© DATÇA HABER

DATÇA CEMEVİ’NDE ALİ İZZET ÖZKAN ANILDI

Sebiha ARSLAN : Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Datça Şubesi Cemevi’nde Ali İzzet Özkan Anıldı

Her perşembe akşamı düzenlenen buluşmalarda bu hafta, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Datça Şubesi Cemevi’nde (HBVAKV) ünlü halk ozanı Ali İzzet Özkan anıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını şube başkanı Murat Yıldırım yaptı ve konuşmasında Ali İzzet Özkan’ın yaşamından bahsetti.

Programın devamında, Hüseyin Taşdelen’in verdiği dualarla çerağ yakıldı ve lokmalar paylaşıldı. Cemevi  başkan yardımcısı Özgür Rüzgar, Aşık Ali İzzet Özkan hakkında geniş bir sunum gerçekleştirdi. Etkinlik, Haydar Erol’un bağlaması eşliğinde Aşık Ali İzzet Özkan’ın eserlerini seslendirmesiyle sona erdi.

Ali İzzet Özkan Kimdir?

Ali İzzet Özkan, 1902 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Höyük köyünde doğmuş bir halk ozanıdır. Genç yaşlarda saz çalmaya ve şiir söylemeye başlamış, Sivaslı Aşık Sabri’den ders almıştır. Kurtuluş Savaşı yıllarında Gaziantep cephesinde savaşmış ve Cumhuriyet’in ilanından sonra Ankara ve İstanbul’da bulunmuştur.

Özkan, özellikle “Mühür Gözlüm” adlı türküsü ile tanınmış ve birçok şiirini “İzzeti” mahlası ile kaleme almıştır. 1981 yılında doğduğu köyde vefat etmiş ve Höyük Köyü Mezarlığı’na defnedilmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER