© DATÇA HABER

YUNAN BOTUNUN SINIR İHLALİNE BAKAN YERLİKAYA’ DAN MÜDAHALE!

Sebiha ARSLAN : Yunan Sahil Güvenlik botlarının Datça ve Bodrum’ da yaptığı sınır ihlallerinin ardından İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakan Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik Bakanı ile görüştü, Türkiye karasularını ihlalinden duyulan rahatsızlığı ifade etti.

 

Bodrum’ dan sonra Datça’ da da Yunanistan unsurları tarafından yapılan sınır ihlaline, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile görüşerek, Yunanistan'a ait botların Türkiye karasularını ihlalinden duyulan rahatsızlığı ifade etti.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada görüşmeye ilişkin şu ifadeler yer aldı: "İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides arasında dün akşam saatlerinde (23.09.2024) Yunan botlarının Türk karasularını ihlaliyle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede Bakan Sayın Yerlikaya, Yunan Sahil Güvenlik botlarının karasularımızı ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı ifade etti ve iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine önem verildiğini, olayın siyasi bir yönü bulunmadığını, yaşanan ihlallerin tekrarlanmayacağını belirterek, konuya ilişkin hemen inceleme başlatıldığını ve gelişmelerden Türk makamlarının bilgilendirileceğini ifade etti."

 

İlk olay 20 Eylül ' de Bodrum açıklarında meydana gelmişti. Yunan Sahil Güvenliğine ait bot, Bodrum ilçesinde lastik botta kaçak göçmenleri takip ettiği gerekçesi ile sınır ihlali yapmıştı. Bunun üzerine Yunan Sahil Güvenlik ekipleri bu kez Datça’da tespit edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Yunan ekiplerin Datça’nın bir koyunda karaya kadar geldiği ve bottan inerek şişme botu denize çektiği, Yunanistan Sahil Güvenlik botunun nezaretinde koydan uzaklaştığı görüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER