© DATÇA HABER

MUĞLA VALİSİ İDRİS AK­BI­YIK DATÇA BADEM ÇİÇEĞİ FESTİVALİNİ ZİYARET ETTİ.

Sebiha ARSLAN : Datça'da bu yıl be­şin­ci­si dü­zen­le­nen Badem Çi­çe­ği Fes­ti­va­li'nin üçün­cü gü­nün­de, Muğla Va­li­si İdris Ak­bı­yık Datça Badem Çi­çe­ği Fes­ti­va­li et­kin­li­ği­ne ka­tıl­dı. Vali Ak­bı­yık, Re­şa­di­ye ma­hal­le­sin­de Datça Be­le­di­ye­si Zey­bek ekibi gös­te­ri­si ile kar­şı­lan­dı.

Ak­bı­yık daha sonra ta­ri­hi keş­kek ta­şın­da buğ­day ezdi, ta­ri­hi Meh­met Ali Ko­na­ğı­nı ve Ta­ri­hi Re­şa­di­ye Ca­mi­si­ni do­laş­tı.
Stant­la­rı da do­la­şa­rak sa­tı­cı­lar ile soh­bet eden Vali Ak­bı­yık daha sonra Cum­hu­ri­yet Mey­da­nın­da­ki et­kin­lik­le­re ka­tıl­dı.
Ak­bı­yık ko­nuş­ma­sın­da'' Yer­yü­zü cen­ne­ti Muğla'nın in­ci­si Datça'da bu­lun­mak­tan, bu­ra­da ya­şa­mak ve nefes al­mak­tan do­la­yı ken­di­mi bah­ti­yar ve mutlu his­se­di­yo­rum. Badem çi­çe­ği fes­ti­va­li ha­yır­lı uğur­lu olsun. Emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum. Datça ha­ki­kat­ten yer­yü­zü cen­ne­ti. Muğla'nın çok özel bir yeri. Ta­ri­hiy­le kül­tü­rüy­le de­ni­ziy­le do­ğa­sıy­la gast­ro­no­mi­siy­le ha­va­sıy­la ba­de­miy­le çok özel bir yer.
Datça Nurlu Ba­de­mi­ne Coğ­ra­fi işa­ret alan Muğla Ti­ca­ret ve Sa­na­yi oda­mı­za ve emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum'' dedi.
Muğla Ti­ca­ret ve Sa­na­yi odası Baş­ka­nı Bü­lent Ka­ra­kuş ise yap­tı­ğı açık­la­ma­da ''Datça Nurlu Ba­de­mi, Türk Pa­tent ve Marka Ku­ru­mu ta­ra­fın­dan, tes­cil nu­ma­ra­sı ile coğ­ra­fi işa­re­ti­ni al­mış­tır. Ha­yır­lı uğur­lu olsun'' dedi.
Vali Ak­bı­yık'a Datça Kay­ma­ka­mı Murat Atıcı, Muğla Ti­ca­ret ve Sa­na­yi odası Baş­ka­nı Bü­lent Ka­ra­kuş Be­le­di­ye Baş­ka­nı ve pro­to­kol eşlik etti.
Fes­ti­val, yarın sona erecek

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER