LAÇİNNN
s
Muğla
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

DATÇA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.
Simge AYBEY: Datça'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla kapsamlı bir kutlama programı düzenlendi.

Datça’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Saat 9:30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törene Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Garnizon Komutanı Ersan Şimşek, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Garnizon Komutanı Ersan Şimşek ve Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına Üsteğmen Mehmet Göksu yaptı. Konuşmanın ardından, Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi 11-B sınıfı öğrencisi Aynur Akdemir “Zafer Türküsü” adlı şiiri okudu. “30 Ağustos” şiirini ise Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi 12-A sınıfı öğrencisi Mustafa Berk Yılmaz seslendirdi.

Datça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün bünyesinde halk oyunları gösterisi ile tören sona erdi. Törenin ardından Kaymakam Murat Atıcı, Belediye Başkanı Aytaç Kurt ve Garnizon Komutanı Ersan Şimşek, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra şehit mezarları ziyaret edilerek, Datça İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Şehit mezarlarına ilçe protokolü tarafından çiçekler bırakıldı.

MBB Popüler Müzik Orkestrası Konseri Coşkuyla Gerçekleşti

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 30 Ağustos etkinlikleri kapsamında, MBB Popüler Müzik Orkestrası konseri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Konser, saat 21:00’de Amfi Tiyatro’da yapıldı ve katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Konser öncesinde, MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kali, Birinci Dünya Savaşı sonrası imzalanan Mondros ve Sevr Antlaşmaları ile Türkiye'nin topraklarının paylaşılmasını ve bu süreçteki zorlukları dile getirdi. Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan milli mücadelenin, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile vatanın işgalden kurtarılmasını sağladığını vurguladı. Kali, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu büyük zaferinin 102. yıl dönümünü coşkuyla kutladığımızı belirtti ve bu anlamlı günün vatan sevgimizi ifade ettiğini ifade etti.
Belediye Başkanı Aytaç Kurt ise konuşmasında, Sayın Kaymakam, Garnizon Komutanı, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden daire başkanları ve tüm değerli misafirlere hitap etti. Kurt, 30 Ağustos’un bir zafer bayramı olduğunu ve 102 yıl önce kazanılan bu zaferin önemine vurgu yaptı. Zaferlerin kutlanması gerektiğini belirten Kurt, bu zaferin sonsuza kadar devam etmesini temenni ederek, herkese 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
Kaymakam Murat Atıcı konuşmasında, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve tüm misafirlere hitap etti. Atıcı, Muski Genel Müdür Yardımcısı ve Belediye Başkanı’nın 102 yıllık tarihsel süreci ve var olma mücadelesini anlattığını belirtti. 26 Ağustos 1922’den bugüne kadar devletimizin nasıl kurulduğunu ve bu topraklarda nasıl var olduğunu vurguladı. Ayrıca, ilçede sabah saat 9:30’da Atatürk büstüne çelenk koyma, konuşmalar yapma, şiirler okuma, şehit mezarlarını ziyaret etme ve şehit aileleriyle görüşme gibi etkinliklerin yapıldığını anlattı. Atıcı, çocuklara Ulu Önder Atatürk'ün devletimizi nasıl kurduğunu ve geliştirdiğini öğretmelerini önerdi ve devletimizin 102, 200, hatta 300 yıl boyunca payidar olmasını temenni etti. Konuşmasını, büyükşehir belediyesine organizasyon için teşekkür ederek ve misafirlere saygılarını sunarak tamamladı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!