© DATÇA HABER

Datça Müzik Severler Derneği'nde Unutulmaz Bir Türk Halk Müziği Konseri

Simge AYBEY: Datça Müzik Severler Derneği, Türk Halk Müziği'nin güzelliklerini sergilemeye devam ederek, 13. yılını muhteşem bir konserle taçlandırdı. Derneğin usta hocalarından Suna Sönmez yönetiminde gerçekleşen "Turnalar Konseri," (02/03/2024) Cumartesi akşamı saat 19:30’da Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Gecenin ilk bölümünde, Türk Halk Müziği'nin sevilen eserleriyle dolu bir repertuar dinleyicilere sunuldu. "Gökyüzünde Bölük Bölük Turnalar," "Turnalara Tutun da Gel," Gitme Turnam, bir çift turna gördüm "Turnam Başım Darda Benim" Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam, Söyle Turnam, Turnamın Kanadı Al Yeşil, Yeşil Başlı Telli Turnam, gibi parçalar, izleyicileri duygusal bir yolculuğa çıkardı. Renkli eserlerle gece, Türk Halk Müziği'nin çeşitliliğini yansıttı.

İkinci bölümde sahneye çıkan koro şefi Suna Sönmez, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. "Turnaların Göçü," "Yazın Yağar Kar Başıma Eserlerini seslendirdi. Telli Turnam Selam Götür, "Allı Turnam (Yeşil Başlı Gövel Ördek)", Turnam gelir Kona Kalka, Turnam Gider Ardahana, Gitme Turnam Gitme Yollar Iraktır, Söyle de Gel Aman, Turnam Başını alıp gitmiş gibi eserlerle konser, büyük bir coşku ile katılımcı alkışlarıyla son buldu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER