LAÇİNNN
s
Muğla
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Sebiha ARSLAN:1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlaması, Datça'da eğlenceli ve renkli görüntülere sahne oldu.

Bugün, (1 Temmuz Pazartesi) Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 98. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, sabah saat 9:30 da Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, Saygı duruşunda bulunuldu ardından  İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Datça Liman Başkanı Gökhan Çağlayan yaptı. Çağlayan özetle "Türk milleti olarak,Egemen, özgür ve bağımsız bir şekilde vatan topraklarımıza nasıl hükmedebiliyorsak, denizlerimizde vatan toprağı sayıp aynı şekilde hükmendebilme imkanını kabotaj kanununa borçluyuz" dedi.
Kutlama programı ise saat 10.30 da  hudut kapısı iskelesinden deniz şehitleri adına çelenk atma ve daha sonra, 17.00 da Yat Limanında, farklı yaş kategorilerinde yüzme yarışı, halat çekme yarışı ve yağlı direk yarışması yapıldı. Yağlı direkten bayrak alma yarışı vatandaşlardan en fazla ilgili gören yarışma oldu. Bayrak alma yarışına çok sayıda yarışçı katıldı. Yaklaşık bir saat boyunca direkte ki bayrağı almak için mücadele edilen yarışın galibi, Datça Ülkü Ocakları adına yarışan,Tarık Yıldırım (41) oldu. Yıldırım rakiplerini yenerek direğin ucundaki bayrağı almayı başardı. Kutlamalar, halk oyunu gösterisi, ödül töreni ve dj performansı ile  son buldu. Etkinlikler boyunca çay, su, dondurma,balık ekmek  ve Datça gazozu ikramında bulunuldu.
Datça Ülkü Ocakları başkanı Ali Eren, Datça ülkü ocakları adına yarışan ve yağlı direkten bayrağı alarak birinci olan Tarık yıldırım' ı tebrik ederek madalya ile ödüllendirdi.Datça Belediyesi ise çeyrek altın hediye etti.Ali eren yaptığı açıklamada" Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi karasularında hakimiyet ve istiklalini bütün dünyaya ilan ettiği Kabotaj Kanunu’nun 98. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Bu özel gün, denizlerimizin ve limanlarımızın yönetimi, işletilmesi ve korunması anlamına gelir. 1 Temmuz 1926 tarihinde kabul edilen Kabotaj Kanunu, Türk denizciliğinin temel taşlarından biridir ve ülkemizin denizlerdeki egemenliğini güvence altına almıştır.“Mavi Vatan”, denizlerimizin güzelliklerini ve zenginliklerini korumak, denizcilik sektörünü geliştirmek ve gençlerimizi denizlerle buluşturmak için daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Denizlerimiz, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir şekilde aktarılmalıdır. Denizlerimiz, ekonomimizin can damarıdır ve onları korumak hepimizin sorumluluğudur.Sevgili gençler, sizler geleceğin denizcilerisiniz. Denizlerimizi korumak, sürdürülebilir bir denizcilik anlayışıyla hareket etmek ve denizlerimizi temiz tutmak görevimizdir. Ülkü Ocakları Datça İlçe Başkanlığını temsil eden Tarık Yıldırım, Şanlı Türk  Bayrağımızı dalgalandırdı. Kabotaj Bayramı’nın bu anlamlı gününde, denizlerimizin maviliğine sahip çıkalım, Kabotaj Bayramı’nı coşkuyla kutlayalım" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!