s
Muğla
07 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA PLAJ­LA­RI­NIN WC' si, SO­YUN­MA KABİNLERİ Mİ!?

DATÇA PLAJ­LA­RI­NIN WC' si, SO­YUN­MA KABİNLERİ Mİ!?
Sebiha ARSLAN: Datça mer­kez­de bu­lu­nan Kum­luk plajı, Has­ta­ne Altı plajı ve Taş­lık pla­jın­da, hal­kın kul­la­na­bi­le­ce­ği tu­va­let­le­rin ye­ter­siz­li­ği, bazı böl­ge­ler­de ise hiç ol­ma­ma­sı se­be­biy­le, de­ni­ze gir­mek için sa­hi­le gelen va­tan­daş­la­rın, tu­va­let­le­ri­ni so­yun­ma ka­bin­le­ri­ne yap­tık­la­rı iddia edil­di.

Tatil yap­mak için Datça'yı ter­cih eden­le­rin ve Datça'da ya­şa­yan va­tan­daş­la­rın en uğrak nok­ta­sı olan Taş­lık, Kum­luk ve Has­ta­ne altı plaj­la­rı­nı kul­la­nan va­tan­daş­lar, tu­va­le­tin ol­ma­ma­sın­dan ya­kı­nır­ken, so­yun­ma ka­bin­le­ri­nin de çiş kok­ma­sın­dan dert ya­kın­dı.
Hem stres atmak, hem ye­ni­len­miş bir ruhla, yeni dö­nem­de iş ha­ya­tı­na daha taze bir baş­lan­gıç yap­mak için Datça'yı 

ter­cih eden, Aydın'dan gelen Zey­nep P. , Datça'nın do­ğa­sı ve ha­va­sı­na kay­ran kal­dı­ğı­nı, de­ni­ze gir­di­ği Has­ta­ne altı pla­jın­da tu­va­le­tin ol­ma­ma­sı ve ka­bin­le­re çiş ya­pıl­ma­sı­nın ken­di­si­ni üz­dü­ğü­nü ifade etti. Zey­nep P. Ga­ze­te­mi­ze yap­tı­ğı açık­la­ma­da ''Böyle güzel bir coğ­raf­ya­da bu man­za­ra hiç hoş değil ma­ale­sef. Tu­va­let zo­run­lu bir ih­ti­yaç. Sa­hil­le­re ge­len­le­rin ço­ğun­lu­ğu ya çocuk ya da yaşlı. Sevgi yo­lun­da be­le­di­ye­nin sos­yal te­sis­le­rin­de tu­va­let var ama yaş­lı­lar ve ço­cuk­lar oraya kadar git­mek­te zor­lan­dı­ğı­na bi­re­bir şahit oldum. İşlet­me­ler­de doğal ola­rak kendi müş­te­ri­si ha­ri­ci kul­lan­dırt­mak is­te­mi­yor. Bu ciddi bir sorun. Bu gün çi­şi­ni yapan yarın bü­yü­ğü­nü' de yapar'' diye sitem etti. Sevgi yolu başı ve or­ta­sın­da (yak­la­şık 1500 metre me­sa­fe) be­le­di­ye­ye ait üc­ret­li tu­va­let bu­lu­nu­yor.
Ay­rı­ca, Sevgi yolu sonu, Mer­can Kafe yanı, Han Royal Ote­lin önün­de­ki, yıl­lar önce park ya­pı­la­ca­ğı vaat edi­le­rek, mev­cut park mal­ze­me­le­ri ile spor alet­le­ri kal­dı­rı­lan, ama o gün­den bu güne bir çivi bile ça­kıl­ma­dı­ğı gibi çir­kin bir gö­rün­tü­sü ve ay­dın­lat­ma­sı bu­lun­ma­yan park alanı, orada ya­şa­yan va­tan­daş­la­rı en­di­şe­len­di­ri­yor. Özel­lik­le yaz dö­ne­min­de­ki nüfus ar­tı­şı ile sa­bah­la­ra kadar insan ka­la­ba­lı­ğı­nın ol­du­ğu­nu ifade eden va­tan­daş­lar, yet­ki­li ku­rum­la­ra de­fa­lar­ca ilet­tik. Ama il­gi­le­nen yok. Bu­ra­nın ay­dın­la­tıl­ma­sı lazım. Ye­şil­len­di­ril­me­si lazım. Ama gör­dü­ğü­nüz gibi Datça'nın en güzel yeri mez­be­le­lik gibi. Ne gören var ne il­gi­le­nen. Allah'tan Han Royal Otel ve Pa­la­ia Hotel var' da on­la­rın elekt­rik­le­ri­nin yan­sı­ma­sı sa­ye­sin­de biraz daha ra­ha­tız'' de­nil­di.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!