© DATÇA HABER

ÖĞRETMENLERE STEM EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Sebiha ARSLAN : Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğretmenlerin disiplinler arası eğitim becerilerini geliştirmeye yönelik STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) seminerleri düzenliyor. Bu seminerler, disiplinler arası eğitim uygulamalarını desteklemek amacıyla koordinatör öğretmenlere yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

Edinilen bilgilere göre; İl  Milli Eğitim  Müdürlüğünce Bodrum başlayan eğitimler, Milas, Kavaklıdere, Yatağan, Ula ve Köyceğiz ilçelerinde yapılırken, önümüzdeki günlerde Datça ve  diğer 5 ilçede gerçekleştirilecek.STEM yöntemleri kullanarak öğrencilerin bilimsel düşünme, problem çözme ve yenilikçi projeler geliştirme becerilerini artırmayı hedefleyen bu seminerlerde, öğretmenlere yeni teknikler ve yöntemler aktarılıyor. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde STEM yöntemlerinin eğitimin kalitesini artırmak için nasıl kullanılabileceği de ele alınıyor.

Öğretmenler, bu seminerler sayesinde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği yenilikçi bir öğrenme yaklaşımıyla birleştirerek öğrencilere daha etkili bir şekilde aktarmanın yollarını öğreniyorlar. STEM, disiplinler arası eğitim anlayışının temel unsurlarından biri olarak, öğrencilerin analitik düşünme ve bilimsel araştırma becerilerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Bu eğitimler, Türkiye’nin eğitimde ilerleme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. STEM’in, öğrencilerin bilgiye erişimini çeşitlendirmeyi ve günlük eğitim süreçlerine bilimsel düşünceyi entegre etmeyi amaçlayan Maarif Modeli’ne katkı sağladığı vurgulanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER