© DATÇA HABER

DATCA, SİRTAKİ FESTİVALİ İLE RENK­LENDİ

Sebiha ARSLAN: Datça Dans Ku­lü­bü ön­cü­lü­ğün­de, Datça Haber Ga­ze­te­si im­ti­yaz sa­hi­bi Haluk Laçin'in spon­sor­lu­ğun­da ger­çek­le­şen, bu yıl ilki dü­zen­le­nen Sir­ta­ki fes­ti­va­li, Cum­hu­ri­yet Mey­da­nın­da Cuma günü dans gös­te­ri­le­ri ile baş­la­dı. Et­kin­li­ğin Onur ko­nu­ğu olan Söm­be­ki (Simi) Be­le­di­ye Baş­ka­nı Lef­te­ris Pa­pa­ka­lo­do­ukas' un, ''Ze­ibe­ki­ko'' dans gös­te­ri­si büyük il­giy­le iz­len­di. Etkinlik Bun­ga­lo­ve Datça'da dü­zen­le­nen gala ge­ce­siy­le son buldu.

3 gün süren et­kin­lik­te (8-9-10) Tür­ki­ye ve Yurt dı­şın­dan gelen 150 dans­çı' nın Sir­ta­ki gös­te­ri­si yanı sıra, fidan dikim et­kin­li­ği, sokak gös­te­ri­si, dans per­for­man­sı Ak­de­niz'de, Ka­ra­de­niz de fark­lı fark­lı fi­gür­le­ri var. Bun­lar yö­re­le­rin her zaman iklim ve ko­şul­la­rı­na uyum sağ­lar­lar. Bir Ka­ra­de­niz­li oyun oy­nar­ken dal­ga­la­rı ve do­la­ylı hızlı bir şe­kil­de oyun hava fi­gür­le­ri var­dır. Ama Datça'da, Ak­de­niz'de ve Bod­rum'da fi­gü­rü­müz na­sıl­dır? Bizim Efe­miz aya­ğı­nı kal­dı­rır, iki saat in­di­re­yim mi diye dü­şü­nür. Zafer ho­ca­mı­zın tek­li­fi­ni kabul et­me­mi­zin ar­dın­da, Datça'nın kül­tü­rel zen­gin­li­ği­ne duy­du­ğu­muz say­gı­yı or­ta­ya koy­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum. 3 gün süren et­kin­li­ği­miz­de biz­ler­le olan Söm­be­ki Be­le­di­ye Baş­ka­nı Elef­te­ri­os Pa­pa­ka­la­do­ukas' a, baş­kan yar­dım­cı­sı Ni­ki­ta Gril­lis, sanatçı Ni­ko­let­ta Oiko­no­mou ve Yunanistan'dan gelen mi­sa­fir­le­ri­miz ile, Tür­ki­ye'nin bir­ çok böl­ge­sin­den gelen mi­sa­fir­le­ri­mi­ze hoş gel­di­niz di­yo­rum. Bun­dan son­ra­ki et­kin­lik­ler­de kendi adı­mı­zı en iyi şe­kil­de tem­sil ede­ce­ğiz. Ancak, sayın Söm­be­ki Be­le­di­ye Baş­ka­nı ile yap­tı­ğı­mız top­lan­tı­da, böyle bir et­kin­li­ğin en kısa za­man­da Söm­be­ki de de dü­zen­len­me­si fik­ri­ne tam des­tek ver­di­ği­ni ilet­ti. İnşal­lah orada da ger­çek­le­şir ve kül­tür­ler arası bir et­ki­le­şim baş­la­tı­rız'' dedi.

Datça Dans Ku­lü­bü kurucusu Orhan Bastem ve Zafer Yalçınkaya ise yaptığı açıklamada'' Dans dolu, eğlence dolu üç  gün geçirdik. Etkinliğimizin sponsorluğunu üstlenen Haluk Laçin'e çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz Sirtaki Festivalimiz için şimdiden çalışmalara başladık'' dedi. 

Fes­ti­val Kap­sa­mın­da 500 Fidan Top­rak­la Bu­luş­tu.
Fes­ti­va­l için gelen 150 kişi ile Datça Dans Ku­lü­bü ve Uğur Der­sa­ne­si öğ­ret­men ve öğ­ren­ci­le­ri ta­ra­fın­dan, Bil­lur­kent kar­şı­sın­da bu­lu­nan 2 dö­nüm­lük boş ara­zi­ye, 500 adet fidan di­ki­mi ya­pıl­dı.
3 gün süren et­kin­lik, Bun­ga­lo­ve Datça'da dü­zen­le­nen gala gece­siy­le son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER