© DATÇA HABER

DATÇA AŞ­ÇI­LIK ÖĞ­REN­Cİ­LE­RİN­DEN TA­Rİ­Hİ BA­ŞA­RI: 18 MA­DAL­YA 2 KUPA!..

Sebiha ARSLAN : Datça Kazım Yıl­maz Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Aş­çı­lık prog­ra­mı öğ­ren­ci­le­ri, 1-3 Mart 2024 ta­rih­le­rin­de Fet­hi­ye' de düzenlenen, Ulu­sal Aş­çı­lık Ya­rış­ma­sın­da büyük bir ba­şa­rı­ya imza at­tı­. Öğretim görevlisi Dr. Yusuf Yiğit gö­ze­ti­min­de ya­rış­ma­ya ka­tı­lan öğ­ren­ci­ler, 6 altın, 10 gümüş ve 2 bronz ma­dal­ya ile top­lam­da 18 ma­dal­ya ve 2 ka­te­go­ri bi­rin­ci­lik ku­pa­sı elde et­ti­ler.


Öğ­ren­ci­le­rin ha­zır­la­dı­ğı yemek su­num­la­rı­nın çok ba­şa­rı­lı bu­lun­du­ğu ya­rış­ma­da, özel­lik­le mo­dern Türk mut­fa­ğı ka­te­go­ri­sin­de Zelal Ozan, tatlı ta­ba­ğı ka­te­go­ri­sin­de ise Ümmü Kıraç altın ma­dal­ya ile bir­lik­te ka­te­go­ri bi­rin­ci­lik ku­pa­sı­ ka­zan­dı. Diğer ta­raf­tan mo­dern Türk mut­fa­ğı ka­te­go­ri­sin­de Aley­na Boz­kurt altın, Ümit Urul gümüş, Elvan Aydın gümüş ma­dal­ya alır­ken, taze ma­kar­na ka­te­go­ri­sin­de Büşra Gür­gün gümüş ma­dal­ya ka­zan­dı. 
Üni­ver­si­te ekip ya­rış­ma­sın­da Fatma Baydu, Melek Yıl­maz ve Recep İpek ekibi top­lam­da 3 altın ma­dal­ya alır­ken, Davut Ber­kay Kara, Yiğit Meh­met Leb­le­bi­ci, Habip Kaçar, Yiğit Geç­bos­tan, Ahmet Uğur Ka­ra­taş ve  Eyyüp Özgür, 6 gümüş ma­dal­ya ka­zan­dı­. Ay­rı­ca tatlı ta­ba­ğı ka­te­go­ri­sin­de Cu­ma­li Emre Ergin, gümüş, Rü­vey­da Avcı ve Ümran Su­de­naz Cen­giz bronz ma­dal­ya  alarak, 3 ma­dal­ya daha elde et­ti­ler.

Fet­hi­ye'de  her yıl ge­le­nek­sel ola­rak Şef Mavi Aş­çı­lar Der­ne­ği ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen ya­rış­ma­ya, Eğe Böl­ge­si başta olmak üzere fark­lı böl­ge­ler­den, lise ve üni­ver­si­te dü­ze­yi aş­çı­lık öğ­ren­ci­le­ri katılmakta.­ Der­nek baş­ka­nı Onur Ars­lan  açıklamasında “Datça aş­çı­lık okulu daha önce de ya­rış­ma­ya de­fa­lar­ca ka­tı­la­rak çok önem­li ba­şa­rı­la­ra imza at­mış­tır. Ay­rı­ca okul ya­rış­ma eki­bi­ni ha­zır­la­yan Sayın Yusuf Yiğit'e jüri üyesi te­şek­kür ödülü ve ma­dal­ya­sı tak­dim edil­miş­tir. Söz ko­nu­su ya­rış­ma­da Muğla Sıtkı Koç­man Üni­ver­si­te­si ekip­le­ri­ni des­tek ama­cıy­la ka­tı­lım gös­te­ren Rek­tör Yar­dım­cı­sı Sayın Prof. Dr. Ali Sülün'e ya­rış­ma­ya ka­tı­lım­la­rın­dan ve des­tek­le­rin­den do­la­yı, te­şek­kür pla­ke­ti tak­dim edil­miş­tir. Bir­çok öğ­ren­ci­nin ma­dal­ya ve ödül­le­ri­ni ken­di­si tes­lim ede­rek, tadım ala­nın­da da yer alan Sülün açıklamasında, Öğ­ren­ci­le­rimizin ka­tıl­dı­ğı bu ya­rış­ma­lar­la Muğla Sıtkı Koç­man Üni­ver­si­te'sini en iyi şe­kil­de tem­sil ediyorlar. Datça Aş­çı­lık bö­lü­mü­nün de bu an­lam­da önem­li ba­şa­rı­lar ka­zan­dı­ğı­, bun­dan son­ra­ki sü­reç­te de im­kan­la­rın el ver­di­ği öl­çü­de öğ­ren­ci­le­rin sos­yal ve kül­tü­rel et­kin­lik­ler­de des­tek­le­ne­ce­ği­ni be­lir­te­rek, Muğla Sıtkı Koç­man Üni­ver­si­te­si­nin ama­cı­nın, her alan­da ba­şa­rı­yı en üst se­vi­ye­ye ta­şı­mak ol­du­ğu­nu ifade etti. 
Ay­rı­ca ya­rış­ma ko­mi­te­si ta­ra­fın­dan Datça Aş­çı­lık öğ­ren­ci­le­ri­nin ba­şa­rı­sın­dan do­la­yı, prog­ram öğ­re­tim gö­rev­li­le­ri Emine Ay Yiğit ve Ümit Ka­ra­dağ'a da te­şek­kür bel­ge­si taktim edildi.
Okul bün­ye­sin­de yer alan, Aş­çı­lık Ku­lü­bü Baş­ka­nı, aş­çı­lık 2. Sınıf öğ­ren­ci­si Davut Ber­kay Kara ise, Mer­ke­ze uzak bir okul ol­ma­la­rı­na rağ­men, ge­rek­li des­te­ği al­dık­la­rın­da, çok daha büyük ba­şa­rı­la­ra imza ata­cak­la­rı­nı, zaman zaman ya­rış­ma­la­ra ha­zır­la­nır­ken mal­ze­me sı­kın­tı­sı çe­kil­di­ği­ni ve Datça Kazım Yıl­maz Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu­nun son 8-9 yılda, ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı bir çok aş­çı­lık ya­rış­ma­sı­na imza at­tı­ğı­nı ifade ede­rek, “Ya­rış­ma yol­cu­lu­ğu için araç te­da­ri­ki sağ­la­yan Datça Be­le­di­ye baş­ka­nı Sayın Gür­sel Uçar'a” teşekkür ediyoruz'' dedi. Son ola­rak ya­rış­ma eki­bin­den so­rum­lu olan Yiğit yaptığı açıklamada  “Ya­rış­ma­nın ba­şın­dan so­nu­na kadar des­tek­le­ri­ni eksik et­me­yen, başta Muğla Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Sayın Prof. Dr. Tur­han Kaçar ve Rek­tör Yar­dım­cı­sı Sayın Ali Sülün olmak üzere, Genel Sek­re­ter Sayın Çetin Ha­li­loğ­lu'na ve okul mü­dü­rü Sayın Doç. Dr. Le­vent Ka­ra­dağ'a da te­şek­kür ederiz'' dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER