s
Muğla
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

YILMAZLAR ORTAOKULU ULUSLARARASI "EN İYİ ORTAOKUL PROJESİ" ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

YILMAZLAR ORTAOKULU ULUSLARARASI "EN İYİ ORTAOKUL PROJESİ" ÖDÜLÜNÜ KAZANDI
Sebiha ARSLAN:Yılmazlar Ortaokulu öğrencileri, 21. Uluslararası Bilişim Martıları projesinde "En İyi Ortaokul Projesi" ödülünü kazandı. Ulusal sertifika töreni 11 Eylül'de okulda, uluslararası ödül töreni ise 4-9 Aralık tarihleri arasında Hindistan'da düzenlenecek.

Proje Tasarımcısı ve Koordinatörü  Doç. Dr. Hayal Köksal, 11 Eylül Çarşamba günü saat 8.50'de Yılmazlar Ortaokulunda  ve 4-9 Aralıkta Hindistanda  gerçekleştirecek ödül töreni heyecanını yaşadıklarını ifade ederek yaptığı açıklamada " Datça Yılmazlar Ortaokulu ekibi özellikle "Deniz Kirliliği" konusunda yaptıkları çalışmalarla ödül kazanmıştır. Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en büyük okulu olan City Montessori School'un Lise grubundan "Silican Samaritans" ekibi ve Hindistan'dan Blue Bells Model School'un "Savaşın Travmaları" adlı ekibi de önemli ödüller almaya hak kazandılar.

Tüm ekiplerin başarıları ve özverili çalışmalarını takdirle karşılıyor, aileleri ve destekçilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ulusal ve uluslararası jüri üyelerine de içtenlikle teşekkürlerimizi iletiyoruz. Barış ve sevgi dolu günler dilerken, bu değerli projelerin gelecekte de başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Proje hakkında bilgide veren Köksal " 

"Uluslararası Bilişim Martıları Projeleri"nin 21. yılı, ekiplerin özverisi, sanal danışmanlığımız ve tüm yaş gruplarında uzaktan ve yüzyüze eğitimin önemli bir sistematiği olarak başarısını kanıtlayan "İmece Halkaları" yönteminin uygulanabilirliği sonucunda başarıyla tamamlandı.

Bu yıl projeye 1 Türk, 5 Uluslararası olmak üzere 6 ekip yeni kayıt yaptırdı. 2 Hintli ekip süreci tamamlayamayarak değerlendirmeye giremedi. Türkiye'den geçen yıl başlamış olan “Toplum Martıları” kategorisinin Sarıyer Kent Konseyi, Eğitim Çalışma Grubu ve YİMEDER’in yetişkin üyeleri iki yıla yayılan Türk Eğitim Sistemi ile ilgili proje de bu yıl tamamlandı.  

“Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük” ana teması üzerinde çalışan 4 ekibin; uluslararası grubundan 2 Hindistan, 1 Pakistan ekibi lise yaş grubuna aitti. Türkiye’den ise;  Datça’dan katılan Yılmazlar Ortaokulu öğrencileri tek ortaokul ekibiydi. Proje başlıklarını ve Bilişim Martıları Proje ortağı olarak K-12 yaş kategorisinde ödül alan takımların isimlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Erişiminiz için proje linklerini de paylaşacağım.

1.    Datça Yılmazlar Ortaokulu, “Datça Martıları”  ekibi, Ali Ergen öğretmenin liderliği, Kenan Gümüş ve Tümer Kara öğretmenlerin desteğinde 8 öğrenci ile “Çevre sorunları karşısında Datça’da ne yapabiliriz?” sorusu ile yola çıkıp “Deniz Kirliliği” konusunda çalıştılar. Pakistan ile sanal ortamda işbirliği de yapan ekibe Okul müdürü Sayın Tülay Demirci de büyük destek verdi. Projenin aldığı ödüller: 

 "EN İYİ ORTAOKUL PROJESİ"  ve  bu yıl kaybettiğimiz aktivist çevreci üyemiz adına verilen "KÜBRA KÜÇÜKERDEN KOÇAN JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ” nü almaya hak kazandılar.Web siteleri: https://datcamartilari.my.canva.site/

 

2.     2006 yılından beri projemize katılan ve iki yılda bir yurt dışı ödül törenimize ev sahipliği yapan; Guinness rekorlar kitabına göre dünyanın en büyük okulu, UNESCO Barış Eğitimi ödüllü City Montessori School’un (CMS) Lise grubundan “Silican Samaritans” ekibi “Dünya barışını oluşturmada teknolojinin eğitim sistemine entegresi” konulu projesiyle “ŞAMPİYON BİLİŞİM PROJESİ ve “PROF.DR. ÜMİT SERDAROĞLU JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ”nü almaya hak kazandı. Web siteleri: https://siliconsamaritan.my.canva.site/

 

3.      Üç yıldır projemize Hindistan’dan katılan Blue Bells Model School’un lise grubundan “Savaşın Travmaları”adlı ekip çok ilginç bir projeyle savaşın travmalarını nasıl yok edecekleri konusunda bir sosyal sorumluluk yaparak; “ŞAMPİYON SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ” ve “PROF.EROL İNELMEN JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ”nü almaya hak kazandılar. Web siteleri: https://sites.google.com/view/traumaofwar/home 

 

4.      İki yıldır bizlerle olan Pakistan’dan Modernage School lise öğrencileri “Skylarks” ekibi ile kağıt israfını önlemeye okullarından başlamayı amaçlayan bir çevre projesi yürüttüler. “EN İYİ ÇEVRESEL SORUMLULUK LİSE PROJESİ ÖDÜLÜ” ve “TANER ÖZBEY JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ”nü almaya hak kazandılar. Web siteleri:  https://sites.google.com/view/traumaofwar/home

 

5.      Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle geçtiğimiz yıl Sarıyer Kent Konseyi, Eğitim çalışma Grubunda yer alan YİMEDER’li eğitimci ve eğitim sevdalısı arkadaşlarımla birlikte ‘Toplum Martıları’ kategorisinde iyi bir örnek proje hazırlayıp sunmaya karar verdik.. “Atatürk’ün Öğretmenleri” ekibi olarak süresini iki yıl olarak belirlediğimiz projenin ilk yılında birlikte planlama kısmını yürüttük, kaynak taradık, önceki yıllarda yaptıklarımızı toparladık ve planlama yaptık. İkinci yılındaki uygulama ve üretim bölümünde ise çözüm yolu olarak konuyla ilgili program geliştirip kitap yazma işini ben üstlendim. Hazırlanan kitap basıma hazır beklemektedir. 

 

Tüm ekipleri yürekten kutluyor, destekçilerine ve ailelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendilerine bundan sonraki başarılı çalışmalarında başarılar dileriz. 

Ulusal ve uluslararası jüri üyelerimiz olan; Prof. Dr. Syed Ali (ABD), Prof. Dr. Richard Ennals (Birleşik Krallık), Dr. Vineeta Kamran (Hindistan) ve de YİMEDER’li Türk eğitimciler Sayın Nilüfer Özbey ve Sayın Mehmet Gül) yoğun destekleri için çok teşekkür ediyoruz.

Barış ve sevgiyle" dedi.
Proje Tasarımcısı ve Koordinatörü, YİMEDER Yönetim Kurulu Başkanı ve WCTQEE Türkiye Genel Direktörü Doç. Dr. Hayal Köksal' a
 0532 373 84 87 nolu telefon yada 

[email protected]    [email protected]

[email protected]     www.bilisimcimartilar.com     www.yimeder.org.tr 
adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!