© DATÇA HABER

'KADINA ŞİDDETE HAYIR' DEMEK İÇİN KULAÇ ATIP, KÜREK ÇEKTİLER.

Ka­dı­na Şid­de­te Yö­ne­lik Ulus­la­ra­ra­sı Mü­ca­de­le Günü'nde Datça Open Water Swim­ming ve Datça Sup Padd­le spor­cu­la­rı 'ka­dı­na şid­de­te hayır' demek için kulaç atıp, kürek çek­ti­ler.

Datça Kay­ma­kam­lı­ğı ve Datça Genç­lik ve Spor İlçe Mü­dür­lü­ğü'nün des­tek­le­riy­le, 25 Kasım ka­dı­na şid­de­te yö­ne­lik ulus­la­ra­ra­sı mü­ca­de­le günü kap­sa­mın­da, yüzme ve padd­le et­kin­li­ği dü­zen­len­di. Kum­luk Pla­jın­da ger­çek­le­şen et­kin­lik­te, 12 yü­zü­cü, 10 padd­le spor­cu­su yağ­mur­lu ve rüz­gar­lı ha­va­ya rağ­men ka­dı­na şid­de­te karşı far­kın­da­lık için kulaç attı, kürek çekti. 1000 metre kulaç atar­ken açık su yüzme spor­cu­la­rı­na, Sup Padd­le spor­cu­la­rı da eşlik etti.
KA­DIN­LAR ŞİDDETE KARŞI SO­KAK­TA!
Datça Kent Kon­se­yi ve Datça Kadın Plat­for­mu­nun çağ­rı­sı ile Cu­mar­te­si günü saat 12:30'da De­mok­ra­si Evi önün­de top­la­nan ka­dın­lar, kadın ci­na­yet­le­ri ve şid­de­ti­ne karşı bir araya geldi. ''Kadın yoksa hayat yok'', ''Şid­de­te sa­va­şa ve yok­sul­lu­ğa karşı is­yan­da­yız'' ya­zı­lı pan­kart­lar ta­şı­yan ka­dın­lar, ka­dı­na şid­de­tin son bul­ma­sı­nı is­te­di.
Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı­na kadar yü­rü­yen ka­dın­lar, yap­tık­la­rı basın açık­la­ma­sın­da “Yine bir 25 Kasım'da Ka­dı­na Karşı Şid­det­le Mü­ca­de­le ve Da­ya­nış­ma gü­nün­de mey­dan­lar­da­yız'' vur­gu­su ya­pıl­dı.Basın açık­la­ma­sı son­ra­sı ka­dın­lar, 2023 yı­lın­da şid­de­te maruz ka­la­rak ya­şa­mı­nı yi­ti­ren 348 ka­dı­nın isim­le­ri­nin ya­zı­lı ol­du­ğu ça­put­la­rı Mey­dan­da­ki Kadın Yaşam Öz­gür­lük Ağa­cı­na asa­rak andı.
 Ayrıca, 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü kapsamında Datça Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından' da çeşitli  spor etkinlikleri  düzenlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER