LAÇİNNN
s
Muğla
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

MUĞLA’ DA GURURLANDIRAN DATÇA TABLOSU

MUĞLA’ DA GURURLANDIRAN DATÇA TABLOSU
Sebiha ARSLAN: Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2024-2025 Eğitim- Öğretim yılında yürütülecek projelerin tanıtımı ve Eğitimde İyi Örnekler Yarışması ödül töreni, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve diğer yetkililerin katılımıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda gerçekleşti.Mustafa Kutluay İlkokulu/Ortaokulu, Eğitime Erişim Proje Alanında Muğla İl Birinciliği, Datça Halk Eğitim Merkezi ise Boyu Öğrenme Proje Alanında İl Birincisi oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Törende konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, "Hepimizin bildiği gibi eğitim, bir toplumun geleceğini şekillendiren ve o toplumu yükselten en temel unsurdur. Bu inançla geleceğimizin teminatı kıymetli yavrularımıza nitelikli eğitim vermek, onlara daha iyi eğitim ortamları sunmak, yetkin ve erdemli insanlar yetiştirmek, daha aydınlık bir gelecek inşa etmek adına Milli Eğitim Bakanlığımızın vizyonu doğrultusunda kararlı adımlarla yol alıyoruz. Bu minvalde Muğla eğitim ailesi olarak ilimizin eğitim çıtasını yükseltmek ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitimde öncü ve yenilikçi bir rol üstlenerek, AR-GE çalışmalarıyla ufuk açıcı projeler geliştiriyor ve bu projelerle Muğla'daki eğitim süreçlerini ve ortamlarını akademik, sosyal ve kültürel açıdan zenginleştiriyoruz." dedi.
Eğitimin, bireylerin ve toplumun gelişimindeki önemine değinen Vali Dr. İdris Akbıyık,  "Eğitim, bir milletin geleceğidir. Bizler de eğitimin önemini her fırsatta vurguluyor, çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim almaları ve onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz" dedi.
Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için il genelinde kapsamlı çalışmalar yapıldığını belirten Vali Dr. İdris Akbıyık, "İlimize son iki yılda toplam 17 okul 210 derslik kazandırılmıştır. Diğer yandan son iki yılda devletimizin imkânları ile 50 okulumuz, 110 binamız depreme dayanıklı hale getirilerek güçlendirilmiş ve baştan sonra yenilenmiştir.  Yürüttüğümüz çalışmalarla çağın gereklerine uygun, modern ve güvenli okullarımızın sayısını arttırarak öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ortamı sunmayı amaçlıyoruz. "Bir Kitap Bir İnsan", "Yan Yanayız", "Mavi Yeşil Okullar" ve yeni başlayacak olan "Eğitimden Üretime" gibi birbirinden değerli projelerle, çocuklarımızın akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel, mesleki başarılarını ve doğa-çevre bilincini de geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu projelerle öğrencilerimizi okumaya, empati kurmaya, çevreye duyarlı olmaya ve geleceğe yönelik hedefler belirlemeye teşvik ediyoruz" dedi.
Öğrencilerin teknoloji alanındaki başarılarından gurur duyduklarını belirten Vali Dr. İdris Akbıyık, TEKNOFEST'te elde edilen başarıların gençlerin vizyoner projeler ve desteklerle neler başarabileceğinin en somut örneği olduğunu söyledi. 
         Program, Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan drama gösterisi ile devam etti. Ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılında Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğünce, Muğla Valiliği himayelerinde yürütülecek olan "Bir Kitap Bir İnsan Projesi", "Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi", "Yan Yanayız Projesi" "Muğla'da Eğitimden Üretime Projesi" ve "Muğla Öğretmen Etkileşim Günleri Projesinin sunumu gerçekleştirildi.
       İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ve Şube Müdürü Funda Arslan, yarışmada dereceye giren okulların stantlarını gezerek Mustafa Kutluay İlkokulu/Ortaokulu ve Datça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün öğretmen ve idarecilerini tebrik etti. Mustafa Kutluay İlkokulu/Ortaokulu, Eğitime Erişim Proje Alanında Muğla İl Birinciliği, Datça Halk Eğitim Merkezi ise Boyu Öğrenme Proje Alanında İl Birinciliği alarak kurumlarını onurlandırdı.Öğretmen ve idarecilerimizin başarılarının devamını diliyor, bu tür projelerin eğitime katkı sağladığını vurgulamak istiyoruz’’ denildi.
  Eğitimde İyi Örnekler Yarışması'nın ödül töreniyle devam eden programda, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 10 farklı kategoride en iyi örnek seçilen okulların kurum müdürleri ile örnek çalışma sergileyen öğretmenlere plaketleri takdim edildi. Tören, fuaye alanında hazırlanan "Eğitimde İyi Örnekler Sergisi" ile sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!