© DATÇA HABER

DATÇA 2. SARICAYAZ FESTİVALİ İLE COŞTU

Sebiha ARSLAN: Datça’ da bu yıl ikincisi düzenlenen ‘’Datça Sarıcayaz Festivali’’ ile coştu. Festival, 3 gün boyunca sanat, müzik, eğlence ve yöresel zenginliklerle dolu etkinliklere ev sahipliği yaptı.

T Turizmci Ezgi Öztürker ve Oksal Keçecinin yakın dostluğuyla, Datça’nın Sarıcayazına vurgu yapılarak, Eylül ve Ekim aylarındaki turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen  festivalde, 3 gün boyunca,  sanat, müzik, eğlence ve yöresel zenginlikler bir araya getirildi. 
Festival, Cuma günü kortej yürüyüşü ve zeybek gösterisi ile başladı. Kaymakam Murat Atıcı, yaptığı konuşmada, “Her yıl üstüne kata kata Datça’nın turizmine, Datça’nın gelişimine katkı sunacağız. Bu yıl da Sarıcayaz Festivalinin ikincisi gerçekleşiyor. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Datça’da bir yaz biter, bir yaz başlar. Datça turizm sadece üç-dört ay ile sınırlı değil. Datça’nın bin bir güzelliği var. Doğası, denizi, turizmi, gastronomisi var. Ama en güzeli insanları ve esnafı güzel. Burada Türkiye’nin en nazik, en naif insanları turizm katkı sunuyor. Ezgi Öztürker, Oksal Keçeçi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ” dedi.
Belediye Başkanı Aytaç Kurt ise, “Değerli Kaymakamımız ile birlikte bundan sonra Datça’da birçok etkinliğe beraber imza atacağız. Ben Datça’nın kültürüne, sanatına, adetlerine, geleneklerine katkı sunmaya çalışacağız. Emeği geçen Ezgi ve Oksal kardeşimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ” dedi.
Festivalin ilk günü, çeşitli stantlar ve atölye çalışmaları ile devam etti. İkinci gün, stantların yanı sıra konser etkinlikleri düzenlendi ve akşam Hande Ünsal’ın Cumhuriyet Meydanı’ndaki konseri ile taçlandı. Festivalde, yoga, zumba, çocuklar için “Survivor” etkinliği, sirtaki gösterisi, tekne turu, latin dansları gösterisi, “Köy düğünü”, Knidos Antik Kenti gezisi ve gün batımı etkinlikleri ile dolu dolu geçti.
Ezgi Öztürker ve Oksal Keçeci yaptığı açıklamada, ‘’ Datça’nın Sarıcayazına  yani Eylül ve Ekim aylarında da, Datça’nın mavisi, yeşili ve  sıcak melteminde  turizmi canlandırmak amacıyla 2’ ni düzenlediğimiz festivalde, 3 gün boyunca  renkli görüntülere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katılımcıların eş zamanlı farklı lokasyonlarda gerçekleştirdiği etkinlikler ile amacımız, ilçe turizme değer katmak , sezonu uzatmak , festivaller yapma arzusu içinde olmak. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Ayrıca, Datça Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda, Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ve Muğla Kötekli Gençlik Merkezi ile Datça Yeşilay İlçe Temsilciliği iş birliği ile gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Etkinliği büyük beğeni topladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER