LAÇİNNN
s
Muğla
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

Laçin İlkokulu  Düzenlenen Törenle Açıldı

Laçin İlkokulu  Düzenlenen Törenle Açıldı
Sebiha ARSLAN: Datça' lı İş insanı, Datça Haber Gazetemizin imtiyaz sahibi Mimar  Haluk Laçin tarafın-dan, Kızlan mahallesinde yöresel mimariye uygun olarak yaptırılan yel değirmenli Laçin İlkokulu, çok sayıda davetlin katılımıyla bugün saat 13:00’ da  düzenlenen törenle açıldı.

 

Kızlan mahallesinde gerçekleşen açılışa, Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Prof. Dr. Aydın Ayaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Büyükşehir Genal Sekreter yardımcısı Ali Zağlı,  Kaymakam Murat Atıcı, Garnizon Komutanı Ersan Şimşek, Belediye Başkanı Aytaç Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, öğrenci, öğretmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 ‘’Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim’’
Hayırsever iş insanı Haluk Laçin törende yaptığı konuşmada ‘’ Bugün burada sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı günümüzde hepinizi içtenlikle  selamlıyor ve aramızda bulunmanın verdiği mutluluğu yaşıyorum. 
Eğitim, toplumumuzun temel taşıdır ve çocuklarımızın geleceğini şekillendirir. Bu okulun gerçekleşmesine katkı sağlayan  herkese minnettarım. Gerçekleştirdiğimiz bu okul, gelecek nesillerin aydınlık yarınlarına ışık tutacak önemli bir adımdır.
Çocukluğumuzda tek katlı, kırmızı çatılı ilkokulumuz vardı. Daha sonra Datça Lisesinde okurken hep içimden, Datça'da bir iş insanı olayım ve  ileriki dönemler de de bir okul yapmayı hayal etmiştim.
İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Aldal ile, çocukluk arkadaşım Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Karslı, birlikte ziyaret ederek,  Kızlan mahallemizdeki mevcut okulumuzun yetersiz olduğu ve yeni bir ek binaya ihtiyaç olduğunu, böyle bir projede destek olmamı  rica ettikten sonra, memnuniyetle  kabul ettim. Konuyu dönemin Kaymakamı Mesut Çoban  ile iştişare ettiğimizde, kendisi şahsımın mutluluğuna, onurda ekleyerek, ‘’Size ek bina değil okul yapmak yakışır ‘’sözü ile çocukluk hayalimi gerçekleştirebilecek olmanın heyecanını  yaşadım.
 Dönemin valisi  Orhan Tavlı beyefendinin de oluru ile şuan  laçin ailemize nasip olan, geleceğin teminatı çocuklarımızın daha iyi koşullarda yetişmesine vesile ve destek olmanın mutluluk ve heyecanını yaşama onuruna nail oldum. 

Ayrıca, devletimiz okulların her zaman en güzelini yaparken, bizlere bu şansı, bu mutluluğu ve onuru verdiği için ayrıca teşekkürlerimi sunar,  Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermemesini dilerim.
 İlçemiz, ülkemin cennetten bir köşesi. Her birinizin katkısıyla, çocukluk hayalim olan ve herkese nasip olmayan bu okulu yapma unvanını taşımak ve bir Datçalı olarak ilk olmak ise  ayrıca gurur ve onur verici. Bu yeni okulumuz, çocuklarımızın eğitiminde dönüm noktası olacaktır. Onların ilerideki yaşamlarında daha iyi şartlara sahip olacaklarını biliyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en iyi eğitimi sunarak ülkemizin geleceğine katkı sağlayacağız.
Laçin ailesi olarak, uzun yıllardır hayalini kurduğumuz okulu gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğunu yaşadığımı tekrar belirtirken,  gelecekte ihtiyaç doğrultusunda yapılacak yeni okullar ve eğitim kurumları için Laçin ailesi olarak tekrar talip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Değerli konuklarımıza bir kez daha teşekkür eder, bugünü unutulmaz kıldığınız için minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.
Bu projede emeği geçen sayın Valimiz İdris Akbıyık’a, İlçe Kaymakamımız Murat Atıcıya, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’a  İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal' a, Murat Karslı arkadaşıma, mimarlarımız  Engin ve Bilgen Çavuş’a  ve  o dönemin  Valisi Orhan Tavlı ile dönemin Kaymakamı Mesut Çoban’a   ve  adını sayamadığım diğer emek veren herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. 
Yöresel mimariye uygun olarak yapılan yel değirmenli  500 m2, 5 derslik ve sosyal akti-vite alanları bulunan 2 katlı okulda, engelli öğrenci ve bireyler için, asansörlü bu okulumuzu  sizlerin desteği olmadan gerçekleştirmek mümkün olmazdı.
Tekrar bu özel günümüzde bize eşlik ettiğiniz için teşekkür eder, desteklerini esirgemeyen herkese saygı ve sevgilerimi sunarım.
 Ayrıca buğun burada bizlerle olan, Muğla Valimiz İdris Akbıyık’ a,  AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ e Prof. Dr. Aydın Ayaydın Hocama,  İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, a,  İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük ’e,  Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş’ a Büyükşehir Genal Sekreter yardımcısı Ali Zağlı’ ya,   Kaymakam Murat Atıcı’ ya, Garnizon Komutanı Ersan Şimşek’e, Belediye Başkanı Aytaç Kurt’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal’a, Muhtarlarımıza, Belediye Meclis üyelerimize, öğretmen, öğrenci ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunarım’’ dedi.
Muğla Valisi İdris Akbıyık ise konuşmasında  ‘’ Bugün hayırseverimiz Haluk Laçin tarafından Datça’ ya kazandırılan okul açılışını gerçekleştirmek için buradayız.
Eğitim toplumların en büyük gücü ve yarınlarımızın teminatıdır. Bilgiyle donatılmış nesiller yetiştirmek, Ülkemizin geleceğini şekillendirmek adına büyük anlam taşımaktadır.
Bu yolda her katkı her destek ülkemizin kalkınmasına yapılmış önemli bir yatırımdır.
Elini taşın altına koyarak, bu uğurda gayret gösteren tüm hayırseverleri yürekten kutluyorum. Bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz Laçin İlkokulumuz, hayırseverlerimiz tarafından ilimize kazandırılan 162, Datça ilçemize kazandırılan 8’ ci okulumuzdur.
Bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli unsur hiç şüphesiz eğitimdir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ ın liderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bu yıl uygulamaya geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımızın milli ve manevi ve insani değerler istikametinde, okuyan düşünen, araştıran sorgulayan, ikrar ve farkındalığı gelişmiş eleştirel bakabilen, çözüm odaklı sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesi hedefliyoruz.
Okulumuzun eğitime kazandırılmasında emeği geçen başta Haluk Laçin’ olmak üzere Laçin ailesine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi.
AK Parti Muğla Millet vekili Yakup Otgöz ise konuşmasında ‘’ Hayır işi kolay bir iş değildir, herkes yapamaz. Parası olsa da, nasip olmaz. Hayırseverimiz Haluk Laçin’ e teşekkür ediyorum’’ dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise konuşmasında, ''Bilindiği üzere yarınlara bırakılacak en büyük miras en önemli yatırım eğitimdir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim imkanlarıyla ne kadar buluşturabilirsek, onları ne kadar daha iyi yetiştirebilirsek, yarınlarımız o kadar aydınlık olur. Kızlan Mahallemizde bu okulu kazandıran sayın Haluk Laçin beyefendi ve Laçin ailesine, tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz''  dedi.
Kaymakam Murat Atıcı ise konuşmasında, Datça' da 170 derslikli, 3009 öğrencimiz,  274 eğitim görevlimiz ile 2024- 2025 eğitim öğretim faaliyeti başladı. Devletimiz, milletimiz ve şahsım adına hayırseverimiz Haluk Laçin’i teşekkür ediyoruz. Allah herkese para verir ama hayır yapmak herkese nasip olmaz. Buda size nasip oldu’’ dedi.
Belediye Başkanı Aytaç Kurt ise ilçe' ye kazandırılan okul için Haluk Laçin ve ailesine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiir okundu, halk oyunları gösterisi, plaket töreni ve ardından protokol tarafından okulun açılış kurdelesi kesildi.
Protokol ve misafirler okulu gezdi, okulun bahçesine ağaç dikimi ve sonrasında Kızlan Mahalle Muhtarlığı tarafından, yöresel Keşkek ve Et yemeği ikram edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!