LAÇİNNN
s
Muğla
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

1.    Her deneyim , göze alınması gereken bir risk ile yaşanır.        

15 Ağustos 2024, Perşembe 16:09

1.    Her deneyim , göze alınması gereken bir risk ile yaşanır.                                                                              Ω
2.    İş, eş ve arkadaş arayışında ön şart olarak eğitim seviyesi, üniversite aranır nedense.  Oysa üniversite, çoğunluk için malesef,  dört senelik bir zaman öldürme macerasıdır. bu beklentiye rağmen, ne bilgi, ne insanlık, ne de uzmanlık eğitimi değil ne yazık ki . 
                Ω 
3.    Ne yaparsak yapalım, adımıza yazılmış, çizilmiş değişmez bir kader vardır. O da, farklı hatlarda anlamı olan bir kader anlayışı:Ömrümüzün bir bölümünü yanlış ve hatalarla geçirirken, diğer bölümünü pişmanlıklarla geçirmektir.  
 Ω 
4.    Hayatta en şanslı insanlar mirasa konan insanlardır. Hem maddi hem manevi mirasa. yani para,  güzellik ve karakter genetik aktarımı. 
                                                    Ω 
5.    Belki de,  ünlü psikolog carl g.  Jung ‘ın dediği gibidir olay:
Hayat ; gerçekten 40 yaşında başlar.  O yaşa kadar, yaptıklarımız,  sadece, yaşamayı öğrenmeye dair araştırmadan ibarettir.
 Ω
6.    Nu tuhaf, saniyeler sonrasında ne olacağını bilmeden, yıllar sonrasının hayalini kuruyor, hesap ve planlarını yapıyoruz.    

7.    Düşünelim bir defa:para kaybedersek, yeniden kazanabiliriz.  Sağlığımız bozulursa düzeltebiliriz. Peki karakterimiz değişirse?İşte bunu düzeltmek, o kadar kolay olmayacaktır.  
                                                                 Ω
8.    Öğrenmek hayat boyu süren bir eğitimdir.  Ne yeri ne zamanı vardır.  Aynı noktada kalmak ve sıradan yaşamak istemiyorsak , bilgiye yemek kadar muhtac olduğumuzu bilmek zorundayız. 
                                                        Ω 
9.    Yalnız olmak, yanlış bir insanla birlikte olmaktan iyidir.  
   Ω
10.    Üstün bir müzik eseri ve olağanüstü bir sesin yorumu, kesinlikle bilimsel bir buluş kadar değerlidir.                                          Ω
11.    Yarını iyileştirmenin tek yolu,  bu gün neyi yanlış yaptıgımızı bilmek ve tekrar yapmamaktır.  
                                                        Ω
12.    Başarılamayacak idealler peşinde koşmamalı. Çünkü uygulanamayan hedef ve vizyonlar ham hayalden ibarettir.    Ω
13.    Dost ve yakınlar ve özellikle sevgili ve eşler arasında alınganlık ve ard niyet, gereksiz kırıcı sözler, saygısızlık,  saçma şüpheler,  ciddi ve hayati bir hatadır.  Çünkü, dönüşü olmayan ayrılık ve kırgınlıklara neden olur .
     Ω
14.    Yıllar geçtikçe, hayatımızın tanımı karmaşık biçimden çıkıp, daha gerçekçi olmaya başlar. Mesela kendimizi tanımlarken daha gerçekçi ve özgürüzdür: " Ben, isteğim dışında yaşamak zorunda kaldıklarım değilim. Sadece tercihlerimle yaşadığım bir maceradan ibaretim. " 
 


Okunma Sayısı: 161

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.