s
Muğla
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA YILMAZ KARDEŞLER ANADOLU LİSESİ MUN KONFERANSI'NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

DATÇA YILMAZ KARDEŞLER ANADOLU LİSESİ MUN KONFERANSI'NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Simge AYBEY: Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi, 30-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde 80 öğrenciyle büyük bir Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferansına ev sahipliği yaptı.

Konferans, modern dünya konularının İngilizce ve Türkçe dillerinde tartışıldığı ve çözüm önerilerinin geliştirildiği kapsamlı bir etkinlik olarak dikkat çekti. Konferansa katılan katılımcılar araştırma, tartışma ve sosyallik becerilerini geliştirme fırsatı sundu. Öğrenciler, çeşitli konular üzerinde çözüm önerileri üretmek için çalışıldı ve çözümler detaylı raporlarla belgelendirildi. MUN formatında gerçekleştirilen konferans, öğrencilere uluslararası üniversitelere başvurularında fayda sağlayacak ve özgeçmişlerinde (resume) etkisini gösterecek bir deneyim sunacak. Konferansın ana hedeflerinden biri ise sadece Datça’da bir MUN konferansı düzenlemekle sınırlı kalmamak, aynı zamanda Datçalı öğrencilere bu tür etkinliklerin nasıl düzenleneceğini öğretmeyi amaçlamak. Etkinlik, yerel öğrencilerin bu tür konferansları organize etme becerilerini geliştirmeyi ve MUN kültürünü yaygınlaştırmayı amaçladığı belirtildi.  Etkinlik, Datça Açı Özel Eğitim Kursu, Saphire Royale Hotel, Lara Apart Otel, Akkuş Apart, Mandalina Apart, Uğurlu Apart, Yavuz Apart, Ören Ticaret, Laçin Emlak, Selçuk Ambalaj, Pehlivan Köy Ürünleri ve Datça Çiğköftecisi'nin sponsorluğuyla, Datça Belediyesi, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi’nin destekleriyle organize edildi.

Konferans Genel Sekreteri Yalın Deniz Arı ve Konferans Genel Direktörü Kayra Akkuş, konferans hakkında,  “Datça’da bir ilkini düzenlediğimiz DadyaMUN’24, beklenenin üstünde bir sonuç vermiş bulunmakta. Katılan tüm delegelerin ve akademik ekibin çalışmasıyla ortaya çıkan raporlar, modern dünya problemlerine farklı bir bakış açısı katmakla birlikte, bu raporların yazım sürecinin tüm delegelere yeni bir şeyler kattığını ve hepsini farklı alanlarda geliştirdiğine inanıyoruz. Seneye düzenleyeceğimiz konferansın yapımına büyük desteklerde bulunan Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Datça Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi’ne ve Datça Belediyesi’ne teşekkür ediyor, konferansa katılan her delegenin bu deneyimin faydalarını akademik hayatları boyunca göreceğini umuyoruz.”

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!