s
Muğla
07 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

SAHİPSİZ-KİMSESİZ-ÇARESİZ-GARİP DATÇAM…

SAHİPSİZ-KİMSESİZ-ÇARESİZ-GARİP DATÇAM…
Orhan KESKİNSOY: Yirmi yılı aşkın süredir Datça'da yaşıyorum. Kendimce buranın daha güzel, daha çekici olmasını; insanlarının daha mutlu yaşamalarının hakları olduğuna inanıyorum.    Yaşadığım süre boyunca, ne merkezi yönetimden, ne de yerel yönetimlerden(Büyükşehirden) Datça'ya rutin işler dışında bir yardım görmedim.    Datça'yı küçük görmelerinden midir, unutulmuş bir köşede görmelerinden midir nedir? Bilmiyorum.

        


    Bu yazı gibi onlarca yazdım. Ancak son günlerde Muğla ve öteki ilçelerinde(Bodrum-Marmaris-Fethiye) Büyükşehir katkılarıyla güzel işler yapılıyor. 
Neden Datça bunlardan faydalanmıyor? Ya da kim sahip çıkacak? 
Haydi somut iki örnek anlatayım;
    DENİZ OTOBÜSLERİ...
    Önce Bodrum-Didim-Turgut reis hattı açıldı
    Sonra Marmaris-Fethiye hattı açıldı…Yani artık burada yaşayanlar deniz otobüsleriyle seyahat edecekler, edebilecekler…
    Neden Fethiye'den kalkan deniz otobüsü, Marmaris'e kadar gelip dursun, bir hat daha açın, aynı deniz taşıtı Datça'ya kadar gelsin. Bunu hep birlikte isteyelim. Marmaris'e denizden gidelim, Marmaris'ten Datça'ya denizden gelelim. Bu en çok bir sefer olur. Biraz da turistik gezi gibi olur. Karayolu otobüsleri de bundan zarar görmez…
    Fethiye-Marmaris arası fiyatı , 289 TL, 2 saat 30 dakikada ulaşım sağlanıyormuş.
    Datça'ya daha ucuz ve daha kısa sürede gelebilir, gidebilir. 
    Bunu Bodrum'a kadar uzatabilirler. Tıpkı Doğu Ekspresi gibi bir tur gibi de düşünülebilir…
    Tüm Datça bileşenlerini, Sivil toplum örgütlerini ve diğer kurumlarını bunun için eyleme davet ediyorum.
MARMARİS'E DOĞAL GELİYOR (MU)…
    AKP Büyükşehir Belediye başkan adayı Aydın Ayaydın'ın seçim vadi olarak söylediği Marmaris'e doğal gaz müjdesi gerçekleşiyormuş. Hatta kamulaştırma için Resmi Gazetede (28/06/2024) de yayınlandı. 
    Marmaris'e doğalgaz geliyormuş.
    Datça'ya niye gelmesin…
    Kimse burun kıvırmasın. Kimileri çıkıp, efendim Datça'da kış olmuyor da, ne gerek varmış da demesin. Bence çok gereklidir. Bir hesap yapılsın ısınma için Datça'da ne kadar odun yakılıyor, ne kadar elektrik tüketiliyor.
    Daha önemlisini anlatayım. Örtü altı(seracılık) doğalgaz sayesinde çok geliştirilebilir. Daha ucuza mal edilebilir. Antalya'dan sera üretimi ürünler gelmez. Aksine sebze bile ihraç edebiliriz.
    Herkes evinde yemeğini odun ateşinde pişirmiyor. Tüp gaz masrafı da yarıya iner. Yani doğalgaz Datça için bir zenginliktir. 
    Doğalgaz boruları bir kez döşenmeye başlarsa, gerisi gelir. 
    Çünkü kapitalist bir dünyada yaşıyoruz. Doğalgaz üretenler sadece doğalgaz satmazlar. Boru satarlar, kombi satarlar, doğalgaza uyumlu araç gereç satarlar. O nedenle Datça'da olmaz demesin kimse.Datça'ya doğalgazın getirilmesi Marmaris'e edilecek masrafın çok altında olur. Çünkü Datça'ya getirilecek doğalgaz için yapılacak kamulaştırma çok az olur. Hatta hiç olmayabilir bile. Denizden boru döşenirse sıfır istimlak bedeli ödenir. Bir de çok hızlı döşeniyor. Rusya'nın Karadeniz'den geçirdiği doğalgaz boruları, her gün 6,3 km idi. Bu şu demek, Datça'ya Marmaris'ten doğalgaz 15 günde getirilebilir. Ama şimdiden girişimlerde bulunulmasında yarar var. 
    Bunu da gündeme getirelim. İsteyelim. Hatta her mecrada yayalım

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!