© DATÇA HABER

DATÇA’DA DOMUZ SÜRÜLERİ BAĞ VE BAHÇELERİ TALAN EDİLİYOR!

Simge AYBEY: Datça’da domuz sürüsü bahçeleri talan etti. Üzüm bağlarına ve bahçelerine inen domuz sürüleri üzüm bağlarına büyük çapta zarar verdi.

Datça’nın Emecik mahallesi Periliköşk mevkinin de Ana yol kenarında bulunan Zeyyat Kuzu ya ait üzüm bağına giren domuzlar, asma ağaçlarına zarar verip, ağaçların üzerinde bulunan yüzlerce kilograma yakın üzümleri yedi. Birçok asma fidanlarının kırıldığını ifade eden Kuzu,  "13 dönümlük üzüm bağlarımda bir hafta içinde tek bir üzüm tanesi bırakmadılar. Toptan zarara uğradım. Emeklerimiz rüzgar oldu, uçtu gitti. Komşularımın incir ve harup ağaçları da zarar gördü. Çiftçinin işi bitmiştir. Çiftçinin yarınları olmasa yaşayamazmış, çok doğru söylemişler. Bu yıl bizde domuzların bir haftalık saldırısı sonrasında bir yıllık emeğimizi ve harcadıklarımızı toptan kaybettik. Allah beterinden korusun," şeklinde duygularını dile getirdi.

Olay, sadece Zeyyat Kuzu’yu değil, çevredeki diğer çiftçileri de etkileyerek, tarım alanında yaşanan büyük bir kaybı gözler önüne serdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER