© DATÇA HABER

DATÇA’ ya MODERN EĞİTİM YUVASI GELİYOR (2)

Sebiha ARSLAN: İskele Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yer alan Kazım Yılmaz İlkokulu’nun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasının ardından, bölge halkını heyecanlandıran yeni bir proje hayata geçiriliyor. Hayırsever iş insanı ve Tadım Kuruyemiş' in sahibi İsmet Tekinalp tarafından yaptırılacak olan 12 derslikli okulun inşaatı için, zemin güçlendirme çalışmaları başladı. Depreme Dayanıklı ve Modern Eğitim Teknolojileriyle Donatılmış Okul, uzman ekiplerce yürütülen zemin etüt çalışmalarıyla başlayan inşaat sürecinde, depreme dayanıklı yeni okul binası modern eğitim teknolojileriyle donatılacak. Projenin kısa sürede tamamlanarak, bölgeye kazandırılması planlanıyor. Eğitim açısından büyük önem taşıyan bu adım, Datça’da çocukların geleceğe daha güvenli ve çağdaş bir ortamda hazırlanması adına önemli bir katkı sağlayacak.

İsmet Tekinalp’ten Eğitime Büyük Destek
 Hayırsever iş insanı İsmet Tekinalp’ in girişimiyle başlatılan bu proje, bölgedeki eğitim olanaklarının iyileştirilmesine yönelik örnek bir çalışma olarak öne çıkıyor. Datça’daki çocukların daha iyi koşullarda eğitim almasını amaçlayan proje, yerel halk ve eğitim camiası tarafından memnuniyetle karşılandı.
Kazım Yılmaz İlkokulu’nun yerine yapılacak yeni okul binasının, hem mimari hem de güvenlik açısından çağın gerekliliklerini karşılayacak bir yapı olacağı ifade ediliyor. Bölge halkının dört gözle beklediği okul projesi, Datça’nın eğitim hayatına yeni bir soluk getirecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER