© DATÇA HABER

CHP DATÇA İLÇE BAŞKANLIĞI VE KADIN KOLLARI, KADIN CİNAYETİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Sebiha ARSLAN: Cumhuriyet Halk Partisi Datça İlçe Başkanlığı ve Kadın Kolları, Menteşe'de boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen iki çocuk annesi Senem Kıvrık cinayeti sonrasında ilçe binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Toplantıda CHP İlçe Başkanı Sezai Öz ve Kadın Kolları Başkan yardımcısı Semra Subaşı öncülük etti. Toplanan kalabalık, artık kadın cinayetlerinin son bulmasını talep ettiğini dile getirdi.

CHP ilçe teşkilatı yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün burada ne yazık ki ilimizde yaşanan bir kadın cinayetine daha tanık olmanın öfkesiyle toplandık. 26 Ağustos Pazartesi günü saat 08.30 sıralarında Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesi Zihni Derin Caddesi üzerinde bir kadın daha boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından katledildi. Senem Kıvrık defalarca vahşice bıçaklandı. Kanlar içinde kalan Senem yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı."

“BİZ KADINLAR BURADAYIZ, VARDIK, VAR OLACAĞIZ”

Açıklamada, özetle "Biz kadınlar buradayız, vardık, var olacağız. Hayatlarımıza da haklarımıza da emeğimize de sahip çıkacağız. Elif’e, Sinem’e, Kıymet’e, Gülizar’a, Sedef’e, Serpil’e, Aynur’a, 
Hanife’ye, Senem’e; hiçbir kız kardeşimize yapılana sessiz kalmayacağız. Davanın takipçisi olacağız. Sokakları da meydanları da yaşamlarımızı da terk etmiyoruz” denildi."

Bu açıklamalarla birlikte, kadın cinayetlerine ve bu tür şiddete karşı duruş sergileyen CHP Datça İlçe Başkanlığı ve Kadın Kolları, adalet ve bilinçlendirme amacıyla seslerini duyurmaya devam etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER