© DATÇA HABER

İstik­lal Marşı'nın Ka­bu­lü ve Meh­met Akif Ersoy'u Anma Günü Kut­lan­dı

Sebiha ARSLAN : Datça Yıl­maz Kar­deş­ler Ana­do­lu Li­se­si öğ­ret­men ve öğ­ren­ci­le­ri­nin ha­zır­la­dı­ğı prog­ram­la, İstik­lal Marşı'nın Ka­bu­lü ve Meh­met Akif Ersoy'u Anma Günü kut­lan­dı. Prog­ram­da çe­şit­li et­kin­lik­ler dü­zen­len­di. Ede­bi­yat öğ­ret­me­ni Eylül Demir ve Tarih öğ­ret­me­ni Sey­ran Sa­kar­ya ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan öğ­ren­ci­ler ta­ra­fın­dan su­nu­lan ora­tor­yo gös­te­ri­mi büyük be­ğe­ni top­la­dı.

Bü­lent Ece­vit Kül­tür Mer­ke­zi'nde ger­çek­le­şen prog­ram saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı'nın okun­ma­sı­nın ar­dın­dan, günün an­la­mı­nı be­lir­ten açı­lış ko­nuş­ma­sı ile baş­la­dı.
İstik­lal Marşı'mızın ya­za­rı Meh­met Akif Ersoy'un ha­ya­tı ve milli mar­şı­mı­zın ya­zı­lış hi­ka­ye­si slayt gös­te­ri­mi ile iz­len­di.
Günün anlam ve öne­mi­ni be­lir­ten şi­ir­ler, müzik din­le­ti­si ve İlçe ge­ne­lin­de­ki okul­lar­da 12 Mart İstik­lal Marşı'nın ka­bu­lü ve Meh­met Akif Ersoy'u anma günü çer­çe­ve­sin­de dü­zen­le­nen resim, şiir, kom­po­zis­yon ve İstik­lal Marşı'nı ez­be­re güzel okuma ya­rış­ma­la­rın­da de­re­ce­ye giren öğ­ren­ci­le­re ödül­le­ri­nin ve­ril­me­si ile son buldu.
Prog­ra­ma, Kay­ma­kam Murat Atıcı ve eşi, Gar­ni­zon Ko­mu­ta­nı Ersan Şim­şek, pro­to­kol, öğ­ren­ci, öğ­ret­men ve va­tan­daş­lar ka­tıl­dı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER