LAÇİNNN
s
Muğla
17 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

MİLLETVEKİLİ OTGÖZ: EĞİTİM YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

MİLLETVEKİLİ OTGÖZ: EĞİTİM YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR
Haber Merkezi:Biz, sana söz diyen, sö­zün­de dur­ma­yan­lar­dan de­ği­liz. Biz, laf üs­tü­ne laf koy­mu­yo­ruz. Biz iş ya­pı­yo­ruz. Ya­tı­rım ya­pı­yo­ruz. Eser si­ya­se­ti ya­pı­yo­ruz…Sey­di­ke­mer 16 Ders­lik­li Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si'nin te­me­li atıl­dı. AK Parti Muğla Mil­let­ve­ki­li Yakup Otgöz temel atma tö­re­ni­ne iliş­kin ya­zı­lı açık­la­ma yaptı.

AK Parti Muğla Mil­let­ve­ki­li Yakup Otgöz temel atma tö­re­ni­ne iliş­kin ya­zı­lı açık­la­ma yaptı. Mil­let­ve­ki­li Otgöz açık­la­ma­sın­da şu bil­gi­le­re yer verdi.
Mil­let­ve­ki­li ar­ka­da­şım Kadem Mete, Muğla Va­li­miz İdris Ak­bı­yık, Muğla Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan ada­yı­mız Aydın Ayay­dın, Muğla İl Baş­ka­nı­mız Gül­te­kin Akça, Sey­di­ke­mer Kay­ma­ka­mı­mız Yıl­dız Bü­yü­ker, Sey­di­ke­mer Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Önder Ak­de­niz­li, Muğla Milli Eği­tim Mü­dü­rü­müz Emre Çay, Sey­di­ke­mer İlçe Baş­ka­nı­mız Ali Büklü ve hem­şe­ri­le­ri­mi­zin ka­tı­lı­mı ile oku­lu­mu­zun te­me­li­ni attık.
Muğla'mıza ve Sey­di­ke­mer'imize yeni okul­lar, yeni ya­tı­rım­lar ka­zan­dır­ma­ya devam edi­yo­ruz.
Sey­di­ke­mer'de yıl­lar­ca Muh­tar ve Be­le­di­ye Baş­ka­nı ola­rak görev yap­tım. De­va­sa ya­tı­rım­lar yap­tık. Sey­di­ke­mer'e bir Sey­di­ke­mer daha ek­le­dik.
Şimdi de TBMM'de mil­let­ve­ki­li ola­rak Muğla'mızı tem­sil edi­yo­rum. Mil­let­ve­ki­li ola­rak ön­ce­lik­li he­de­fi­miz Muğla'mıza yeni ya­tı­rım­lar ka­zan­dır­mak­tır. Taş üs­tü­ne taş koy­mak­tır. Biz, eser si­ya­se­ti­ne devam edi­yo­ruz.
Biz, sana söz diyen, sö­zün­de dur­ma­yan­lar­dan de­ği­liz. Biz, laf üs­tü­ne laf koy­mu­yo­ruz. Biz iş ya­pı­yo­ruz. Ya­tı­rım ya­pı­yo­ruz.
Bunun için ça­lı­şı­yor ve An­ka­ra'da sü­rek­li Sayın Ba­kan­la­rı­mız­la gö­rü­şü­yo­ruz. Allah'a şü­kür­ler olsun ki; gö­rüş­me­le­ri­miz olum­lu sonuç ve­ri­yor. Muğla'mıza çok sa­yı­da ya­tı­rım ve eser ka­zan­dı­rı­yo­ruz.
Yak­la­şık 50 Mil­yon TL tu­ta­rın­da büt­çey­le 16 ders­lik­li Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si'nin te­me­li­ni attık.
Oku­lu­mu­zun, 2024 yılı so­nun­da ta­mam­lan­ma­sı­nı plan­lı­yo­ruz.
Oku­lu­muz; bod­rum, zemin ve 2 kat olmak üzere top­lam 4 kat­tan olu­şa­cak. Bi­na­da 16 ders­lik, fizik, kimya ve bi­yo­lo­ji la­bo­ra­tu­var­la­rı, 80 ki­şi­lik çok amaç­lı salon, spor sa­lo­nu, kü­tüp­ha­ne, bil­gi­sa­yar atöl­ye­si, gör­sel sa­nat­lar atöl­ye­si, müzik atöl­ye­si, idari birim oda­la­rı, öğ­ret­men­ler odası, zümre odası, kan­tin, arşiv ve tek­nik bi­rim­ler yer ala­cak.
Son dö­nem­de, tüm dünya ge­ne­lin­de ol­du­ğu gibi; Ül­ke­miz­de de tüm sek­tör­ler­de is­tih­dam edi­lecek ni­te­lik­li iş gücü ek­sik­li­ği ya­şa­nı­yor. Ara ele­man sı­kın­tı­sı çe­ki­li­yor. Özel­lik­le özel sek­tör; is­tih­dam edecek ye­tiş­miş ni­te­lik­li per­so­nel bul­mak­ta zor­la­nı­yor.
İnşa­at­tan sağ­lı­ğa, teks­til­den mo­bil­ya­ya, lo­kan­ta­dan otele kadar tüm sek­tör­ler­de is­tih­dam edi­lecek ni­te­lik­li iş gücü ek­sik­li­ği ya­şı­yo­ruz. Bunun için; mes­le­ki ve tek­nik eği­ti­min yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı, çı­rak­lık kül­tü­rü­nün devam et­ti­ril­me­si önem­li­dir. Biz de bu bi­linç­le ha­re­ket edi­yo­ruz.
Önem­li bir tu­rizm mer­ke­zi olan Muğla'mızda ni­te­lik­li ara ele­man ye­tiş­ti­ril­me­si için gay­ret sarf edi­yo­ruz.
Te­me­li­ni at­tı­ğı­mız oku­lu­muz, bu alan­da önem­li bir açığı ka­pa­ta­cak­tır. İnşal­lah bu tür ça­lış­ma­la­rı­mız devam edecek ve ara ele­man so­ru­nu­na çözüm üre­te­ce­ğiz.
Ül­ke­mi­zin dünya ül­ke­le­ri ara­sın­da hak et­ti­ği yeri ala­bil­me­si için eği­tim önem­li­dir.
Biz de AK Parti İkti­dar­la­rı ola­rak, Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın li­der­li­ğin­de eği­ti­me büyük önem ve­ri­yo­ruz.
Hü­kü­met ola­rak biz bu ko­nu­da büyük çaba har­cı­yo­ruz. Büt­çe­miz­de de en büyük pay­lar­dan bi­ri­ni her yıl eği­ti­me ayı­rı­yo­ruz.
Sey­di­ke­mer'imize böy­le­si­ne önem­li bir okul ka­zan­dı­ran Milli Eği­tim Ba­ka­nı­mı­za, Va­li­mi­ze, Kay­ma­ka­mı­mı­za, Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mı­za, İlçe Baş­ka­nı­mı­za, İl ve İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü­mü­ze ve emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum.
Te­me­li­ni at­tı­ğı­mız oku­lu­mu­zun Muğla'mıza, Sey­di­ke­mer'imize, hem­şe­ri­le­ri­mi­ze ve sev­gi­li öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!