da, şimdiki kaymakamın da hükümet konağı için verdikleri çabayı biliyorum.
    *Her belediye başkanı adayının, şimdiki belediye başkanının da Yeni Pazar yeri projesini biliyorum.
    *Yine her belediye başkanı adayının bir otogar sözünü de biliyoruz.
    Datça'da oturanlar öğrendi. (Herkesin öğrendiğini de sanmıyorum!) Dışarıdan gelen birinin devlet dairelerinin yerini bilmesi, bulması olanaksız gibi.
    Datça turistik bir yer. Gelen insanların devlet kurumlarıyla işleri hep oldu, olacaktır. 
    Gelin şu devlet dairelerini bir gezelim(Hepsini yazamazsam kusura bakmayın)
    Tapu Kadastro, SGK şube Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Emniyet Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Müdürlüğü, Gençlik ve Spor müdürlüğü, Turizm ve Kültür müdürlüğü şubesi(temsilciliği) 
    Kaymakamlık ve Adliye aynı binada. Bence bu Datça'ya yakışmıyor.
    Devleti temsil eder kaymakamlık, iyi bir yerde değil.
    Adaleti dağıtacak hakimlerimiz ve savcılarımız, adliye personeli, Baro temsilciliği İcra Müdürlüğü dahil, ardiye gibi yerde adalet dağıtacaklar. Çaylarını bile rahat bir yerde içemiyorlar. Üstüne yeterli adliye personeli de yok!
    Daha onlarca olumsuzluk anlatabilirim. Hele adliye elemanlarının ve kaymakamlık çalışanlarının konut(barınma) sorunu var. Datça'da Kaymakam lojmanı yok daha ne diyeyim!
    Bildiğim kadarıyla Datça Hükümet Konağı projesi tamamlanmış durumdadır. Korkum, TASARRUF TEDBİRLERİ PAKETİNE takılmasıdır.
    Gelelim Belediyeye;
    Yıllardır konuşulan, ama hayata geçirilmeyen Pazar Yeri sorunu. Yeri tamam deniyor. Proje tamam deniyor, İhale sürecine bile hazır deniyor…Datça Pazar yeri şehre nefes aldıracaktır. Trafiği bile etkiler! Hatta çok iddialı konuşuyorum, bir miktar ucuzluk bile getirebilir. Çünkü daha fazla satıcı gelebilir. 
    Otogar taşındı, taşınacak deniyor. Çok önemlidir. Canımızı emanet ettiğimiz, otobüs şoförlerinin yatacak bir yeri yok. İnsanlar 11-12 saat , hatta Trabzon'dan gelen 20 saatin üzerinde otobüs var. Bu insanlara bir yatacak yer, bir lokma yiyecekleri yer sağlanamaz mı? Gezerken bir bakın, her yere park edemiyorlar. Sağda solda, otobüslerin yanında, içinde uyuyorlar. Sonra insan taşımaya devam ediyorlar. Bunu sağlamak bir insanlık ödevidir aynı zamanda.
    Hükümet kurumları gibi, Belediye ile ilgili birimlerde başka başka yerlerde. Örneğin MUSKİ. Aracınız yoksa, oraya ulaşmanız epey güç. Diyelim ki, Belediyede MUSKİ bağlantılı işiniz var. Önce belediyeye, ya da Muski'ye gittiniz, oradan ötekine gidip gelmeniz bir sorun. Yeni Otogar yapılınca, eski otogar yeri açılacaktır. Bir çok birimi bir araya getirebilirsiniz…
    Bu projeler tasarruf tedbirlerine takılmasın. Zaten kira bedelleri , yapılacak binaların maliyetini birkaç yılda karşılar.
    Datçalılara, sivil toplum kuruluşlarına da buradan sesleniyorum;
    Nasıl “Şezlongsuz Datça”, “Kıyılar Bizimdir” gibi haklı eylemler yapıyorsak, bunlar için de alanlara çıkalım derim.
    Başta tüm siyasi partiler; sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Esnaf ve Ticaret Odaları, Sendikalar, Dernekler, tüm muhtarlar…Aklıma gelmeyen öteki Datça paydaşları gelin bu konularda bir araya gelelim. Datça Tasarruf Genelgelerine takılmasın!
    “Hükümet Konağı hemen yapılsın…
    “Pazar Yeri hemen yapılsın gibi…
    Pandemi dendi, başka şeyler araya girdi. 
    Datça'nın sahipsiz olmadığını herkese gösterelim…


Okunma Sayısı: 168

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.