s
Muğla
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ESKİ BELEDİYE BAŞ­KANI GÜR­SEL UÇAR' ın FÜTURSUZ KONUŞMASINA SORUŞTURMA!...

ESKİ BELEDİYE BAŞ­KANI GÜR­SEL UÇAR' ın FÜTURSUZ KONUŞMASINA SORUŞTURMA!...
Sebiha ARSLAN:Eski Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın, 31 Mart yerel seçimler sonrası, Datça belediye başkanlığını Aytaç Kurt' a devir teslim törenindeki fütursuz konuşmalarını görüntüleyen gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sebiha Arslan' ın haberi sonrası, MHP Datça İlçe Baş­ka­nı Gök­han Akyel ve bir grup par­ti­li Uçar hakkında "Halkı kin ve düş­man­lı­ğa tah­rik" su­çun­dan suç du­yu­ru­sun­da bu­lunmuştu.Datça Cumhuriyet Savcılığının konu ile alakalı,  İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istediği öğrenildi.

Datça Be­le­di­ye­si'nin devir tes­lim tö­re­nin­de, Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si eski Be­le­di­ye Baş­ka­nı Gür­sel Uçar'ın sarf et­ti­ği '' MHP'liler Fa­şis­tir'', '' Be­le­di­ye ye al­dı­ğım ça­lı­şan­la­rın hepsi CHP'lidir'' ve '' Sağ­cı­lar yağ­cı­dır, Sağ­cı­la­rın la­fı­na kan­ma­yı­nız'' söz­le­ri üze­ri­ne tepki çeken, Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si Eski Be­le­di­ye Baş­ka­nı Gür­sel Uçar' a, MHP Datça İlçe Baş­ka­nı Gök­han Akyel ve par­ti­li­ler, halkı nef­ret, ay­rım­cı­lık ve ha­ka­ret içer­di­ği ge­rek­çe­siy­le , Datça Ad­li­ye­si­ne Suç du­yu­ru­sun­da bu­lun­muştu.

Baş­ka­n Akyel  ise suç du­yu­ru­su son­ra­sı yap­tı­ğı açık­la­ma­da ' şu ifadelere değinmişti " Datça Ad­li­ye­si­ne suç du­yu­ru­mu­zu yap­mış bu­lun­mak­ta­yız. Aynı za­man­da, Muğla Baş­sav­cı­lı­ğı­na, hem Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si il baş­kan­lı­ğı ola­rak, hem de ilçe baş­kan­lı­ğı ola­rak ve şah­sım adına şi­ka­yet' te bul­undum. Bun­lar şi­ra­ze­le­ri­ni kay­bet­miş bir grup. İnsan de­me­ye dilim var­mı­yor. Bizi bazı şey­ler­le suç­lu­yor­lar. Benim çok sev­di­ğim bir abi­min sözü var­dır. Ar­ka­daş­lar ötü­ken yolu yo­kuş­tur, ka­fa­la­rı to­kuş­tur, bize fa­şist di­yen­ler ya ha­in­dir ya puşt­tur'' dedi.
Ad­li­ye­de­ki suç du­yu­ru­su son­ra­sı ka­la­ba­lık ve Datça Ülkü Ocak­la­rı, İskele ma­hal­le­si Am­bar­cı kav­şa­ğın­da, Eski Be­le­di­ye Baş­ka­nı Gür­sel Uçar'ın fo­toğ­ra­fı ile ''Hal­le­de­riz'' ya­zı­lı ti­şört' ü can­sız man­ken' e giy­di­re­rek, kav­şak­ta açı­lı­şı­nı yaptı. Ülkü ocak­la­rı baş­ka­nı Ali Eren bu­ra­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da '' İki gün­dür ulu­sal ba­sı­na dahi düş­müş olan eski Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mı­zın had­siz ko­nuş­ma­la­rı­na ce­va­ben, Datça Ülkü Ocak­la­rı ola­rak ce­va­bı­mız var. On­la­rın sanat an­la­yı­şı­na sa­nat­la cevap ve­re­ce­ği­miz ufak bir he­di­ye­miz var. Sa­na­yi hey­ke­li ve orfoz hey­ke­li­ne kar­şı­lık, ça­kal­lar inin­de kurt yay­la­sı­na di­yo­ruz. Gir­di­ği inden de çık­ma­sın bu sa­at­ten sonra. Had­siz­li­ği devam et­ti­ği sü­re­ce, biz Datça Ülkü Ocak­la­rı ola­rak ce­va­bı­nı her türlü ve­re­ce­ği­mi­ze emin olun. Bizi yıl­lar­ca, mafya siyah ta­kım­lı bı­yık­lı ola­rak ad­lan­dır­dı­lar. Buna devam et­tik­le­ri sü­re­ce, biz on­la­ra sa­nat­la, kül­tür­le, ilim­le ve bi­lim­le cevap ve­re­ce­ğiz. Bu da on­la­ra kapak olsun. Her­ke­se te­şek­kür ede­rim, gel­dik­le­ri için'' dedi.
Can­sız man­ke­ne giy­di­ri­len, Eski Be­le­di­ye Baş­ka­nı Gür­sel Uçar'ın fo­toğ­ra­fı ile ''Hal­le­de­riz'' ya­zı­lı ti­şört' ü daha sonra za­bı­ta ta­ra­fın­dan bu­lun­du­ğu yer­den kal­dı­rıl­mıştı.

Cumhur İttifakının Datça Belediye Başkan adayı MHP’li Feyzullah Gülada ise yaşanan olay sonrasında şu açıklamayı yapmıştı:

“Gürsel Uçar, itiraf niteliğindeki sözlerle görev yaptığı dönem içerisindeki tüm icraatlarında, kanun ve mevzuat hükümlerine uymadığını, belediye kaynaklarını sadece kendi yandaşlarına peşkeş çekmek için kullandığını ortaya koymuştur. Uçar'ın tüm imzaları şaibeli hale gelmiştir. Bu bilgiler ışığında Cumhuriyet Savcılarını bu konuda göreve davet ediyorum. Ayrıca, elim vaziyetin vuku bulduğu devir teslim töreninde, Gürsel Uçar'ın skandal sözleri, dönemindeki belediye meclisinde görev alan ve yeni dönemde de görev yapacak olan meclis üyeleri ile birlikte, yeni Belediye Başkanı Sayın Aytaç Kurt tarafından alkışlanmıştır. Bu söylemlere alkış tutulması, Datça Belediyesi'nin bu tutumunun devamlılığı konusunda tüm Datça halkını derin endişeye sevk etmiştir.

Belediye başkanlığı döneminde görevini tarafsız ve liyakat esasına dayanarak yapmadığını bizzat kendisi açıklayan, işe alımlar başta olmak üzere attığı her imzasına artık şaibeyle bakılması gereken Eski Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın söylemlerini ve yeni yönetimin bu söyleme olan tepkisini de hemşerilerimizin takdirlerine bırakıyorum. Ayrıca Datça'da vuku bulan her olayda soluğu klavye başında alan bilindik trollerle olaya henüz gerekli tepkiyi göstermeyen Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin, bu iğrenç olay karşısında sessizliği, "Datça hasımlıklarının ve samimiyetsizliklerinin kanıtı" olarak vicdanlarda yerini alacaktır. Bu tür nefret dili içeren ayrımcı ve halkı kutuplaştıran söylemlerin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgularken bizler Datça’mızı ayrıştırmak isteyenlere inat birleştirmeye ve sevmeye, saygı ve nezaket dilini hakim kılmaya çalışacağız. Çünkü biz Datçalının bu hazımsızlıklardan daha büyük, daha güzel daha saygılı olduğunu biliyoruz ve Datça’mıza inanıyoruz.  Gürsel Uçar'ın nefret, ayrımcılık ve hakaret içeren sözleri ile ilgili olarak Savcılığa suç duyurunda bulunacağız. Nefret dili içeren ayrımcı ve halkı kutuplaştırıcı söylemlerin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurguluyor; Datça'mızı ayrıştırmak isteyenlere inat birleştirici, sevgi temelli nezaket dilini terk etmeyeceğimizi tekrarlıyoruz”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!