© DATÇA HABER

İZİNSİZ ASI­LAN TA­BE­LA­LA­RA PARA CE­ZA­SI UY­GU­LAN­DI

Sebiha ARSLAN : Datça Be­le­di­ye­si Za­bı­ta ekip­le­ri ta­ra­fın­dan, rutin de­ne­tim­ler­de izin­siz asıl­dı­ğı tes­pit edi­len, 8 ta­be­la 'nın 4'üne ceza ya­zıl­dı. Ta­be­la­ların tümü bu­lun­du­ğu yer­den kal­dı­rıl­dı.

Datça Be­le­di­ye­si konu ile ala­ka­lı yap­tı­ğı ya­zı­lı açık­la­ma­da şu ifa­de­le­re yer verdi'' Datça'da huzur ve gü­zel­lik­ler­le dolu so­kak­la­rın­da, çevre bi­lin­ci­ni ön plan­da tutan bir yak­la­şım ser­gi­le­ye­rek, il­çe­miz­de­ki cadde ve yol ke­nar­la­rın­da­ki özel mülk ar­sa­la­rın­da Za­bı­ta Mü­dür­lü­ğü­müz ekip­le­rin­ce ger­çek­leş­ti­ri­len rutin de­ne­tim­ler sı­ra­sın­da, izin­siz asıl­mış ve çevre kir­li­li­ği­ne yol açan 8 adet ilan ta­be­la­sı tes­pit edil­miş­tir.
Bu ta­be­la­la­rın sa­hip­le­riy­le ive­di­lik­le ile­ti­şi­me ge­çil­miş ve çevre dü­ze­ni­mi­zi ko­ru­ma al­tı­na almak adına ta­be­la­la­rı­nı 3 gün içe­ri­sin­de kal­dır­ma­la­rı ko­nu­sun­da uya­rıl­mış­lar­dır. Ve­ri­len süre zar­fın­da ya­pı­lan kont­rol­ler­de, 4 ta­be­la­nın so­rum­lu­luk bi­lin­ciy­le kal­dı­rıl­dı­ğı gö­rül­müş, ancak diğer 4 ta­be­la­nın hala ye­rin­de dur­du­ğu tes­pit edil­miş­tir.
İlgili mülk sa­hip­le­ri­ne, Ka­ba­hat­ler Ka­nu­nu'nun çev­re­yi ko­ru­ma yü­küm­lü­lük­le­ri­ni ihlal et­tik­le­ri için kişi başı 15.000,00 TL idari para ce­za­sı uy­gu­lan­mış­tır. Bu yap­tı­rı­mın ar­dın­dan, kalan ta­be­la­lar da der­hal kal­dı­rıl­mış­tır.
Datça Be­le­di­ye­si ola­rak, doğal gü­zel­lik­le­ri­mi­zi ko­ru­mak ve sür­dü­rü­le­bi­lir bir çevre için ça­lış­ma­la­rı­mı­za devam ede­ce­ğiz. Hal­kı­mı­zın da bu ko­nu­da­ki du­yar­lı­lı­ğı­nı ve des­tek­le­ri­ni bek­ler, çevre ko­ru­ma ko­nu­sun­da gös­ter­dik­le­ri has­sa­si­yet için te­şek­kür ede­riz''

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER