DATÇA JANDARMASI KAÇAKÇILARI YAKALADI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Datça İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele ekipleri yapılan operasyonla tarihi eser kaçakçılarını yakaladı.
Datça İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları istihbarı çalışmalar ve takipler sonucu Datça ilçesi Yazı köyü Knidos antik kenti çevresinde bulunan Kapı taşı, Barkaz ve iskandil ovası mevkilerindeki birinci derecedeki arkeolojik ve doğal sit kapsamındaki alanlarda izinsiz kazı yaptıkları tespit edilen dört şüphelinin Yazı ve Cumalı mahallelerinde bulunan evlerinde adli makamlarından alınan arama kararları doğrultusunda yapılan aramalar neticesinde Bizans dönemine ait olduğu belirlenen 17 adet sikke, eski dönemlere ait bir adet Kuran-ı Kerim ve yine eski dönemlere ait olduğu belirlenen iki adet hayvan dişi ele geçirildi.
Evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen tarihi eserleri kaçak yollarla elde ettikleri gerekçesiyle göz altına alınan dört kişi M.Ş.Ö (56) İ.K (55) İ.Y (53) ile M.D (36) çıkarıldıkları Datça adliyesinde yapılan sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayla ilgili olarak soruşturma devam ediyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- DATÇA’DA YILLARDIR BEKLENEN DİŞ RÖNTGENİ HİZMETİ İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME
- Diş Tedavisi Sonrası Fenalaşan 4 Yaşındaki Serra Hayatını Kaybetti
- Datça, 20. Uluslararası Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı
- DATÇA’DA KAMU YATIRIMLARI VE KÖRMEN LİMANI GÜMRÜK KAPISI’NDA ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ
- MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 300 MİLYON TL’LİK ULAŞIM YATIRIMINDA SONA GELİNDİ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.