LAÇİNNN
s
Muğla
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

MUTSO MECLİSİNİN TEM­MUZ OLA­ĞAN TOP­LAN­TI­SI­NIN KO­NU­ĞU, MUĞLA VALİSİ DR. İDRİS AK­BI­YIK OLDU.

MUTSO MECLİSİNİN TEM­MUZ OLA­ĞAN TOP­LAN­TI­SI­NIN KO­NU­ĞU, MUĞLA VALİSİ DR. İDRİS AK­BI­YIK OLDU.
Sebiha ARSLAN: Muğla Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası (MUTSO) Mec­li­si aylık ola­ğan top­lan­tı­sı, 30 Tem­muz Salı günü MUTSO Mec­lis Top­lan­tı Sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti. Mec­lis Baş­ka­nı H. Koray Özcan’ın Divan Baş­kan­lı­ğın­da ger­çek­leş­ti­ri­len top­lan­tı­ya, Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Bü­lent Ka­ra­kuş, Mec­lis Üye­le­ri, Mes­lek Ko­mi­te Baş­kan­la­rı ve ko­mi­te üye­le­ri ka­tıl­dı..

 

Top­lan­tı­ya Datça’dan Yö­ne­tim Ku­ru­lu üyesi Deniz Da­ki­koğ­lu, ve üye Selma Ünal ka­tıl­dı. 2 otu­rum­da ger­çek­le­şen top­lan­tı­nın , ilk bö­lü­mün­de gün­dem mad­de­le­ri oy­la­na­rak ka­ra­ra bağ­lan­dı. Gün­dem mad­de­le­ri­nin gö­rü­şül­me­si­nin ar­dın­dan, Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Bü­lent Ka­ra­kuş yö­ne­tim ku­ru­lu­nun aylık fa­ali­yet­le­ri­ne iliş­kin bir sunum ger­çek­leş­tir­di. Baş­kan Ka­ra­kuş’un su­nu­mu­nun ar­dın­dan Muğla Va­li­si Dr. İdris Ak­bı­yık’ın ka­tı­lı­mıy­la top­lan­tı­nın ikin­ci bö­lü­mü­ne ge­çil­di.

MUTSO Mec­li­si­ne hitap eden Vali Ak­bı­yık yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, “Çok de­ğer­li Muğla Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Mec­lis Baş­ka­nı­mız, Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı­mız, çok de­ğer­li mec­lis üye­le­ri ve de­ğer­li sek­tör tem­sil­ci­le­ri ön­ce­lik­le he­pi­ni­zi say­gıy­la se­lam­lı­yo­rum. Bugün bu­ra­da siz­ler­le bu top­lan­tı­ya ka­tıl­mak­tan do­la­yı mem­nu­ni­yet duy­dum. Siz­ler Muğla’nın ti­ca­ri, eko­no­mik, sos­yal ha­ya­tı­nın ge­liş­me­si­ne ve kal­kın­ma­sı­na üre­tim­le­ri­niz­le, iş­le­ri­niz­le, ti­ca­ret­le­ri­niz­le ciddi kat­kı­lar sağ­lı­yor­su­nuz Muğla Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Muğla’da so­run­la­rım çözüm nok­ta­sın­da, ge­liş­me­sin­de çok çe­şit­li pro­je­ler ve et­kin­lik­ler ya­pı­yor. Bu an­lam­da Muğla Tür­ki­ye’de bi­lin­ci en yük­sek il­le­ri­miz­den biri. Ger­çek­ten gi­ri­şim ruhu, bir­lik­te ha­re­ket, bir­lik­te üre­tim is­te­ği ve gay­re­tin çok fazla ol­du­ğu bir il. Muğla ül­ke­mi­zin cen­net bir kö­şe­si. Tarım, tu­rizm, ma­den­ci­lik, su ürün­le­ri, doğa gü­zel­lik­le­ri, antik kent­ler gibi bir­çok değer Muğla’da mev­cut. Biz­le­re yö­ne­ti­ci ola­rak, siz­le­re de mü­te­şeb­bis­ler ola­rak bu var­lık­la­rı iş­le­me gö­re­vi dü­şü­yor. Bunun için biz Va­li­lik ola­rak büyük bir ça­lış­ma içe­ri­sin­de­yiz. Ön­ce­lik­li gö­rev­le­ri­miz­den ti­ca­ret yapan için, sa­na­yi­ci için, üre­ti­ci için en önem­li şey mem­le­ke­tin hu­zu­ru ve gü­ven­li­ği. Ön­ce­lik­li gö­re­vi­miz Muğla mer­kez Men­te­şe il­çe­si ve tüm il­çe­le­rin­de hu­zu­ru ve gü­ven­li­ği sağ­la­mak. Diğer gö­re­vi­miz ka­nun­la­rı uy­gu­la­mak. Bu­nun­la bir­lik­te ilin ge­liş­me­si­ne, kal­kın­ma­sı­na li­der­lik etmek. Tüm gö­rev­le­ri­mi­zi ye­ri­ne ge­ti­re­bil­mek için var gü­cü­müz­le ça­lı­şı­yo­ruz. Üre­tim­ci­le­ri­mi­ze, gi­ri­şim­ci­le­ri­mi­ze des­tek ol­mak­tan son de­re­ce mut­lu­yuz. İle katma değer sağ­la­ya­cak bir­çok pro­je­de yer alı­yo­ruz. Muğla’nın marka il ol­ma­sı ko­nu­sun­da ortak ça­lış­ma­la­ra ve pro­je­le­re iş­bir­li­ği yap­ma­ya her zaman ha­zı­rız. Bütün bu gay­re­tin özü as­lın­da üre­tir­sek ge­li­şi­riz, üre­tir­sek kal­kı­nı­rız. Muğla’nın ge­liş­me­si­ne, kal­kın­ma­sı­na, Muğla’da ya­şa­yan va­tan­daş­la­rı­mı­zın daha mutlu daha refah için­de ya­şa­ma­sı için ge­rek­li gay­re­ti gös­te­re­ce­ğiz. Ben da­ve­ti­niz için çok te­şek­kür edi­yo­rum.”
Muğla Va­li­si Dr. İdris Ak­bı­yık’ın ar­dın­dan ko­nuş­ma yapan MUTSO Mec­lis Baş­ka­nı H. Koray Özcan: “Sayın Valim Muğla Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Mec­li­si­ne hoş gel­di­niz. Sizi oda­mız­da ağır­la­mak­tan büyük mem­nu­ni­yet du­yu­yo­ruz. Ben kı­sa­ca mec­li­si­miz­le il­gi­li bilgi ver­mek is­ti­yo­rum. Oda­mız 17 mes­lek ko­mi­te­si ile tem­sil edil­mek­te­dir. 17 mes­lek ko­mi­te­sin­den 6’şar tane se­çil­miş üye­le­ri­miz var­dır. Üye­le­ri­miz 47 ki­şi­lik mec­li­si­mi­zi oluş­tu­rur. Daha sonra mec­li­si­miz­den 11 ki­şi­lik yö­ne­tim ku­ru­lu­muz se­çi­lir. Oda­mı­zın mec­li­si ya­sa­ma gö­re­vi­ni yü­rü­tür. Yö­ne­tim Ku­ru­lu­muz yü­rüt­me­nin ba­şı­dır. Ayda bir ola­ğan mec­lis top­lan­tı­mız ya­pı­la­rak Muğla eko­no­mi­si ile il­gi­li, Muğla sos­yal ha­ya­tıy­la il­gi­li, fa­ali­yet ala­nı­mız­da­ki il­çe­ler­le il­gi­li ka­rar­la­rı­mı­zı mec­lis top­lan­tı­la­rın­da alı­rız. Bugün bu­ra­da ol­ma­nız bizim için çok önem­li. Çünkü sek­tör tem­sil­ci­le­ri­miz siz­den Muğla ile il­gi­li bil­gi­ler almak is­ter­ler. Muğla iş dün­ya­sı­nın tem­sil­ci­le­ri ile bugün bu­ra­da bir araya gel­di­ği­niz için tek­rar çok te­şek­kür ede­rim” dedi.

Top­lan­tı Muğla’nın, sek­tör­le­rin ve Muğ­la­lı iş in­san­la­rı­nın ya­şa­dık­la­rı so­run­lar ve çözüm öne­ri­le­ri­nin gö­rü­şül­me­si ile devam etti. Top­lan­tı so­nun­da Vali Ak­bı­yık’a her sene 23 Nisan Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı’nda ya­pı­lan ve bu sene 3’ncüsü ger­çek­leş­ti­ri­len “Bu­gü­nün Kü­çük­le­ri, Ya­rı­nın İş İnsan­la­rı” gün­dem­li çocuk mec­li­si­ne ait bil­di­ri ve günün anı­sı­na bir pla­ket tak­dim edil­di.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!