© DATÇA HABER

ZİYADE ESKİ DATÇA HİZMETE GEÇTİ!

Simge AYBEY: Eski Datça’nın yeni gözdesi Ziyade, 12 Haziran Çarşamba günü düzenlenen açılış etkinliği ile kapılarını açtı.

Osman Karaçay Sokak No: 5/B adresinde yer alan Ziyade’nin sahipleri Baver Sönmez ve Necdet Kaya, sadece yemekleriyle değil, aynı zamanda müzikal etkinlikleriyle de Eski Datça’nın eşsiz mekanlarından biri olma iddiasıyla tüm sanatseverler ve lezzet meraklılarını bu yeni ve samimi mekanı ziyaret etmeye davet etti. Açılış etkinliği, TRT kökenli Türk Halk Müziği sanatçısı ve mekanın ortaklarından Necdet Kaya’nın verdiği konserle taçlandı.

Açılışta konuşan Necdet Kaya, “Biz birlikte Eski Datça’nın dokusuna dokunan bir mekan açmaya karar verdik. Aslında bakarsanız, yıllardır süregelen ve alışılmış bir müzik tarzı var. Fakat Eski Datça’da Türk Halk Müziği namına yapılan hiçbir ezginin olmadığını fark ettik. Bu, kültür sanatın kalbi olan Eski Datça’da bizim için bir gereklilikti. Toplumun kulağında 'daha fazla olsun, daha çok olsun' anlamına gelen geleneksel bir isim olan Ziyade isminde bir mekan açma kararı verdik. Bu şekilde, artık Eski Datça’ya elimizden geldiğince kültür ve sanat anlamında, sadece mekânsal olarak değil, müzikal anlamda da bir şeyler katma niyetimiz var. Hoş bir mekan oldu, tüm dinleyicileri, tüm dostları, herkesi bekliyoruz,” şeklinde konuştu. Mekanın diğer ortağı, İç Mimar Baver Sönmez ise şunları söyledi, Eski Datça’da doğup büyüdüm İç mimarım Necdet abim 1 yıl önce tanıştım bir ortaklık kurduk.  Eski Datça’nın dokusuna uygun olan bir mekan yaptık mutluyuz insanlar mutlu ayrılıyor Tabi menülerimizi oluştururken de insanların beğenilerine müzikal anlamda da yemek anlamında da öyle düşünüyoruz. Biz insanların beğenisini göre şekil alma taraftarıyız menülerimiz sürekli değişiyor ama mutfağımız inanılmaz derece de lezzetli tatlılarımız var sıcaklarımız zaten var yöresel mezeler bulunuyor genellikle buradan herkesin mutlu ve samimi bir şekilde ayrılacağını düşünüyoruz.’’ dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER