YASA DIŞI YABAN HAYVANI BULUNDURMA OPERASYONU!

Sebiha ARSLAN : Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla İl Şube Müdürlüğü, yasa dışı yaban hayvanı bulundurulması hakkında gelen ihbar üzerine Karabörtlen Jandarma Karakol Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şefliği ekiplerince, Ula ilçesi Karabörtlen Mahallesi'nde denetim gerçekleştirildi.
Denetimlerde, yabancı uyruklu kişilere ait olduğu anlaşılan 1 adet Vervet maymunu (Chlorocebus pygerythrus) ve 1 adet Makak maymunu (Macaca fuscata) tespit edildi. Tespit edilen hayvanlara, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve ilgili mevzuatlar kapsamında Karabörtlen Jandarma Karakolu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şefliği ekiplerince el konuldu. İlgili şahısa ise 10.000 TL idari para cezası uygulandı.
Yapılan açıklamada ‘ Ülkemizde saldırgan, zararlı ve zehirli türlerin beslenmesi, bulundurulması ve sahiplenmesi ulusal mevzuatça yasaklanmıştır’’ denildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Datça'da 2'si Çocuk 19 Düzensiz Göçmen Yakalandı
- MUĞLASPOR'DAN ŞAMPİYON İSKELE GENÇLİK'E ANLAMLI ZİYARET
- MUĞLA'DA ZEHİR TACİRLERİNE JANDARMADAN DARBE: 28 OPERASYONDA 30 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- MUĞLA'DA TRAFİKTE SIKI DENETİM! BİR HAFTADA 19 BİN ARAÇ KONTROL EDİLDİ
- AYAYDIN'DAN ADAYLIK MESAJI: "KARARI PARTİMİZ VERECEK"
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.