LAÇİNNN
s
Muğla
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BELEDİYEDEN SATILIK DATÇA!

BELEDİYEDEN SATILIK DATÇA!
Sayıl GÜNAY - 31 Mart 2024 yerel seçimleri için siyasi partilerde adaylık hareketliliğinin başlamasıyla birlikte Datça özelinde meşhur politik dedikodulara da start verildi. Bir yanda aday olmak diğer yanda ismini duyurarak büyük köyümüz Datça'da meşhur olmak isteyenler turlara başladı. Hayırlısı olsun gari :)Borçlarıyla gündemde olan belediyeler, seçime yakın yapacağı göz boyama hizmetlerine kaynak yaratmak, borçlarını ödeyebilmek için mülkiyetinde bulunan taşınmazları satmak, ipotek göstermek, kurumlar arası devir vb. işlemlere başvururlar. Yönetme yetisi olmayan beceriksiz yöneticilerin klasik bir numarasıdır bu. Bugüne kadar vatandaş Belediyeye neden hizmet vermiyorsunuz, neden “hallederiz” deyip de hiçbir şeyi halledemiyorsunuz ? diye sorduğunda cevap olarak hep aynı şeyleri duydu;                                                                                                                 ·Biz muhalefetiz·    İktidar bize destek vermiyor, köstek oluyor·    Paramız yok·    Büyükşehir'in bütçesinde öncelik Datça değilYani bu cevaplar aslında biz bu işi beceremiyoruz, yerel yönetim kim biz kim demek. CHP Belediyesi olup vatandaşının hakları ve hizmet için Büyükşehir ve Bakanlık kapılarından ayrılmayan, İlçesinin projesinin peşinde koşan, AB destekli para alan epey başarılı CHP İlçe Belediyesi size örnek verebilirim. Her İlçe Belediyesi nüfusuna göre aynı bütçeye sahip, ayrım yok. Peki siz neden başarısızsınız?

 

Bünyenizde gereksiz bir sürü personel varken  iş ve görev dağılımını etkin ve efektif olarak düzenleyemediğiniz için daha üzerine yeni personel alıyorsunuz. Eminim seçim öncesi yine alıma devam edeceksiniz. SGK prim borçlarını ödeyememişsin üzerine daha yeni personel alımı yapıyorsun. Arkadaş şaka mısınız siz?

İktidarı liyakatsizleri, eş, dost, yakınları işe almakla eleştiriyorsunuz ama siz daha beterini yapıyorsunuz.  Bu nasıl aymazlıktır, bu nasıl zayıflıktır? Seçim öncesi Belediyeye sevgili, nişanlı, eş, dost alımlarını çarşaf çarşaf listeler halinde yayınlarlarsa utanmayacak mısınız? 

Şimdi de SGK prim borçlarının ödenmesine yönelik olarak Kızlan' da 5 dönümlük Datça halkına ait arazinin ipotek ettirilmesi çalışmalarına başladılar. Zaten ipotek falan hikaye  siz yönetemeyenler bir mucize olmazsa yine yönetemeyip borcunuzu ödeyemeyeceksiniz ki bu da arazinin direkt satılması anlamına gelir. Sen kimin malını satıyorsun, babanın malı mı? Kargı, Gebe kum, Kızlan sırada neresi var? Datça'yı satıyorsunuz, ayıptır yahu yazıktır yahu!

Önümüzdeki yerel seçimler Datça halkının ve çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Datçalılar her şeyin farkında ve emin olun bu liyakatsizlere oy vermeyecekler. Ama Datça'ya sonradan gelerek yerleşen ulusalcı ve sosyalist görüşlü yurttaşlarımızın da bu konuda daha titiz davranmaları, sandığa gitmeden bin kere düşünüp de öyle oy vermeleri hepimiz için çok büyük önem arz ediyor. 7 ceddi CHP'li olan bir vatandaş olarak, sonradan aramıza katılan ve bizlerden biri olan Datçalılara sesleniyorum; doğa katliamına dur demek, hayvanlarımıza sahip çıkmak, denizimizi, ağaçlarımızı, yeşilimizi korumak, topraklarımızı sattırmamak, daha yaşanabilir refah, özgür ve rantsız bir Datça için lütfen  ama LÜTFEN özellikle yerel seçimde fanatik parti taraftarı olarak oy kullanmayın!

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 7
    SEVDİM
  • 13
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!