LAÇİNNN
s
Muğla
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

‘’SYM­POSİA KNİDİA’’ İLK SEM­POZ­YU­MU İLE KÜL­TÜR VE SANAT SE­VER­LERİ BEKLİYOR

‘’SYM­POSİA KNİDİA’’ İLK SEM­POZ­YU­MU İLE KÜL­TÜR VE SANAT SE­VER­LERİ BEKLİYOR
Sebiha ARSLAN: Sym­po­sia Dadia, Kni­dos ve Datça' da başta kadın olmak üzere gö­rün­me­yen de­ğer­le­ri sanat ara­cı­lı­ğı ile gö­rü­nür kıl­ma­ya katkı sağ­la­mak üzere pro­je­len­di­ri­len ve AB des­tek­li Cul­tu­re­CI­VIC: Kül­tür ve Sanat Prog­ra­mı ta­ra­fın­dan hibe al­ma­ya hak ka­za­nan, Sym­po­sia KNI­DIA 'nın ilk sem­poz­yu­mu, 9 Mart Cu­mar­te­si günü Hı­zır­şah Kül­tür Evin­de saat 15:00 ile 17:30 sa­at­le­ri ara­sın­da 'Konya Sel­çuk Üni­ver­si­te­si Ar­ke­olo­ji Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üyesi ve Kni­dos Kazı ve Araş­tır­ma­la­rı Baş­ka­nı Prof. Dr. Er­te­kin M. Dok­sa­nal­tı ta­ra­fın­dan, Kni­dos kazı ta­ri­hi an­la­tı­mı ve son dönem bu­lun­tu­lar üze­rin­den kazı ve yüzey araş­tır­ma­sı ça­lış­ma­la­rı­nı de­ğer­len­di­recek. Muğla Sıtkı Koç­man Üni­ver­si­te­si Öğ­re­tim Üyesi ve Kni­dos Kazı ve Araş­tır­ma­la­rı ekip üyesi Doç. Dr. Güray Ünver ise, Kni­dos' ta De­me­ter kül­tü­nü mer­ke­ze ala­rak, Kni­dos­lu ka­dın­la­rın gün­lük ya­şam­la­rı ve inanç dün­ya­la­rı ko­nu­sun­da de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lu­na­cak. Et­kin­lik­te ay­rı­ca Datça Flüt Top­lu­lu­ğu­nun Flüt kon­se­ri ger­çek­le­şecek.

Ya­pı­lan açık­la­ma­da ''Sym­po­sia Dadia, Kni­dos ve Datça'da başta kadın olmak üzere gö­rün­me­yen de­ğer­le­ri sanat ara­cı­lı­ğı ile gö­rü­nür kıl­ma­ya katkı sağ­la­mak üzere Re­vi­si­bi­lity: Datça Aph­ro­di­te kap­sa­mın­da pro­je­len­di­ril­miş­tir. Ça­lış­ma, AB des­tek­li Cul­tu­re­CI­VIC: Kül­tür ve Sanat Prog­ra­mı ta­ra­fın­dan hibe al­ma­ya hak ka­zan­mış­tır. Sym­po­sia Dadia pro­je­sin­de iki temel fa­ali­yet bu­lun­mak­ta­dır. Bi­rin­ci­si; Kni­dos, Aph­ro­di­te Kni­dia hey­ke­li ve Aph­ro­di­te kültü hak­kın­da gü­nü­mü­ze yan­sı­ma­la­rı da kap­sa­yan 3 sem­poz­yum dü­zen­le­mek­tir. Mart, Nisan ve Mayıs ay­la­rın­da ger­çek­le­şecek her bir sem­poz­yu­ma kül­tür-sa­nat et­kin­lik­le­ri eşlik edi­yor.
Proje kap­sa­mın­da­ki ikin­ci fa­ali­yet ise, 1970'lerde ya­rı­ma­da­da ger­çek­le­şen Kni­dos fes­ti­val­le­ri ru­hu­nu ye­ni­den can­lan­dır­ma­yı he­def­le­mek­te­dir.

Bu çer­çe­ve­de 'Sym­po­si­um Kni­dia' baş­lık­lı ilk sem­poz­yum 9 Mart ta­ri­hin­de ger­çek­le­şi­yor ve 'Kni­dos kazı ve araş­tır­ma­la­rı' ele alı­nı­yor. Konya Sel­çuk Üni­ver­si­te­si Ar­ke­olo­ji Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üyesi ve Kni­dos Kazı ve Araş­tır­ma­la­rı Baş­ka­nı Prof. Dr. Er­te­kin M. Dok­sa­nal­tı, Kni­dos kazı ta­ri­hi­ni an­la­ta­cak, son dönem bu­lun­tu­lar üze­rin­den kazı ve yüzey araş­tır­ma­sı ça­lış­ma­la­rı­nı de­ğer­len­di­re­cek­tir. Muğla Sıtkı Koç­man Üni­ver­si­te­si Öğ­re­tim Üyesi ve Kni­dos Kazı ve Araş­tır­ma­la­rı ekip üyesi Doç. Dr. Güray Ünver ise, Kni­dos'ta De­me­ter kül­tü­nü mer­ke­ze ala­rak, Kni­dos­lu ka­dın­la­rın gün­lük ya­şam­la­rı ve inanç dün­ya­la­rı ko­nu­sun­da de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lu­na­cak­tır''.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!