BUGÜN
04 Aralık 2024, Çarşamba 10:39Bir aylık ayrılıktan sonra , tekrar ilçemde olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çok azda olsa,kalan kuşam arkadaşlarla buluşmak apayrı bir mutluluk.
Bir diğer husus ise,ilçemin 04, Kasım, 1933 yılından beri DATÇA ismi ile anılmaya başlanmasının yıl dönümü. Bunu hatırlayan/bilen kaç kişi var bilmem ama ,evet ilçemiz DATÇA adı altında 92 yılını geçirdi. Kısacası 92 yaşındaki ilçemde yaşıyorum.
Sevgili dostum Sayın Adil ÇULHAOĞLU nunda hatırlattığı gibi, ilgilenmesini beklediğimiz kişi ve kurumların ilgisini maalesef çekemedik. Belki görürmüyüm bilemem ,100. yaş /isim gününde hatırlayan ,önemseyenler olur.!!!!
İsminin Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanımız Rahmetli Atatürk tarafından uygunluğu onanmış ilçe ismi onanmış kaç merkez vardır bilmiyorum. Ancak söz konusu kararın yalnızca ilçemizi kapsamısı BENCE ÇOK ÖNEMLİ.
Sosyal medya platfokunda tozu dumana katanların bu konuya sessiz kalmalarını ,sizlerin takdirlerinize bırakıyorum.
Ben yinede tek kişide olsam, SEVGİLİ İLÇEM 92, YAŞIN / İSİM GÜNÜN KUTLU OLSUN diyorum.
Kış mevsimi yağışlı geçecek gibi. Sindire sindire gelen yağmur,zeytin üreticilerinin yüzünü güldürmüş olmalı.İnşallah yeraltı sularımız içinde yararlı olur. İnşallah böyle devam ederse,yazın su sıkıntısı olmaz.
Güçlü bir yağış anında ,heyelan ve su baskınlarının olasılığı kaygım devam ediyor.
Su dağıtım şebekesindeki sık sık gördüğümüz patlaklar,şebekenin acilen yenilenmesi gerektiğine dair sinyaller.
İskele Mahallemizdeki Marina inşaatı ile ilgili yargı kararı konusunda bir yorum yapmayı düşünmüyorum. Yargı kararına elbette uyacağız,yalnız kamu takdiri ile aynı yere yapılmış arıtma tesisinin halen çalıştığı göz önüne alarak, çevreye vermekte olduğu zarara ne demeli ..?
Yargı kararı ile TOPAN ADA artık gelmeyecek. Beyaz kumlu o küçük plajda yok. Peki suçlu KİM. ?
Görüşmek üzere ,sağlıcakla..
YM
Okunma Sayısı: 43
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.