© DATÇA HABER

EMNİYET VE JANDARMA’YA 114 YENİ HİZMET ARACI TESLİM EDİLDİ

Sebiha ARSLAN : Muğla'da Emniyet ve Jandarma teşkilatına 114 yeni hizmet aracı teslim edildi. Menteşe’de düzenlenen teslim törenine Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Muğla İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat ve diğer protokol üyeleri katıldı.

İstanbul’da 20 Eylül 2024'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen törende, 7 bin 204 araç emniyet ve jandarma teşkilatlarına teslim edilmişti. Bu kapsamda, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne 70 araç, Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na ise 44 araç tahsis edildi.
Törende konuşan Vali Akbıyık, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede ve asayişin sağlanmasında başarılı çalışmalara imza attıklarını belirtti. "Teslim edilen araçlar, emniyet ve jandarmanın gücüne güç katacak, hareket kabiliyetini arttıracak ve hizmet standartlarını yükseltecektir," dedi.
Vali Akbıyık ayrıca, Muğla’nın birlik ve beraberlik içinde destek verdiği tüm projelerin önemini vurguladı ve kazasız belasız kullanılmalarını dileyerek, hayırseverlere teşekkür belgesi takdim etti. Törenin ardından araçlar yeni görev yerlerine uğurlandı. 
Vali Akbıyık konuşmasının devamında şöyle devam etti: 
“2021 Orman yangınları ve diğer orman yangınlarıyla mücadelemizde ve yaraların sarılmasında desteğini esirgemeyen Muğlalı hemşehrilerimiz, hayırseverlerimiz ve iş insanlarımız, Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremi sonrasında da asrın dayanışmasını ortaya koymuştur.
Muğlalı hemşehrilerimiz, hayırseverlerimiz ve iş insanlarımız geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğimizin en güzel örneğini sergileyerek Devlet Millet el ele anlayışıyla Kolluk kuvvetlerimize teslim edilen 114 aracımızın alımına destek oldu, katkı sundu. Bizler, kıymetli Muğlalı hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın ve aziz milletimizin gücünü yanımızda hissettikçe daha da güçlüyüz.
Muğla’nın Huzuru Türkiye’nin huzuru diyor, İlimizde huzur ve güven ortamının devam etmesi için tüm güvenlik birimlerimizle azim ve kararlılıkla çalışıyoruz.”


Tahsis edilen 114 aracın 70’inin Emniyet, 44’ünün Jandarmanın hizmetlerinde kullanılacağını söyleyen Vali Dr. İdris Akbıyık, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya, Bakanlığımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyor, tahsis edilen araçlarımızın güvenlik güçlerimize ve ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Araçların kazasız belasız kullanılmasını diliyor, bu vesile ile tüm kolluk kuvvetlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu daim eylesin. Bu vesileyle Aziz şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Hayatta olan Gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Hayırsever iş insanlarımıza, destek veren katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.
Konuşmanın ardından destek ve katkı sunan hayırseverlere Vali Dr. İdris Akbıyık ve protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER