© DATÇA HABER

AY­LAR­DIR TOZ TOP­RAK İÇİNDE YA­ŞIYORLAR!

Sebiha ARSLAN Datça Ma­hal­le­si - Akıl­lı Kav­şak ci­va­rı, Uzun­yol sokak sa­kin­le­ri, MUSKİ yü­zün­den, 3 aydır toz top­rak için­de ya­şa­ma­ya ça­lı­şı­yor. Edi­ni­len bil­gi­ye göre, yak­la­şık 3 ay önce, Datça MUSKİ (Muğla Su ve Ka­na­li­zas­yon İda­re­si Genel Mü­dür­lü­ğü) yet­ki­li­le­rin­ce, alt yapı ça­lış­ma­la­rın­da ka­zı­lan yol, ça­lış­ma­lar bit­me­si­ne rağ­men hala, as­falt serme iş­le­mi ya­pıl­ma­ma­sı nedeniyle, her araç ge­çi­şin­de, yol toz bu­lu­tu­na dönüyor. Toz yü­zün­den, ma­hal­le sa­kin­le­ri ay­lar­dır ev­le­ri­nin önüne ve bal­kon­la­rı­na çı­ka­mı­yor, pen­ce­re­si­ni aça­mı­yor. Park etmiş araç­lar ise toz­dan gö­rün­mü­yor. Ayrıca, İnsan kalabalığının ve Turizmin en çok ve yoğun olduğu İskele mahallesinde, onca alt yapı sorunu varken ve bütçe yok denilip ertelenirken, o bölgeye alel acele alt yapı yapılıp, üst yapının önemsenmemesi ve aylardır umursanmaması, akılda soru işaretleri bırakırken, konu ile ilgili araştırmalarımızı ve yorumlarımızı, önümüzdeki sayılarımızda, sütunlarımıza taşıyacağız!.

Akıl­lı kav­şak önün­den baş­la­yan bozuk yol , yak­la­şık 1 km'lik alan­da, Uğur­lu Düğün Sa­lo­nun önün­de­ki köp­rü­ye kadar devam edi­yor. Yine yolda ge­li­şi güzel ka­pa­tı­ldığı için sürekli kapağı yerinden oynayan, içi su dolu, yaklaşık3 metre de­rin­li­ğin­de­ki çukurun  rögar ka­pa­ğını da vatandaşlar kapatıyor.  
‘Çev­re­ye ya­yı­lan toz-top­rak­tan do­la­yı nefes ala­maz du­ru­ma gel­dik''
Ga­ze­te­mi­ze açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan ma­hal­le sa­kin­le­ri, 21. Yüz­yıl­da toz top­rak­la uğ­ra­şı­yo­ruz. Du­ru­mu­muz çok kötü. De­fa­lar­ca yet­ki­li­le­re bil­dir­dik. Datça Be­le­di­ye­si­ne git­tik, yolu bozan MUSKİ, oraya gidin. Zaten bizim büt­çe­miz­de yok, o yolu ya­pa­cak, de­di­ler. Datça MUSKİ yet­ki­li­si Zey­nel bey' e te­le­fon­da zar zor ulaş­tık, ran­de­vu is­te­dik, verdi ama bir türlü gö­rü­şe­me­dik. Sonra bizi Muğla MUSKİ' de yet­ki­li ki­şi­nin nu­ma­ra­sı­nı verdi. Gün­ler­ce ara­dık ara­dık ula­şa­ma­dık. Res­men dalga ge­çi­yor­lar. Halk sağ­lı­ğı ile oy­nu­yor­lar. Çev­re­ye ya­yı­lan toz-top­rak­tan do­la­yı nefes ala­maz du­ru­ma gel­dik. Bu so­ka­ğın so­nun­da hazır beton sant­ra­li var. Yani iş ma­ki­na­la­rı, kam­yon­lar, sü­rek­li kul­la­nı­lan bir yol. Ma­hal­le­miz­de yaşlı in­san­la­rı­mız var. Araç ge­çiş­le­rin­de Rögar ka­pa­ğı sü­rek­li açı­lı­yor. Va­tan­da­şın ara­ba­sı­ da  zarar gö­rü­yor. Biz ma­hal­le­li ola­rak sü­rek­li ka­pa­ğı kontrol ediyoruz. Açık ­mı ka­pa­lı­mı diye. Çoluk ço­cu­ğu­muz var, ma­hal­le­de sokak hay­van­la­rı var.  Yetkililerin bir an önce bu yolu yapmasını istiyoruz ''di­ye­rek du­ru­ma tepki gös­ter­di. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER