© DATÇA HABER

YILI AŞKIN ZA­MAN­DIR SGK BOR­CU­NU ÖDE­YE­ME­YEN DATÇA BE­LE­Dİ­YE­Sİ EN DÜŞÜK MAAŞI 35.500 TL'YE YÜK­SELT­Tİ­Ğİ­Nİ AÇIK­LA­DI.

Sebiha ARSLAN : SGK bor­cu­nu öde­ye­me­di­ği için Kız­lan' da 5 dönüm ara­zi­yi SGK' ya veren Datça Be­le­di­ye­si, en düşük maaşı 35 bin 500 TL'ye yük­selt­ti. Bu ar­tı­şın se­be­bi­nin seçim ya­tı­mı mı!? So­ru­la­rı­nı akıl­la­ra ge­tir­di. Datça Be­le­di­ye­sin­de son 1 yılda per­so­nel alım­la­rın­da tavan yap­ma­sı se­be­bi ile be­le­di­ye ko­ri­dor­la­rın­da yü­rü­mek­te güç­lük çeken va­tan­daş­lar ise bu du­ru­ma tepki gös­te­re­rek, ''ça­lı­şan­la­rın al­dı­ğı pa­ra­da gö­zü­müz yok. Ama öde­di­ği­miz ver­gi­le­rin kar­şı­lı­ğın­da hiz­met ala­mı­yo­ruz. Alt yapı yok, Üst yapı yok. İlçe­nin hali or­ta­da. Per­so­nel­den, Datça be­le­di­ye­si­nin ko­ri­dor­la­rın­da yü­rü­ye­mi­yo­ruz. ''Dev­le­tin Malı Deniz, Ye­me­yen Domuz'' di­ye­rek bu du­ru­ma tepki gös­ter­di..

Datça Be­le­di­ye­si sos­yal medya he­sap­la­rın­da, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Gür­sel Uçar'ın "Ça­lı­şan­la­rı­mı­zın eme­ği­nin kar­şı­lı­ğı­nı en iyi şe­kil­de ver­mek için ça­lı­şı­yo­ruz. Bu zam ile bir­lik­te, ça­lı­şan­la­rı­mı­zın ma­aş­la­rı­nı as­ga­ri üc­re­tin ol­duk­ça üze­ri­ne çı­kar­mış olduk. Bu sa­ye­de, ça­lı­şan­la­rı­mı­zın refah se­vi­ye­si­ni ar­tır­ma­yı ve mo­ti­vas­yon­la­rı­nı yük­selt­me­yi amaç­lı­yo­ruz." dedi. Zam­mın tüm ça­lı­şan­la­ra ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­le­yen Baş­kan Uçar, "Be­le­di­ye­miz ola­rak, ça­lı­şan­la­rı­mı­zın hak­la­rı­nı ko­ru­ma­ya ve her zaman yan­la­rın­da ol­ma­ya devam ede­ce­ğiz'' pay­la­şı­mı­nı yaptı.


Geç­ti­ği­miz ay­lar­da SGK bor­cu­nun 10 mil­yo­nu aş­ma­sı se­be­bi ile Kız­lan' da 5 dönüm ara­zi­yi SGK' ya borç kar­şı­lı­ğın­da ipo­tek ve­ril­miş­ti. Halen SGK bor­cu­nu öde­ye­me­di­ği­ni dü­şün­dü­ğü­müz Datça be­le­di­ye­si­nin, hal­kın vergi ve mül­küy­le yap­tı­ğı bu ar­tı­şın se­be­bi­nin, Seçim ya­tı­mı mı!? İm
İçin mi So­ru­la­rı­nı' da akıl­la­ra ge­tir­di.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER