© DATÇA HABER

BÖR­DÜ­BET YAN­GI­NIN­DA MAH­KE­ME­YE SEVK EDİLEN 3 ŞAHIS SER­BEST BI­RA­KIL­DI

Sebiha ARSLAN: Mar­ma­ris Bör­dü­bet yan­gı­nın­da mah­ke­me­ye sevk edi­len 3 kişi ser­best bı­ra­kıl­dı


Mar­ma­ris Bör­dü­bet mev­ki­in­de Pazar günü mey­da­na gelen orman yan­gı­nı­nın çıkış se­be­biy­le il­gi­li, böl­ge­de ka­ra­van ile tatil yapan ve yan­gın ih­ba­rın­da bu­lun­duk­tan sonra böl­ge­den ay­rı­lır­ken, jan­dar­ma ta­ra­fın­dan gö­zal­tı­na alı­nan 3 şahıs, çı­ka­rıl­dık­la­rı mah­ke­me­ce ser­best bı­ra­kıl­dı­lar.
Hi­sa­rö­nü Ma­hal­le­si Bör­dü­bet Gölge Koyu mev­ki­in­de, Pazar günü saat 16.40’da mey­da­na gelen yan­gın, ekip­le­rin ha­va­dan ve ka­ra­dan mü­da­ha­le­si so­nu­cu sön­dü­rül­müş, yan­gın­da 5 hek­tar or­man­lık alan zarar gör­müş­tü.
Muğla İl Jan­dar­ma Ko­mu­tan­lı­ğı ve Mar­ma­ris İlçe Jan­dar­ma Ko­mu­tan­lı­ğı ekip­le­rin­ce olay ye­rin­de ya­pı­lan in­ce­le­me­ler­de, insan kay­nak­lı çık­tı­ğı ön­gö­rü­len yan­gı­nın, böl­ge­de ka­ra­van­la tatil yapan biri kadın P.S. (39) H.S. (43) ve U.S.(47) isim­li 3 kişi jan­dar­ma ekip­le­rin­ce gö­zal­tı­na alın­mış, tu­tuk­la­ma ta­le­biy­le mah­ke­me­ye sevk edil­miş­ti. Şüp­he­li­ler mah­ke­me­de ver­dik­le­ri ifa­de­de, De­niz­li’den ka­ra­van­la kamp yap­mak için böl­ge­ye gel­dik­le­ri­ni be­lir­ten şa­hıs­lar, orman gö­nül­lü­sü ol­duk­la­rı­nı, kamp yap­tık­la­rı alan­dan ay­rı­lır­ken du­ma­nı gö­re­rek yan­gın ih­ba­rın­da bu­lun­duk­la­rı­nı be­lirt­ti.
Sulh Ceza Ha­kim­li­ğin­ce, ifa­de­le­ri­nin ar­dın­dan üç sahış, ser­best bı­ra­kıl­dı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER