© DATÇA HABER

SON GÜNLERDEKİ RÜZGÂR VE HAVA ŞARTLARI YANGIN RİSKİNİ ARTIRIYOR

Simge AYBEY: Son günlerde bölgemizde etkili olan kuvvetli rüzgâr ve yüksek sıcaklıklar, yangın riskini önemli ölçüde artırdı. Meteorolojik verilere göre, rüzgârın hızlanması ve sıcaklıkların artışı, özellikle kırsal ve ormanlık alanlarda yangınların yayılma hızını tehlikeli seviyelere taşıdı.

Bu koşullarda, açık alanlarda ateş yakmaktan, mangal yapmaktan ve sigara izmariti atmaktan kaçınılması önerilirken, ayrıca, bahçelerdeki kuru yaprak ve dalların düzenli olarak temizlenmesi gerektiği de vurgulanıyor. Yangın riski taşıyan durumlar hakkında derhal bilgi verilmesi, olası yangınların büyümesini engellemek için büyük önem taşıyor. Vatandaşların yangın güvenliği önlemlerine dikkat etmeleri ve ateş kullanımında ekstra özen göstermeleri bekleniyor. 

Yangınları Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Vatandaşlara ait arsa, tarla ve arazilerde bakım yapılması ve büyümüş otların kesilmesi önem taşıyor. Bahçe temizliği için ateş yakılmamalı. Piknik ve gezi alanlarına çöp ve kolay alevlenebilecek malzemeler atılmamalı. Güneş ışınlarını yansıtan cam, metal gibi malzemeler açık alanlarda bırakılmamalı. Seyir halindeki araçlardan sigara ve benzeri atıklar atılmamalı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER