© DATÇA HABER

DATÇA AÇIKLARINDA 129 DÜZENSİZ GÖÇMEN VE 2 GÖÇMEN KAÇAKÇISI ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

Simge AYBEY: Datça ve çevresinde son iki gün içinde gerçekleşen operasyonlarda toplam 129 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

İlk olay, 24 Eylül sabah saat 04:00'te Datça açıklarında yaşandı. Sahil Güvenlik Uçağı (TCSG-552) tarafından tespit edilen bir lastik botta 35 düzensiz göçmen bulunuyordu. Sahil Güvenlik Botu (TCSG-31) bölgeye sevk edilerek bot durduruldu ve göçmenler güvenli bir şekilde yakalandı. 23 Eylül saat 23:10’da, İtalya rotasında ilerleyen bir yelkenli teknede 81 düzensiz göçmen ve 32 ÇOCUK tespit edildi. Sahil Güvenlik Botu  tarafından durdurulan teknede bulunan 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi, başarılı bir operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Aynı gün sabah saatlerinde gerçekleşen üçüncü operasyonda, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 13 düzensiz göçmen ve beraberlerinde ki 3 çocuk can salı içinde kurtarıldı. 
Yakalanan düzensiz göçmenler sağlık kontrollerinin ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edilirken, göçmen kaçakçısı şüphelileri adli makamlara sevk edildi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER