s
Muğla
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

''BE­RA­BERLİK KA­ZA­NA­CAK, ORTAK AKIL KA­ZA­NA­CAK, KAR­DEŞLİK KA­ZA­NA­CAK, BİZ KA­ZA­NA­CA­ĞIZ. KI­SA­CA­SI DATÇA KA­ZA­NA­CAK'’

''BE­RA­BERLİK KA­ZA­NA­CAK, ORTAK AKIL KA­ZA­NA­CAK, KAR­DEŞLİK KA­ZA­NA­CAK, BİZ KA­ZA­NA­CA­ĞIZ. KI­SA­CA­SI DATÇA KA­ZA­NA­CAK'’
Sebiha ARSLAN:Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si (CHP) seçim ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da ka­la­ba­lık bir top­lu­lu­ğun ka­tı­lı­mı ile İlçe Seçim bü­ro­su­nu açtı. Açı­lış­ta, Baş­kan adayı Aytaç Kurt'un '' İnsana, do­ğa­ya ve hay­van­la­ra say­gı­lı an­la­yış, yö­ne­ti­mi­mi­ze hakim ola­cak. Tec­rü­be­miz ye­rin­de! Ken­di­mi­ze gü­ve­ni­miz tam! Bu top­rak­la­rın in­sa­nı­nı, do­ğa­sı­nı iyi ta­nı­yo­ruz! Bir­lik ve be­ra­ber­lik için­de yö­net­mek için ge­li­yo­ruz. Be­ra­ber­lik ka­za­na­cak, ortak akıl ka­za­na­cak, kar­deş­lik ka­za­na­cak, biz ka­za­na­ca­ğız. Kı­sa­ca­sı Datça ka­za­na­cak'' id­di­alı söz­le­ri, damga vurdu.

Cuma günü saat 11:30' da Ata­türk cad­de­si no : 54/A ad­re­sin­de­ki açı­lı­şa CHP Muğla Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Ahmet Aras, İl Baş­ka­nı Ze­ki­can Balcı, Milas Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mu­ham­met Tokat, Mar­ma­ris adayı Acar Ünlü, Mar­ma­ris İlçe Baş­ka­nı Ömer Boz­de­mir, Ya­ta­ğan Be­le­di­ye Baş­kan adayı Mesut Günay, Milas İlçe Baş­ka­nı Tüze Çe­tin­ka­ya, İl Genç­lik Kol­la­rı Baş­ka­nı Nazım Şar­do­ğan, Muğla Mil­let­ve­ki­li Gizem Özcan, bir ön­ce­ki dönem Muğla Mil­let­ve­ki­li Burak Erbay, Par­ti­li­ler ve hal­kın ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti.

Muğla Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Ahmet Aras top­la­nan ka­la­ba­lı­ğa yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da ya­pa­cak­la­rı ça­lış­ma­lar hak­kın­da bilgi ve­re­rek, CHP ik­ti­da­rı ile böl­ge­de ya­şa­nan so­run­la­rın çö­zü­me ka­vu­şa­ca­ğı­nı dile ge­tir­di.
İlçe Baş­ka­nı Sezai Öz ise yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da özet­le ''
100'cü yı­lı­nı ya­şa­dı­ğı­mız Cum­hu­ri­ye­tin de­ğer­le­ri; eşit, adil, öz­gür­lük­çü bir ya­şa­mı, bir arada nasıl ya­şa­ya­ca­ğı­mı­zın pro­jek­si­yo­nu­nu biz­le­re yak­la­şık 1 asır önce sundu.
Es­ki­yi es­ki­de bı­rak­tı­ğı­mız, Datça için kalbi çar­pan, Datça'ya katma değer üre­ten her­ke­sin pay­da­şı ol­du­ğu bir de­ği­şi­me her­kes özlem duy­mak­ta­dır. Bu güzel il­çe­de ya­şa­yan her­ke­sin aynı so­run­la­rı ya­şa­dı­ğı­nın bi­lin­ciy­le o so­run­la­ra çare bul­mak için yola çık­tık.
Bu ül­ke­nin ku­ru­luş de­ğer­le­ri ve pra­tik­le­ri bize gös­ter­mek­te­dir ki, bir arada du­ra­rak mü­ca­de­le, her zor­lu­ğun üs­te­sin­den gel­me­nin tek yo­lu­dur. De­re­mi­zin, su­yu­mu­zun, ır­ma­ğı­mı­zın, de­niz­le­ri­mi­zin, do­ğa­mı­zın, genç­le­rin ve ço­cuk­la­rın bir arada eşit ve adil yaşam hakkı için. Bin­ler­ce yıl bo­yun­ca dün­ya­ya örnek olmuş, Kni­dos Ken­ti­nin mi­ras­çı­sı ola­rak, bi­lim­sel ve ih­ti­sa­sı (yani uz­man­lı­ğı) esas alan,
Kül­tü­rel ve ta­rih­sel de­ğer­le­ri­mi­ze bağlı, dünün ya­rı­nın anah­ta­rı ol­du­ğu­nun bi­lin­ci­ne sahip.
Ku­tup­laş­ma tu­za­ğı­na düş­me­den, ay­rış­ma­yı değil, bir arada du­ra­rak güç­len­me­yi oda­ğı­na alan.
Genç­le­ri ve ka­dın­la­rı po­zi­tif ay­rım­cı­lı­ğa maruz bı­ra­ka­ca­ğı­mız, Yeni, eşit­lik­çi, adil ve öz­gür­lük­çü" bir yö­ne­tim an­la­yı­şı ile çö­kü­şe karşı çözüm için tüm top­lum ke­sim­le­ri­ni ortak akıl­la bir­lik­te mü­ca­de­le­ye davet edi­yo­rum. Bir­lik­te bir yola çı­ka­ca­ğız. Bir­lik­te çok ça­lı­şa­ca­ğız. Bir­lik­te ka­za­na­ca­ğız'' dedi.

‘'KI­SA­CA­SI DATÇA KA­ZA­NA­CAK''
Baş­kan adayı Aytaç Kurt'un ise yap­tı­ğı id­di­alı açık­la­ma­sın­da '' İnsana, do­ğa­ya ve hay­van­la­ra say­gı­lı an­la­yış, yö­ne­ti­mi­mi­ze hakim ola­cak. Tec­rü­be­miz ye­rin­de! Ken­di­mi­ze gü­ve­ni­miz tam! Bu top­rak­la­rın in­sa­nı­nı, do­ğa­sı­nı iyi ta­nı­yo­ruz! Bir­lik ve be­ra­ber­lik için­de yö­net­mek için ge­li­yo­ruz. Be­ra­ber­lik ka­za­na­cak, ortak akıl ka­za­na­cak, kar­deş­lik ka­za­na­cak, biz ka­za­na­ca­ğız. Kı­sa­ca­sı Datça ka­za­na­cak'' söz­le­ri damga vurdu.

Kurt açık­la­ma­sı­nın de­va­mın­da özet­le ''
Bu top­rak­la­rın sa­hi­bi emek­çi, çağ­daş, ile­ri­ci Dat­ça­lı hem­şe­ri­le­rim par­ti­mi­zin seçim bü­ro­su açı­lı­şı­na Hoş gel­di­niz, şeref ver­di­niz.
Adına her ne kadar seçim bü­ro­su desem de bu­ra­yı, ide­ali­miz olan ortak akıl­da yö­ne­ti­mi­mi­zin is­ti­şa­re nok­ta­sı ola­rak de­ğer­len­dir­me­ni­zi is­te­rim. 30 yılı aş­kın­dır si­ya­se­tin içe­ri­sin­de­yim. Par­ti­min her nok­ta­sın­da onur­lu bir şe­kil­de Datça için yıl­ma­dan, usan­ma­dan ça­lış­tım, emek ver­dim. Bugün bu­ra­da Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­min Datça Be­le­di­ye Baş­kan Adayı ola­rak bu­lun­ma­mın gu­ru­ru­nu ya­şı­yo­rum. Bana bu gu­ru­ru ya­şa­tan Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­me ve tabi ki siz de­ğer­li hal­kı­ma min­net­le­ri­mi su­nu­yo­rum. Bu­ra­dan: Bu top­rak­lar­da doğup bü­yü­müş, bu top­rak­la­rı yurt edin­miş, için­de Datça sev­gi­si­ni ta­şı­yan, etnik kim­li­ği ne olur­sa olsun, dini inan­cı, mez­he­bi far­ket­mek­si­zin, iş­çi­sin­den me­mu­ru­na, es­na­fın­dan çift­çi­si­ne, çev­re­ci­sin­den ak­ti­vis­ti­ne her­ke­sin des­te­ği­ni is­ti­yo­rum.
Biz Her Zaman Bu­ra­day­dık!
Pan­de­mi'­den, yan­gı­nı­na. Biz, her zaman bu­ra­day­dık! Ce­na­ze­le­rin­den dü­ğün­le­ri­ne, Biz, her zaman bu­ra­day­dık! Acı­sın­da tat­lı­sın­da. Üzün­tü­sün­de se­vin­cin­de. Her ko­şul­da. Biz, her zaman bu­ra­day­dık! yılda üç beş gün değil, her an bu­ra­day­dık. Bu ne­den­le! So­run­la­rı da, so­run­la­rın ne­den­le­ri­ni de, nasıl çö­zü­le­ce­ği­ni de en iyi biz bi­li­yo­ruz. Eme­cik' ten Kni­dos'a kadar ayak bas­ma­dık yer bı­rak­ma­dık.
Biz, Hep Bırlikte Mü­ca­de­le Ettik!
Halka ait plaj­la­rın MUCEV'e peş­keş çe­kil­me­si­ne karşı biz hep bir­lik­te mü­ca­de­le ettik. Kargı Koyun' daki, 128 dönüm ha­zi­ne ara­zi­si­nin sa­tı­şı­na karşı biz hep bir­lik­te mü­ca­de­le ettik! Ge­be­kum'daki,17 adet par­se­lin sa­tı­şı­na karşı hep be­ra­ber mü­ca­de­le ettik. STK'larla, yan­lış, hu­kuk­suz uy­gu­la­ma­la­ra karşı hep bir­lik­te mü­ca­de­le ettik! So­ru­yo­rum siz­le­re; hangi aday benim kadar mü­ca­de­le etmiş? 
Benim 30 yıl­dır Dat­çam' a ver­di­ğim, ver­me­ye ça­lış­tı­ğım emek­le, se­çi­me iki ay kala ça­lı­şı­yor­muş gibi ya­pan­la­rın emeği, aynı ola­bi­lir mi? Ol­ma­dı­ğı­nı her­kes iyi bi­li­yor. Biraz önce kim­le­rin des­te­ği­ne talip ol­du­ğu­mu be­lirt­miş­tim. Şimdi kim­ler­le bir­lik­te yol yü­rü­me­ye­ce­ği­mi­zi de be­lirt­mek is­ti­yo­rum. Rant sağ­la­rım bek­len­ti­si ile des­tek­le­ye­cek­ler varsa des­tek­le­me­sin, oy ver­me­sin. Dü­ze­ne ve ni­za­ma uy­ma­ya­cak­lar bizi des­tek­le­me­sin, oy ver­me­sin. Evin­de uyu­yan veya otu­ran va­tan­da­şı­mı gü­rül­tü ya­pa­rak ra­hat­sız eden­ler bizi des­tek­le­me­sin. Oy ver­me­sin.
Yönetim An­la­yı­şı­mız “Biz” ola­cak.
Ortak aklın ışı­ğın­da biz ol­ma­ya ge­li­yo­ruz. Be­le­di­ye yö­ne­ti­mi­miz­de sis­tem ve şef­faf­lık ola­cak. En alt ka­de­me­de­ki per­so­ne­lim­den, be­le­di­ye baş­ka­nı ola­rak bana kadar her­kes ama her­kes çok ça­lı­şa­cak. Oluş­tu­ra­ca­ğı­mız sis­te­me dahil ola­cak. Be­le­di­ye­mi­zin gi­ri­şin­den en son bi­ri­mi­ne kadar ku­rum­sal iş­le­yiş hakim ola­cak. De­net­le­yen ve de­net­le­ne­bi­lir bir be­le­di­ye ola­ca­ğız
Bizim bö­lü­ne­ce­ği­mi­zi dü­şü­ne­rek, otur­duk­la­rı yerde, el­le­ri­ni ovuş­tu­ra­rak se­çi­mi kay­be­de­ce­ği­mi­zi dü­şü­nen­ler var­mış, çağ­daş­lı­ğın baş­ken­ti Datça'nın aydın halkı Sizin Ek­me­ği­ni­ze Yağ Sür­mez. Bu Zih­ni­ye­te İzin Ver­mez. Buna İzin Verir Mi­si­niz? “Biz İtti­fa­kı­na” Yine Ye­ni­le­cek­si­niz. Ye­ni­le­cek­si­niz! Ye­ni­le­cek­si­niz!! Bu­ra­dan siz­le­re söz ve­ri­yo­rum.
Çok ça­lı­şa­ca­ğız! Ata­türk'ün yo­lun­da, Cum­hu­ri­ye­tin ışı­ğın­da, ka­tı­lım­cı de­mok­ra­si ile sis­te­min, fen ve bilim ku­ral­la­rı­nın, dü­ze­nin ve ni­za­mın hakim ol­du­ğu yö­ne­tim an­la­yı­şı ile ay­dın­lık ya­rın­la­rın Datça Be­le­di­ye­si'ni yö­ne­te­ce­ğiz. Kim­se­yi öte­ki­leş­tir­me­ye­ce­ğiz, eşit ve ada­let­li ola­ca­ğız. Sa­de­ce ama sa­de­ce ka­dın­la­ra, ço­cuk­la­ra ve en­gel­li­le­re po­zi­tif ay­rım­cı­lık ya­pa­ca­ğız. İnsana, do­ğa­ya ve hay­van­la­ra say­gı­lı an­la­yış, yö­ne­ti­mi­mi­ze hakim ola­cak. Tec­rü­be­miz ye­rin­de! Ken­di­mi­ze gü­ve­ni­miz tam! Bu top­rak­la­rın in­sa­nı­nı, do­ğa­sı­nı iyi ta­nı­yo­ruz! Bir­lik ve be­ra­ber­lik için­de yö­net­mek için ge­li­yo­ruz. be­ra­ber­lik ka­za­na­cak, ortak akıl ka­za­na­cak, kar­deş­lik ka­za­na­cak, biz ka­za­na­ca­ğız. Kı­sa­ca­sı Datça ka­za­na­cak'' dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!