s
Muğla
07 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BADEM Çİ­ÇE­Ğİ FES­Tİ­VA­Lİ RENK­Lİ GÖ­RÜN­TÜ­LE­RE EV SA­HİP­Lİ­Ğİ YAPTI

BADEM Çİ­ÇE­Ğİ FES­Tİ­VA­Lİ RENK­Lİ GÖ­RÜN­TÜ­LE­RE EV SA­HİP­Lİ­Ğİ YAPTI
Sebiha ARSLAN:Bu yıl be­şin­ci­si dü­zen­le­nen Badem Çi­çe­ği Fes­ti­va­li renk­li gö­rün­tü­le­re ev sa­hip­li­ği yaptı.Şubat ayın­da açan badem çi­çek­le­ri için dü­zen­le­nen ve dört gün süren (15-18) Datça Badem Çi­çe­ği Fes­ti­va­li, ya­rış­ma­lar­la sona erdi.

Muğla Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ile Datça Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len fes­ti­va­li­nin ikin­ci gü­nün­de, Şen­ka­ya Kav­şa­ğın­dan Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı­na kadar kor­tej yü­rü­yü­şü ya­pıl­dı.
Mey­dan­da top­la­nan ka­la­ba­lık' a ko­nu­şan Kay­ma­kam Murat Atıcı
Bu güzel günde bi­zim­le be­ra­ber ol­du­ğu­nuz için he­pi­ni­ze te­şek­kür edi­yo­rum. Badem Çi­çek­le­ri ara­sın­da 5 böl­ge­de bir çok yerde hem açı­lan stant­la­rı­mız­da, hem sa­nat­çı­la­rı­mız­la ve gös­te­ri­ler­le in­şal­lah siz­le­ri mem­nun ede­ce­ğiz. Özel­lik­le dı­şar­dan gelen mi­sa­fir­le­ri­mi­zi. Tür­ki­ye'nin en iyi, en güler yüzlü es­naf­la­rı Datçadadır. İnşal­lah siz­le­ri mem­nun edecek. İyi fes­ti­val­ler di­li­yo­rum dedi.
Et­kin­lik ko­nuş­ma­lar­dan sonra, halk oyunu gös­te­ri­le­ri ile devam etti.

Muğla Valisi İdris Ak­bı­yık Datça Badem Çiçeği Festivalini Ziyaret Etti.

Fes­ti­va­li'nin üçün­cü gü­nün­de, Muğla Va­li­si İdris Ak­bı­yık Datça Badem Çi­çe­ği Fes­ti­va­li et­kin­li­ği­ne ka­tıl­dı.
Vali Ak­bı­yık, Re­şa­di­ye ma­hal­le­sin­de Datça Be­le­di­ye­si Zey­bek ekibi gös­te­ri­si ile kar­şı­lan­dı.
Ak­bı­yık daha sonra ta­ri­hi keş­kek ta­şın­da buğ­day ezdi, ta­ri­hi Meh­met Ali Ko­na­ğı­nı ve Re­şa­di­ye Ca­mi­si­ni gezdi.
Stant­la­rı gezip sa­tı­cı­lar ile soh­bet eden Vali Ak­bı­yık daha sonra Cum­hu­ri­yet Mey­da­nın­da­ki et­kin­lik­le­re ka­tıl­dı.
Ak­bı­yık ko­nuş­ma­sın­da'' Yer­yü­zü cen­ne­ti Muğla'nın in­ci­si Datça'da bu­lun­mak­tan, bu­ra­da ya­şa­mak ve nefes al­mak­tan do­la­yı ken­di­mi bah­ti­yar ve mutlu his­se­di­yo­rum. Badem çi­çe­ği fes­ti­va­li ha­yır­lı uğur­lu olsun. Emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum. Datça ha­ki­kat­ten yer­yü­zü cen­ne­ti. Muğla'nın çok özel bir yeri. Ta­ri­hiy­le kül­tü­rüy­le de­ni­ziy­le do­ğa­sıy­la gast­ro­no­mi­siy­le ha­va­sıy­la ba­de­miy­le çok özel bir yer. Datça Nurlu Ba­de­mi­ne Coğ­ra­fi işa­ret alan Muğla Ti­ca­ret ve Sa­na­yi oda­mı­za ve emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum'' dedi.
Muğla Ti­ca­ret ve Sa­na­yi odası Baş­ka­nı Bü­lent Ka­ra­kuş ise yap­tı­ğı açık­la­ma­da ''Datça Nurlu Ba­de­mi, Türk Pa­tent ve Marka Ku­ru­mu ta­ra­fın­dan, tes­cil nu­ma­ra­sı ile coğ­ra­fi işa­re­ti­ni al­mış­tır. Ha­yır­lı uğur­lu olsun'' dedi.
Vali Ak­bı­yık'a Datça Kay­ma­ka­mı Murat Atıcı, Muğla Ti­ca­ret ve Sa­na­yi odası Baş­ka­nı Bü­lent Ka­ra­kuş Be­le­di­ye Baş­ka­nı ve pro­to­kol eşlik etti.
Aynı günün ak­şa­mı Manuş Baba kon­se­ri ger­çek­leş­ti.
Fes­ti­val Pazar günü yemek ya­rış­ma­la­rı­nın fi­na­liy­le sona erdi.
En İri Badem, En Hızlı Badem Kırma Ya­rış­ma­sı, En Ba­kım­lı Bahçe, Yerel Ot­lar­la Ya­pı­lan Soğuk Ye­mek­ler, Ba­dem­li Soğuk Ye­mek­ler ve Ba­dem­li Tat­lı­lar olmak üzere 5 ayrı ka­te­go­ri­de ger­çek­leş­ti.
Ya­şı­nın küçük ol­ma­sı do­la­yı­sıy­la doğ­ru­dan ya­rış­ma ka­te­go­ri­le­ri­ne ka­tı­la­ma­yan 9 ya­şın­da­ki Poy­raz Aya Ak­yü­rek ise fes­ti­val­de dik­kat­le­ri üze­ri­ne çekti. "Kendi ta­ri­fim" de­di­ği çi­ko­la­ta­lı ba­dem­li ekmek tat­lı­sı ile ya­rış­ma­ya ha­zır­la­nan minik Poy­raz'a jüri özel ödülü ve­ril­di.

Jüri özel ödü­lü­nü ka­zan­dı­ğı için çok mutlu ol­du­ğu­nu ifade eden Poy­raz Aya Ak­yü­rek, "Çi­ko­la­ta­lı ba­dem­li ekmek tat­lı­sı yap­tım. Ta­ri­fi­ ken­dim ta­sar­la­dım. Ek­mek­ten bir kaç parça ko­part. Çi­ko­la­ta­yı süt ve badem unuy­la erit. Ek­me­ğin üs­tü­ne sür ve süsle. O şe­kil­de olu­yor tatlı. Ödül ka­zan­dı­ğım için çok mut­lu­yum" dedi.
Üç ayrı ka­te­go­ri­de dü­zen­le­nen yemek ya­rış­ma­la­rın­da ise yerel ot­lar­la ya­pı­lan soğuk ye­mek­ler ka­te­go­ri­sin­de Cemre Taş­kın Es­ki­ci, ba­dem­li soğuk ye­mek­ler ka­te­go­ri­sin­de Arda Ay­dı­nalp ve ba­dem­li tat­lı­lar ka­te­go­ri­sin­de ise Oylum Ak­yü­rek bi­rin­ci oldu. Yemek ya­rış­ma­la­rı­nın yanı sıra en iri badem ya­rış­ma­sın­da Kerem Yıl­maz, en hızlı badem kırma ya­rış­ma­sın­da 2 da­ki­ka­da 61 badem kıran, Hic­ran Da­mar­lı ve en ba­kım­lı bahçe ya­rış­ma­sın­da ise Um­mu­han Yıl­maz bi­rin­ci oldu.
De­re­ce­ye gi­ren­ler şu şe­kil­de
En iri badem
1.?Kerem Yıl­maz
2.?Nur­can Turp
3.?Emine Köse
En Hızlı Badem Kırma Ya­rış­ma­sı
1.?Hic­ran Da­mar­lı 61 adet
2.?Nihal Ka­ra­baş 50 adet
3.?Emine Köse 46 adet
En Ba­kım­lı Bahçe
1.?Um­mu­han Yıl­maz
2.?Mus­ta­fa Bin­lik
3.?Ayhan Ka­ra­yurt
Yerel Ot­lar­la Ya­pı­lan Soğuk Ye­mek­ler
1.?Cemre Taş­kın Es­ki­ci
2.?Emine Sen­car
Ba­dem­li Soğuk Ye­mek­ler
1.?Arda Ay­dı­nalp
2.?Efe Ak­bu­lut
3.?Ser­pil De­mir­han
Ba­dem­li Tat­lı­lar
1.?Oylum Ak­yü­rek
2.?Emine Albaş
3.?Yiğit Meh­met Leb­le­bi
4.?Selda Kaya

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!