LAÇİNNN
s
Muğla
17 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

SOKAK HAYVANLARI YARARINA ''100 YILLIK TANGO KONSERİ'' DÜZENLENDİ.

SOKAK HAYVANLARI YARARINA ''100 YILLIK TANGO KONSERİ'' DÜZENLENDİ.
Sebiha ARSLAN :Datça' da yapımı devam eden Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine destek için, Ankara Devlet Opera Sanatçıları Grubu, konser verdi.

 Grup' ta bulunan Melahat İsmailova, Arzu Sugüneş, Kamil Kaplan, Ferda Yetişer, Feryal Türkoğlu ve  sunucu solist Tenor Ünüşan Kuloğlun,  Datça Belediyesi tarafından yapımı devam eden,  Datça Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine destek olmak amacıyla Salı akşamı Datça Amfitiyatro' da sahneye çıktı.
Saat 21: 00 da başlayan konser, sunucu Tenor Ünüşan Kuloğlun' un,  Oğuz Güldal' ın yazmış olduğu  '' Datça.  Egeyle Akdeniz'in buluştuğu, Knidos'ta, Palamut Bükü' nde, Mesudiye, Kargı, Hızırşah, Eski Datça 'da, Karaköy ,Reşadiye Kızlan, Gebekum, Emecik ve Balıkaşıran'da, kekik ve adaçayı kokulu, harnup, zeytin ve badem ağaçları ile süslü bol oksijenli dağlarında, mavinin tüm tonları ile kucak açan koy ve kumsallarında, önce kar beyazı ve uçuk pembe gelinlikler giyen badem ağaçları, sonrada gelincikler, papatyalar ve mimozaları ile süslenen doğasında, iki denizin arasına uzanmış emsalsiz yarımadanın kıvrım  kıvrım yollarında ve Datça'dayız'' şiiri ile başladı. 
Datça Belediyesinin organizasyonluğunda, Karaincir Tatil Köyü sakinlerinden Oğuz Güldal'ın koordinatörlüğünde ücretsiz düzenlenen konseri, tiyatroyu dolduran çok sayıda hayvansever ve sanatsever takip etti. Tiyatro önünde, Datça Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi için  bağış kutusu bulunduruldu.
Datça Belediye başkanı Aytaç Kurt ise yaptığı açıklamada,'' Devlet sanatçılarımızın konseri ile halkımıza farkındalık yaratmak için, can  dostlarımız  adına konser etkinliği düzenledik. Halkımızın katılımı ve bağışlarıyla, daha iyi bir hayat yaşayabilmeleri için buradayız'' dedi. 

Konseri organize eden hayvansever Oğuz Güldal ise  sokak hayvanları yararına geçen yıl The Rocktors Grubu üyesi uzman doktorların  konser verdiğini, bu yıl ise,  Ankara Devlet Opera Sanatçıları Grubunun  konser verdiğini ifade ederek, '' can dostlarımızın daha iyi yaşam sürmelerine katkı sağlamak için etkinlik ve konserlerimiz devam edecek'' dedi.
Konser süresince sahiplendirilmek üzere bekleyen 2 ile 5 aylık köpek yavrularına yoğun ilgi gösterildi fakat sahiplenilen olmadı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!