© DATÇA HABER

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI DATÇA ŞUBESİ’NDEN AŞURE HAYRI

Simge AYBEY: Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi 12 günlük matem orucunun ardından Aşure Günü etkinliği düzenledi.

Bugün (19.07.2024) 12:30’da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça şubesi Cemevi’nde gerçekleştirilen Aşure etkinliğine Datça Kaymakamı Murat Atıcı, si­ya­si parti tem­sil­ci­le­ri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

‘’Kaymakamlık olarak, her zaman Murat Başkanımızın yanındayız’’

Kaymakam Murat Atıcı etkinlikte yaptığı konuşmada, ‘’Herkesi saygıyla selamlıyorum. Bu özel ve anlamlı günde, Murat Başkanımızın davetiyle bir araya geldik. Hepinizin bildiği gibi bu ay içinde, Son Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 kardeşimizin şehit düştüğü Kerbela olayını tekrar hatırlıyoruz. Hepsi için Allah'tan rahmet diliyoruz. Kerbela ayı boyunca, Müslüman aleminin birlik ve beraberlik içinde yaşamasını daima arzu ediyoruz. Aşure günü ise yeni bir başlangıç ve güzel bir gün olarak kabul edilir. İnşallah önümüzdeki günlerde de güzel ve mutlu haberlerle bir arada olmayı umuyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Kaymakamlık olarak, her zaman Murat Başkanımızın yanındayız ve sürekli diyalog halindeyiz. Gelecek süreçlerde de birlikte olmayı dört gözle bekliyoruz. Sağ olun, var olun’’ dedi.  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi Başkanı Murat Yıldırım ise, yaptığı konuşmada, ‘’Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça şubesi Cemevi adına hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum değerli canlar. Değerli canlar yas ayı Muharrem ayı, Aleviler için son derece önemlidir. Her yıl Muharrem ayının 12 günü boyunca oruç tutarız ve 13. günü Aşure'yi birlikte canlarımızla paylaşırız. Kerbela olayı, tarihin zalimlerin zulmüne karşı mazlumun yanında duruşunun sembolüdür. Özellikle 2019 yılında İmam Hüseyin'in türbesinde on milyon, 2021 yılında ise dünya tarihinde ilk kez 50 milyon insanın bir araya gelmesi, İmam Hüseyin'in dünya çapında ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. İmam Hüseyin, dik duruşu ve adalet mücadelesiyle tarihe geçen eşsiz bir liderdir. Her zaman zalime karşı, yoksulun yanında durmuş ve bu yüzden dünya tarihinde unutulmayacak bir iz bırakmıştır. Alevi topluluğu olarak, Kerbela'yı kendi değerlerimizin bir parçası olarak benimsemişizdir. Bu anlamda, Kerbela'yı aşurelerimizi ve lokmalarımızı paylaşarak canlarımızla birlikte anıyoruz. 12 gün boyunca bize hizmet eden ve katkı sağlayan canlara teşekkür ediyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki Cemevler’ inde bir araya gelerek bu önemli geleneği yaşatmaya devam ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Hüseyin Taşdelen'in gerçekleştirdiği lokma duası sonrasında, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi'nde aşure dağıtımı yapıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER