LAÇİNNN
s
Muğla
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

İNDİ BİNDİ 100 TLTAKSİ ÜCRETİNE %150, TOPLU TA­ŞI­MA­YA %51 ZAM

İNDİ BİNDİ 100 TLTAKSİ ÜCRETİNE %150, TOPLU TA­ŞI­MA­YA %51 ZAM
Sebiha ARSLAN :Datça ve Muğla ge­ne­lin­de be­lir­le­nen yeni toplu ta­şı­ma üc­ret­le­ri salı gü­nün­den iti­ba­ren uy­gu­lan­ma­ya baş­la­ndı. Ta­ri­fe­den tak­si­ci­ler mem­nun­ken, va­tan­daş, % 150'lik zam­mın fazla ol­du­ğu­nu ifade etti.

Muğla ve 13 il­çe­sin­de toplu ta­şı­ma hiz­me­ti sunan Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ve de­ne­ti­min­de­ki özel toplu ta­şı­ma araç­la­rı­nın ücret ta­ri­fe­le­ri; Ula­şım Ko­or­di­nas­yon Mer­ke­zi'nin (UKOME) 09.08.2023 ta­ri­hin­de ya­pı­lan top­lan­tı­sın­da, toplu ta­şı­ma ve tak­si­met­re üc­ret­le­ri­ne %51 ora­nın­da, İl ge­ne­li taksi indi bindi üc­re­ti ise %150 arttı. Be­lir­le­nen yeni üc­ret­ler 15 Ağus­tos salı gü­nün­den iti­ba­ren uy­gu­lan­ma­ya baş­lan­dı.
Bu kap­sam­da, Datça ve Muğla İl ge­ne­lin­de uy­gu­la­nan şehir içi elekt­ro­nik kart­lı in­di­rim­li öğ­ren­ci ücret ta­ri­fe­si; 7,60 TL uy­gu­lan­mak­ta iken ya­pı­lan dü­zen­le­me ile 9,90 TL, elekt­ro­nik kart­lı sivil ücret ta­ri­fe­si ise; 12,20 TL iken, 18,40 TL ola­rak be­lir­len­di. 40 TL olan in­di-bin­di taksi üc­re­ti ise 100 TL oldu.
“Va­tan­daş haklı ama biz de hak­lı­yız"
Datça mer­kez­de 7/24 ke­sin­ti­siz hiz­met veren tek durak ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren ,Özgür Taksi şo­för­le­ri yeni ta­ri­fe ve zam­lar ile il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da şu ifa­de­le­re de­ğin­di '' Mer­kez­de bu­lu­nan 5 taksi du­ra­ğı, 45 araç ile hiz­met ve­ri­yor. Re­şa­di­ye'de ma­ale­sef taksi bek­le­me du­ra­ğı yok. 40 TL olan indi bindi üc­re­ti­nin 100 TL ol­ma­sı­nın ar­dın­dan va­tan­daş tepki gös­te­ri­yor, bu kadar zam olur mu diyor. Bazı müş­te­ri­ler üc­re­ti du­yun­ca, ya ara­ba­dan ini­yor ya da hiç bin­mi­yor. Bazı müş­te­ri­le­ri­miz­de bu ücret hak­kı­nız diyor. Biz be­lir­le­nen yeni toplu ta­şı­ma üc­re­ti­nin yeni ta­ri­fe ol­du­ğu­nu, 15 Ağus­tos salı gü­nün­den iti­ba­ren uy­gu­la­ma­ya baş­lan­dı­ğı­nı söy­lü­yo­ruz, ama ma­ale­sef çoğu müş­te­ri­miz fi­ya­tı yük­sek bu­lu­yor. Va­tan­daş haklı ama biz de hak­lı­yız. Ma­li­yet­le­ri­miz yük­sek, ben­zin fi­yat­la­rı yük­sek. Müş­te­ri­le­ri­mi­zin bu du­ru­ma bir an önce alış­ma­la­rı­nı is­ti­yo­ruz. Datça mer­kez­de 7 /24 hiz­met veren tek durak biziz. Va­tan­da­şı­mı­zın acil ih­ti­yaç du­rum­la­rı­nı­ da dü­şü­ne­rek, yani gece gün­düz hiz­met ve­ri­yo­ruz" de­nil­di.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!